A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Pozsony - Schlosshof adventi hangulatban

Ausztria, Alsó-Ausztria, Schlosshof
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

POZSONY - SCHLOSSHOF
ADVENTI HANGULATBAN


utazás:
autóbusszal


Program:


Advent – az egyházi év kezdete – a Szent András ünnepéhez legközelebb eső vasárnappal, illetve annak előestéjével kezdődik és négy hétből áll. Ma a keresztény területeken a városok központjában kirakodó vásárok teszik még varázslatosabbá az ünnepi készülődést.

Gyalogos városnézés POZSONY belvárosában. Már a keltáktól kezdve a római, ószláv időszakon át, majd a Magyar Királyság idején is jelentős helyszín volt a település. Látogatás (rendezvénytől függően) a SZENT MÁRTON DÓM-ban és az óváros számos épületében is gyönyörködhetünk (Mihály-kapu, Fő tér, Korzó stb.). A PRÍMÁS PALOTA a kihagyhatatlan látnivalók közé tartozik. Itt kötötték meg a történelmi tanulmányainkból ismert „Pozsonyi békét”. A klasszicista palota legértékesebb látnivalói az angol faliszőnyegek, amelyek Leanderosz és Hero szerelmi történetét ábrázolják.

Továbbutazás Ausztriába. A Habsburgokat hatalomra juttató egykori csata helyszínén (Morvamezőn), a folyó árterében épült a dúsgazdag Savoyai Jenő herceg kedvenc vadászkastélya, SCHLOSSHOF. Ebben a kastélyban tartották Mária Terézia legkedvesebb gyermekének, Mária Krisztinának a kézfogóját. A Morva partjáig leereszkedő teraszos kertjét Canaletto is megörökítette. Majorsága napjainkban is teljesen ép. Adventi hétvégéken a kastély Ausztria legnagyobb barokk parkjával festői környezetet biztosít a karácsonyi falu eseményeinek, ahol több mint 100 kiállító csalogatja az érdeklődőket. Látogatás a kastélyban, majd egyénileg elvegyülhetünk az ünnepi forgatagban.


A részvételi díj a belépőjegyek, valamint a városnézéshez a fülhallgató árát nem (kb. 25,- €) foglalja magában.

Az ún. „Átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk! 

Hasonló ajánlatok