A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Cseh sörtúra és kultúra

Csehország, Körutazás Csehországban, Körutazás Csehországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

utazás módja: busz
időtartam: 4 nap / 3 éj
ellátás: svédasztalos reggeli
szállás: háromcsillagos prágai szállodában
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy érvényes személyi igazolvány
Csehország hivatalos fizetőeszköze:CZK
(útközbeni WC használatra érdemes EURO-t vinni)
    

Felszállási lehetőségek:

  • 06:15 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
  • 06:45 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
  • 07:45 Tatabánya, Győri út, Penny Market oldalában
  • 08:30 Győr, M1, Arrabona pihenőhely
  • 09:15 Mosonmagyaróvár,  M1 MOL kút

PROGRAM:

1. nap

Indulás Budapestről a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint.

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Velke Popovicébe, ahol megtekintjük a Kozel sörgyárat és természetesen sört is kóstolunk. Sörgyárlátogatásunk után folyatjuk utunkat Prágába. Érkezés  a szállodába a késő délutáni-kora esti órákban.  Prága belvárosa villamossal kb. 15-20 perc alatt elérhető, ha valaki szeretne, este bemehet a belvárosba.

2. nap

Reggeli után autóbuszunkkal bemegyünk Prága belvárosába. Ismerkedünk Prága nevezetességeivel.

Megtekintjük a Várat, a Károly hidat, az Óratornyot, megnézzük a Fő teret is. A késő délutáni órákban egy hangulatos, egyórás moldvai hajókiránduláson veszünk részt, melynek során egy pohár cseh sörrel is megkínálnak minket. A hajókirándulás után visszautazunk a szállodába.

3.nap

Reggeli után Karlstejn várához utazunk, mely a középkori cseh királyság jelképe is volt. Ma ez Csehország egyik leglátványosabban teljesen épen maradt gótikus vára. Az eredetileg pihenőhelynek épített vár a XIV. századtól a királyi ereklyék és koronázási ékszerek őrzésére szolgált, amit aranyozott ráccsal zártak el egy kis fülkében.

Délután Plzenbe utazunk és megnézzük Csehország legnagyobb terét, a Köztársaság teret. A belvárosban látható a Városháza sgrafittóval díszített reneszánsz épülete. Emeletén megtekinthető a Serfőzők próbapadja. Erre kellett a mesternek ráöntenie a ser főzetmintát, majd ráülnie. Ha a sör megszáradása után nadrágja nem ragadt bele, akkor elfenekelték, a sört pedig kiöntötték.

Ezután a belvárosban található Sör-múzeumot látogatjuk meg és megkóstoljuk a híres plzeni pils típusú sört, melynek legfőbb jellemzője a tartós habkorona. Este visszaérkezünk a szállodánkba.

4. nap

Reggeli után hazaindulunk. Útközben megnézzük  Morvaország fővárosát, Brno-t. A belvárosban találjuk a Kapucinusok Szent Kereszt Templomát, mely 1648-1651 között épült és a leghátborzongatóbb látványosság Brnoban. 153 múmiát őriznek napjainkban is. Említést érdemel még Spielberg vára (buszból láthatjuk), valamint a Szent Péter és Pál Katedrális.  Brnoi sétánk után folytatjuk utunkat hazáig, érkezés Budapestre az esti órákban.

Infó: prágai szállodákban a szobákban nincs pohár.

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA: utazás busszal oda-vissza, idegenvezetés, Kozel sörgyárak és a Plzeni Sörmúzeum látogatás sörkóstolókkal, moldvai hajókirándulás egy pohár sörrel, kirándulások a program szerint, 3 éj háromcsillagos prágai szállodában svédasztalos  reggelivel, idegenforgalmi adó

VEGETÁRIÁNUS VACSORA IGÉNYT FOGLALÁSKOR KÉRJÜK JELEZNI!


TÁRSÍTÁS VÁLLALÁSA ESETÉN FELÁR NEM FIZETENDŐ.
(Társítás kétágyas szobában)

Tájékoztató belépőjegy ktg. a teljes programra :
Prága: 300 CZK
Karlstejn vára: 300 CZK
Brno: 60 CZK

Hasonló ajánlatok