A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Svájc - Torino - Lago Maggiore

Svájc, Körutazás Svájcban, Körutazás Svájcban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

utazás módja: busz
időtartam: 5 nap / 4 éj
ellátás: svédasztalos reggeli
szállás: háromcsillagos szállodák /standard szobák
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy  személyi igazolvány
Olaszország  hivatalos fizetőeszköze: EURO
Svájc hivatalos fizetőeszköze: CHF

Felszállási lehetőségek:
  • 04:45  Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
  • 05:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
  • 06:15 Székesfehérvár, M7 Shell kút
  • 06:45 M7 Balatonlellei pihenőhely
  • 07:45 Zalakomár, M7 INA kút

PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel, érkezés a Bergamo környéki szállodába az esti órákban.

2. nap
Reggeli után Svájcba utazunk, ahol megtekintjük a Swiss Miniatúrát a Luganoi-tó partján, ahol megismerjük Svájcot kicsinyített építményeiben. Ezután az Alprose Csokoládégyárat látogatjuk meg, megízlelhetjük a svájci csokoládét, és természetesen vásárolhatunk is a híresen finom svájci csokoládékból. Programunk következő állomása Lugano városa, mely a hasonló nevű tó partján fekszik magas hegyek koszorújában. Siklóval felmehetünk egy 900 méteres csúcsra, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Dús mediterrán növényekkel teli parkokban pihenhetünk. Ezután Locarnot nézzük meg, sétálunk a helyi tó partján, majd folytatjuk utunkat. Este érkezünk meg a Lago Maggiore felett lévő premenoi, háromcsillagos szállodánkba, elfoglaljuk szállásunkat.

3. nap
Reggeli után Lago Maggiore festői vidékének felfedezésére indulunk. A Lago Maggiore Olaszország második legnagyobb tava, melynek 80%-a Olaszországban, 20%-a Svájcban található. Stresából áthajózunk a Borromei-szigetekre (hajójegy a helyszínen fizetendő, kb. 15 Eur), ahol megtekintjük a hercegi család pazar palotáját a hozzátartozó kerttel, melyet mindig az évszaknak megfelelő virágok díszítenek. A Pescatori-szigeten töltjük az ebédidőt, itt készítik a híres hal specialitást, a pesce persico-t. Délután Stresa elegáns villái között sétálgathatunk, szabadprogram keretében vásárolhatunk a szűk kis utcák boltjaiban, de kabinos felvonóval a Mottarone 1500 méteres csúcsára is felmehetünk. Este érkezünk vissza premeno környéki szállodánkba.

4.nap
Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és Piemonte fővárosába, Torinóba látogatunk, mely évszázadokon át a Savoyai család központja volt. Tereit az olasz királyi család szobrai uralják. Krisztus leplét nem láthatjuk, de a templomot, ahol őrzik, igen. Ezután láthatjuk a Palazzo Carignano aranyszobáit is. A Valentino parkban felépített sikátorokban a középkorban érezhetjük magunkat. Kívülről megtekintjük a Mole Antonelliana érdekes épületét is. Este érkezünk meg Bergamo környéki szállodánkba.

5. nap
Reggeli után hazaindulunk, rövid pihenőkkel folyamatosan utazunk hazáig. Az esti órákban érkezünk meg Budapestre.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetővel, 4 éj szállás háromcsillagos szállodákban, svédasztalos reggeli, városnézések a program szerint, idegenforgalmi adó

VEGETÁRIÁNUS VACSORA IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI! 
 
Tájékoztató belépőjegy költség a teljes programra:
Swiss Miniatúra, Sikló: 40 CHF
Borromei palota és kert, Mottarone felvonó: 36 EUR
Hajójegy Borromei-szigetekre: 15 EUR
Torino- Aranyszobák: 5 EUR

Hasonló ajánlatok