A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Dél-India - Sri Lanka körutazás

India, Körutazás Indiában, Körutazás Indiában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Dél-India-Srí Lanka körutazás: Az Ajanta-barlangoktól Sigiryáig

A Dél-India szent templomai körutazásunka kiegészítettük Srí Lankával is!

Tematikusan felépített dél-indiai utunk azoknak készült, akik a nagymogulok meseszép örökségén túl kíváncsiak India hindu, buddhista és dzsainista építészeti csodáira is. Ajanta és Ellora sziklába vájt templomai a szobrászat remekművei: 1500-2000 éves szentélyek, szobrok, freskók, és még elképzelnünk sem könnyű, hogyan hozták létre ezt a csodát a korabeli építők az akkori eszközeikkel!

Az indiai emberek vallásba vetett hite leginkább Dél-Indiában érződik. Délen, a dravida területeken jellegzetes regionális stílust fejlesztettek ki, amelyet kiemelt tetők, lekerekített oromdíszek jellemeznek, a falak mentén egymásba illeszkedő oszlopokkal, többoszlopos csarnokokkal, koncentrikus falazattal, masszív bejárati kapukkal. Ez a formavilág a korai sziklába vájt templomokra vezethető vissza, ahol már oszlopos csarnokok vezettek a mélyen sziklába vájt belső szentélybe. A déli stílusú templomok leglátványosabb elemei azonban a gopurák, a dúsan faragott, néha akár 40-50 méter magas négyszögletes tornyok, melyek éppúgy az ég felé törnek, akár az európai katedrálisok tornyai.

És ha már telítődtünk a sok gyönyörű templommal, akkor akár elefántokat is simogathatunk Sri Lanka híres elefántmenhelyén, persze csak az után, hogy megismerkedtünk Sigiriyában a theraváda buddhizmus kolostorával, és a szingaléz királyok egykori fellegvárával Polonnaruwával.

Dél-India-Srí Lanka körutazás – Utunk látnivalói

  •     Mumbai (Bombay)
  •     Ajanta-barlangok
  •     Ellora-barlangok
  •     Chennai
  •     Kanchipuram
  •     Mahabalipuram
  •     Pondicherry
  •     Thanjavur
  •     Thiruchirapalli
  •     Madurai 
  •     Colombo
  •     Sigiriya
  •     Polonnaruwa
  •     Pinnawala
  •     Dambulla
  •     Kandy
  •     Negombo

Dél-India-Srí Lanka körutazás – Utunk során felkeresett Világörökségek

  •     Ajanta-barlangok
  •     Ellora-barlangok
  •     Elefánt-sziget barlangjai
  •     Brahadeeswarar templom.
  •     Mahabalipuram templomkörzete
  •     Chhatrapati Shivaji pályaudvar ( korábban Viktória királynő pályaudvar)
  •     Sigiriya
  •     Polonnaruwa

Program:

1.nap Budapest > Mumbai (Bombay)

Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal, átszállással.

2.nap Mumbai (Bombay)

Érkezés a reggeli órákban Munbaiba. Ma megnézzük a várost, melynek jelentése „istenanya”, és már a 16. század óta viseli. Ezt később angolosították, így lett Bombay, de 1996-tól ismét az eredeti nevét használják hivatalosan. Városnézésünk első állomása az egykori Viktória Királynő pályaudvar, ezt követi az V.György tisztelétre épített monumentális India kapuja, majd az Elefánt-szigetre hajózunk, amelyen több ezer éves barlangok találhatók. Az ősi barlanghálózat számos művészeti alkotást, szobrokat, domborműveket és mitikus történetek ábráit rejti. Délután felkeressük a Ghandi és a Prince of Wales múzeumot, majd a Kamla Nehru parkot és a Malabar-hegy függő kertjeit, ahonnan remek kilátás nyílik a Chowpatty Beachre.

Szállás: Mumbai (1 éj)

3.nap Mumbai > Aurangabad

Ha valamire nem jutott még idő előző nap Mumbaiban, akkor azt ma bepótoljuk! Majd a délután folyamán utazás a reptérre, és repülés Aurangabadba. Transzfer a szállodába.

Szállás: Aurangabad (2 éj)

4.nap Ajanta-barlangok

Egész napos program a híres Ajanta-barlangokhoz. A barlangokról egészen 1819-ig nem tudott a világ, míg egy brit tiszt tigrisvadászat közben rájuk nem bukkant. A Waghora-folyó kanyarulata fölött sziklákba vájták a barlangtemplomokat, melyek a három ősi vallást: a hindut, a buddhizmust és a jaint mutatják be freskóikon és szobraikon keresztül. A mintegy 30 barlangot sok ezer munkás véső és kalapács segítségével vájta ki a vulkanikus bazaltsziklából az ie. 2.- isz.7. század között.

Szállás: Aurangabad

5.nap Ellora-barlangok > Chennai

Ma a közeli Ellora-barlangokat fogjuk felfedezni! 34 barlang alkotja az egész rendszert, az 5. és a 10. század között vájták ki őket. Az első 12 barlang buddhista a további 26 barlang hindu jellegű, az utolsó négy pedig dzsaina jegyeket képvisel. Az Ellora környéki sziklába vájt templomok a szobrászat remekművei, komplett katedrálisokat faragtak ki itt a kőből, kívül-belül, padlótól a mennyezetig. A hagyomány szerint Adzsanta buddhista építői jöttek át Ellorába, miután előbbi munkájukat bevégezték. A legmonumentálisabb a Kailash-templom, mely a maga 5600 nm alapterületével több mint kétszer akkora helyet foglal el, mint az athéni Parthenon, és másfélszer olyan magas. Becslések szerint mintegy 200 ezer tonna követ kellett kibányászni a sziklából csak ennek az egy barlangtemplomnak az elkészültéig. Délután mumbai átszállással elrepülünk Chennaiba. A Bengáli-öböl Koromandel partján járunk, a várost a 17. században alapította a Brit Kelet-indiai Társaság, később a britek haditengeri bázissá építették ki. Chennai ma kereskedelmi és ipari központ, de az utazók elsősorban a kulturális örökségek és templomai miatt keresik fel várost, amely egyúttal a dél-indiai klasszikus zene és tánc központja. Transzfer a szállodához.

Szállás: Chennai (2 éj)

6.nap Chennai

Egésznapos városnézés Chennaiban, melynek során megtekintjük a Nemzeti Művészeti Galériát, a britek által épített Szent György erődöt és a Szent Tamás katedrálist, ahol a szent hamvait őrzik. Végigmegyünk a világ egyik leghosszabb strandján, a Marina beachen, majd látogatás a Kapaleeshwar templomban, melyet Shiva istennek építettek. Ez a város egyik legrégibb és legszentebb helye, melynek dúsan faragott gopuramja, azaz tornya, már a dél-indiai templomépítészet egyik legszebb példája.

Szállás: Chennai

7.nap Chennai > Kanchipuram > Mahabalipuram > Pondicherry

Reggel elhagyjuk Chennait, és Pondicherrybe utazunk, de előtte még útba ejtjük Kanchipuramot, melyet az „ezer templom városának” is hívnak. A város egykor a Pallava Királyság fővárosa volt, hindu zarándokhely, mind Siva, mind Visnu isten szent városa, ahol még ma is több mint száz szentély áll, melyek nagy részét a 7-8. században építették. Következő megállónk Mahabalipuram templomkörzete, mely az UNESCO Világörökség része. A hely a tömör gránit sziklából kifaragott szobrászati remekművek kiállítása; sziklatemplomok, domborművek, életnagyságú elefánt-, oroszlán-, bikaszobrok. A legtöbb alkotás a 7-8. századig nyúlik vissza.

Szállás: Pondicherry (1 éj)

8.nap Pondicherry > Thanjavur

Puducherry, korábbi nevén Pondicherry volt a legnagyobb francia gyarmat Indiában. A francia hatás a mai napig érződik a városon. Megtekintjük a Vardaraja Perumal, Vedapureeswarar, és a Manakula Vinayagar Templomot, majd délután felkeressük az Aurobindo ashramot és Auroville-t, amely a világ egyik legismertebb spirituális központja. Ezután folytatjuk utunkat Thanjavur felé, ahová a délutáni órákban érkezünk, majd a dél-indiai “templomgyűjteményünket” újabb gyöngyszemekkel, a Thanjavur és a Brahadeeswarar templomokkal gazdagítjuk.

Szállás: Thanjavur (1 éj)

9.nap Thanjavur > Thiruchirapalli

Reggeli után utazás Thiruchirapalliba, ahol megnézzük a Ranganathan templomot. Visnu híveinek zarándokhelye Dél-India egyik legnagyobb templomkomplexuma, melynek szerkezete a hatalmas kapuépítményeivel és egymásba ágyazott koncentrikus udvaraival a későbbiekben modellje lett a déli, dravida vallási központoknak. Az építkezés kb. 1000-ben kezdődött a Kauveri folyó két ága által körülzárt területen, és mivel népszerűsége az elkövetkező évszázadokban folyamatosan nőtt, ezt a komplexumot bővíteni kellett, ezért megépültek az épületeket körülzáró falak. Az utolsó gopuram az 1980-as években épült, és becslések szerint 25 000 tonnát nyom.

Szállás: Thiruchirapalli (1 éj)

10.nap Thiruchirapalli > Madurai

Reggel elutazunk Maduraiba, mely az egyik legrégibb város Dél-Indiában, és a 3-4. században a Pándja Királyság fővárosa volt. A város gopuramjairól (templomkapu tornya) és palotáiról is híres, de a Nagy Templom, a Meenakshi Sundareswara az a látnivaló, amely méreteivel minden idelátogatót lenyűgöz. A hat hektáros területen álló templom 12 toronycsoportból áll, melyek részletesen kidolgozott istenségeket ábrázolnak, a négy legmagasabb torony pedig az 50 m magasságot is eléri!

Szállás: Madurai (1 éj)

11.nap Madurai > Colombo

A délelőtti városnézésen még megismerkedünk Madurai látnivalóival is, mint a Tirumalai Nayak Palota, Vandiyur Mariamman Tank, majd a a délutáni órákban elutazunk Colomboba. Érkezés Srí Lankára, transzfer a tengerparti  üdülővároskába,Negomboba, szállás elfoglalása. Az utazás fáradalmainak kipihenése, strandolás.

Szállás: Negombo (1 éj)

12.nap Dambulla > Polonnaruwa

Reggeli után utazás Dambulla sziklakolostorához, mely a Világörökség része. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények, falvak váltják egymást. Dambulla-ban a szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. Délután kirándulás Polonnaruwa romvárosba, mely a XI-XII. sz.-ban volt a szingaléz birodalom virágzó központja, majd a feledés homályába süllyedve benőtte a dzsungel. Mára a paloták, templomok, medencék, gigantikus kőszobrok jelentős részét feltárták, a hely szintén a Világörökség részét képezi.  Továbbutazás, szállás Sigiriya-ban.

Szállás: Sigiriya vagy környéke (1 éj)

13.nap Sigiriya > Kandy

Reggel Sigiriya “oroszlán-sziklájának” meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetnek. Továbbutazás Matale-ba, egy fűszerkertbe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lesznek Érkezés a hegyvidéki Kandybe, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Este zenés táncbemutató.

Szállás Kandy (1 éj)

14.nap Kandy > Negombo

Reggeli után Kandy városnézés: belváros, Fog templom, Kandy-tó. Séta a gyönyörű Peradeniya Botanikus Kertben. Továbbutazás Pinnawelaba, az elefántárvaházba, ahol a dzsungelben árván maradt állatokat gondozzák és munkára tanítják. Indulás a tengerpartra. Szállás a választott szállodában.

Szállás: Negombo  (3 éj)

15-16. nap Negombo

Pihenés, strandolás a homokos tengerparton. A szállodák különböző fakultatív program lehetőségeket kínálnak: városnézés, katamarán hajókázás a tengeren, motorcsónakázás a lagúnában.

Szállás: Negombo

17.nap Colombo > Budapest

Hajnali indulás Colomboba, majd repülés Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban.


A részvételi díj tartalmazza

    •     nemzetközi és belföldi repülőjegyek+ illetékek
    •     elhelyezés 4* hotelekben Dél-Indiában, Srí Lankán 3* hotelekben
    •     reggeli
    •     transzferek, mikrobuszok a körutazás során
    •     magyar nyelvű idegenvezető, aki Mumbaiban várja a csoportot, Srí Lankán angol nyelvű asszisztencia a transzfereken, magyar idegenvezető a programokon!
     
    A részvételi díj nem tartalmazza


    •     belépők 200 Usd
    •     félpanzió: 67.000 Ft
    •     vízum India 20.000 Ft
    •     vízum Srí Lanka 12.000 Ft
    •     storno biztosítás, BBP
    •     egyéni kiadások, borravaló…

    A részvételi díj minimum 8 fő esetén érvényes.

    A programban feltüntetett árak 1 €= 315 FT és 1 USD = 285 FT árfolyamig érvényesek

      Hasonló ajánlatok