A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Szászországi kalandozások adventkor: Drezda és Meissen 2023

Németország, Bajorország, München
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Adventi program, Ausztria-Németország-Svájc, Közönségkedvenc, Új Program, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Drezda (680 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről. Utazás Budapesten keresztül, majd Rajkánál lépjük át a határt. A Pozsony–Brno-Prága útvonalon érkezünk Drezdába. Ismerkedünk az adventi Elba-parti várossal, melyet kiváló fekvése 700 éven át királyok, választófejedelmek rezidenciájává tette. A II. világháborúban a város 60%-át lerombolták, de mára ismét gazdag művészeti emlékekkel rendelkező, igen látogatott város lett. Városnézésünk során járunk a karácsonyi Drezda óvárosában, a Theaterplatz-on, láthatjuk a múltból megmaradt szép épületeket: Semperoper (a világ egyik legszebb operája), a világhírű Zwinger (kívülről), a Trinitatis (Szentháromság) Katedrális azaz a Hofkirche (Szászország legnagyobb temploma), Frauenkirche (Miasszonyunk temploma), Választófejedelmi palota (melyben többek között a Grunes Gewolbe kincstár található) mind-mind karácsonyi hangulatban. Időzünk az adventi vásárban, majd szálláshelyünkre érkezünk. 

2. nap: Meissen és Moritzburg kastélya | Königstein vára és az ünnepi Drezda (140 km)

Reggeli után Meissenbe, a világhírű meisseni porcelán városába érkezünk. Váratlanul tárul elénk a gyönyörű katedrális és a vár, majd szűk kanyargós utcákon jutunk fel a híres meisseni porcelángyárba (fakultatív látogatás). Rövid szabadidő az óvárosban (forró tea, kávé), majd lehetőség lesz felmenni a dombra a várhoz, melynek teraszáról páratlan kilátás nyílik az alatta fekvő városra és környékére. A mesterséges szigeten épült Moritzburg barokk vadászkastélyához érkezünk, melynek látványa méltó folytatása programunknak. A kastélyhoz vezető sétaút végén igazi középkori várak mintájára leeresztett fahídon sétálunk a vár épületébe, melyet négy hatalmas saroktoronnyal vettek körbe. Megtekintjük a kastély téli kiállítását. A kastély ablakaiból kitekintve láthatjuk szépen gondozott, hosszan elnyúló kertjét is. Adventkor részese lehetünk a kastély udvarán berendezett kiállításnak, adventi hangulatú vásárának. Utunkat az Elba kanyarulatai mentén folytatva lélegzetelállító panorámaúton jutunk fel Königstein egykor bevehetetlen erőd-várához, mely a hegytetőn uralja az Elba völgyét. Háborúban a szász fejedelmi család menedékhelye volt, itt rejtették el kincseiket is. (Kis katonai múzeumot, csodálatos felvonóhidat, kastélyt, palotát, pincéket találunk itt). Visszaindulunk az Elba-völgyén át Drezdába, ahol útközben a sötétben tűnnek fel az adventi pompában tündöklő város esti fényei. Drezdában sétálunk az adventi díszbe öltözött óvárosban. A belváros kisebb-nagyobb terein berendezett adventi vásárokban gyönyörködünk és a leghíresebb Dresdner Striezelmarkton uralkodó ünnepi hangulatba vetve magunkat, fahéjtól illatozó forralt bort kortyolgatva mézeskalácsot kóstolgatunk és ismerkedünk Drezda esti fényeivel. Az esti órákban térünk vissza szállásunkra.

3. nap: Az adventi Pirna – Budapest – Szeged (680 km)

Megreggelizünk, majd a Szász-Svájc kapujának is becézett Elba-parti kisvárosban, Pirnában teszünk egy adventi sétát a régi kereskedőváros nyugalmat árasztó bájos óvárosában, ahol szűk utcák, több százéves polgárházak és a St. Marienkirche impozáns épülete vár Bennünket, mely Szászország legfontosabb késő gótikus műemléke. melyet követően rövid szabadidő és hazafelé indulunk. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd tovább utazunk Szegedre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
SZTORNÓ BIZTOSÍTÁS
1
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

18000
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10500

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 12. 01.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 79.500 Ft / 218 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 6.000 Ft/fő*)
1 ágyas felár: 13.500 Ft / 37 EUR
2x vacsora felár (20 főtől): 17.900 Ft / 50 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 2.100 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 2.730 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 3.450 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Útlemondási biztosítás: az alapár 2,8%-a. Részletek itt.
Felhívjuk figyelmét, hogy az útlemondási biztosítás kötése nem kötelező, de javasolt! 


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 2 éjszaka szálloda***
Ellátás: 2x reggeli


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 20 EUR
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 3 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 6.000 Ft / 17 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett minimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged–Kecskemét–Budapest–Tatabánya (pálya)–Győr útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején! A részvételidíj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


 A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 2 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 2 x reggelit 

- alap program szerinti programokat és városnézéseket 

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- 2 vacsora felárat 

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

- útlemondás biztosítást

Hasonló ajánlatok