A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Mesebeli Máramaros

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

utazás módja: busz
időtartam: 4 nap / 3 éj
ellátás: svédasztalos reggeli
szállás: háromcsillagos szállodában
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy személyi igazolvány
Románia  hivatalos fizetőeszköze: Román Lei - RON

Felszállási lehetőségek:
05:45 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt


Program:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Utunk első állomása Szatmárnémeti, ahol városnézésünk keretében megtekintjük a Püspöki palotát, a Városházát, a Vécsey palotát és a Székesegyházat. Ezután folytatjuk utunkat Nagybányára, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap
Reggeli után Koltóra utazunk, ahol a Teleki Kastély gyűjteményét látogatjuk meg, itt töltötte mézesheteit Petőfi Sándor és Szendrei Júlia. A nap további részét Nagybányán töltjük. A főtér nevezetességeivel való ismerkedés után ellátogatunk a helyi magyar közösség által gondozott Teleki-házba, mely a "vad gróf" nagybányai éveinek állít emléket. Ezután a nagybányai festők modern kiállítóhellyé alakított telepét tekintjük meg. Természetesen nem maradhat ki a sorból a határokon túl is ismert és elismert ásványmúzeum sem. Ezt követően szabadprogram a főtéren, majd visszatérünk szállodánkba.

3. nap
Reggeli után Máramaros csodás tájain utazva időutazásra indulunk. Nem véletlen, hogy Károly herceg itt is vásárolt egy házat. Hiszen ami nyugaton már 100 éve a múlté, az a biogazdálkodás lelkes híveként ismert hercegnek itt még a jelen. A Hagyományos földművelési technika, a szénaboglyák látványa, a népviselet itt a hétköznapok része. Átkelve a Gutin-hágón, Barcánfalvára, Máramaros legjelentősebb ortodox vallási központjába látogatunk, melynek fatemploma a Világörökség részét képezi. Az újjáépített kolostorral együtt az épületkomplexum a máramarosi faépítészetnek is állít egészen kivételes emléket.

Ezt követően idegenvezetőnkkel rövid sétát teszünk Máramarossziget központjában, majd a város szélén található skanzenbe látogatunk, mely az egyik leglátványosabb skanzen Romániában. A falumúzeumban XVIII. századi parasztgazdaságokat, román, magyar és zsidó házakat, melléképületeket, berendezési tárgyakat láthatunk. Ezután Szaploncára indulunk. A vidám temető országhatáron túl is ismert fejfái a helyi román közösség humoráról, életigenléséről és a halál iránti alázatáról tanúskodnak. Szaploncán a bazárban a helyi népművészet alkotásait is megtalálhatjuk. Az esti órákban érkezünk vissza nagybányai szállodánkba.

4. nap
Reggeli után elbúcsúnzunk Nagybányától és Nagykárolyra látogatunk. Megnézzük a romantikus-eklektikus stílusú Károlyi kastélyt és a szomszédos Kaplonyban található családi kápolnát. Utunk utolsó állomása Érsemjén, Kazinczy Ferenc szülőhelye, ahol a magyar nyelvújítás úttörőjének emlékhelyét keressük fel. Ezután folytatjuk utunkat hazáig, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a forgalmi viszonyoktól és a határon való várakozási időtől függően az esti órákban. Ezután folytatjuk utunkat hazáig, érkezés Budapestre az esti órákban.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetés, 3 éj háromcsillagos szállodában svédasztalos  reggelivel,  idegenforgalmi adó, kirándulások a program szerint.

A VEGETÁRIÁNUS FŐÉTEL IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI!

Audio guide készülék (fülhallgató) bérelhető: 1400 Ft / fő/ 4 nap

Tájékoztató belépő árak :
A program össz. belépőjegy ktg-e: kb. 40 RON



Hasonló ajánlatok