A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

India gyémántjai 1.

India, Körutazás Indiában, Körutazás Indiában
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
INDIA GYÉMÁNTJAI – MAHARADZSÁK FÖLDJÉN
KLASSZIKUS ARANYHÁROMSZÖG

ÚJ programunk 3 változatban is foglalható, ami ritka a magyar utazásszervezők kínálatában.
A klasszikus Aranyháromszög (Delhi – Agra – Jaipur) megunhatatlan látnivalóin túl India legnagyobb területű államának legszebb gyöngyszemeit tárjuk Önök elé. Fedezze fel velünk a Maharadzsák földjét, építészeti remekeit és gazdag történelmét! Ha ideje engedi, tartson velünk Pandzsáb államba, ahol a szikhek legfontosabb vallási központjához, az Aranytemplomhoz is ellátogatunk Amritszárban!

Utazás: Budapest – Delhi – Budapest útvonalon átszállással, menetrendszerinti repülőjárattal. A körutazáson légkondicionált autóbuszokkal.

Elhelyezés: kitűnő, helyi 4* kategóriájú szállodák kétágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és napi egy főétkezés programoktól függően)

 

1. nap: Budapest – Delhi
Délután elutazás Budapestről menetrend függvényében, átszállással Delhibe. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Delhi
Reggel érkezünk DELHI-be. Városnézés India fővárosában, ebéddel. A Qutub Minar az ország első és legrégibb iszlám építménye. Magas tornya és az udvarán álló sok évszázada nem rozsdásodó vasoszlop mára Delhi szimbólumaivá váltak. A második mogul császár, Humayun sírja a perzsa ihletésű sírépítészet remekműve. A város legnagyobb mecsete a Jama Masjid, ahol egyszerre akár húszezer igazhitű is imádkozhat. Több történelmi eseménynél fontos szerepet játszott a Vörös Erőd (kívülről). A brit birodalom indiai fővárosaként, a XX. század elején épített ÚJ-DEHI-ben az India Kapu és a parlament (kívülről). Megtekintjük a híres politikus és polgárjogi harcos, Mahatma Gandhi emlékhelyét, a szépen parkosított Raj Gath-ot, és a Lakshmi-Narayan hindu templomot. Szállás Delhiben.

3. nap: Delhi – Sikandra – Agra

Délelőtt megtekintjük a 2005-ben megnyitott Akshardham hindu templomot, melynek csodálatos faragásait kb. hétezer művész készítette. A templom hatalmas területén gyönyörű épületek, parkok, szökőkút-kompozíciók állnak. A városnézést folytatva megnézzük még a Lótusz templomot és annak szép parkját is. A nyíló lótuszvirágot formázó, fehér márványból készült templom a bahá'í Imaház a bahá'í hit leghíresebb temploma Indiában. Délután utazás autóbusszal AGRÁ-ba. Útközben megnézzük SIKANDRA-ban Akbar nagy moguluralkodó saját tervezésű, vörös homokkőből és márványból épült impozáns síremlékét. Szállás Agrában.

4. nap: Agra
Városnézés AGRÁ-ban, amely a mogul uralkodók ideje alatt élte fénykorát. A Taj Mahal a fenséges síremlék, a szerelem emlékműve, amit Sah Jahan császár építtetett kedvenc felesége, a Palota Gyöngye, azaz Mumtaz Mahal tiszteletére. Az Agra erőd a delhi-i erőd ikertestvére, melynek belsejében több mogul császár is szépséges palotákat építtetett vörös homokkőből és fehér márványból. Láthatjuk benne többek között Sah Jahan börtönét és Jehangir fekete trónusát is. Szállás Agrában.

5. nap: Agra – Fatehpur Sikri – Jaipur
Utazás autóbusszal FATEHPUR SIKRI-be, a szellemvárosba. A települést a legnagyobbnak tartott mogul császár, Akbar építtette az őt megsegítő Sufi bölcs, Salim Chisti tiszteletére. A vörös homokkőből álmodott palota csodálatos keveréke a mogul, a perzsa, az iszlám és a hindu építészetnek. A várost nem sokkal megépítése után – valószínűleg – vízhiány miatt elhagyták. Továbbutazás Rajasthan fővárosába, JAIPUR-ba. Útközben megállunk még – ha időnk engedi – egy IX. századi „lépcsős kútnál”, a Chand Baori-nál. A világ egyik alig ismert csodája olyan, mint egy fordított „negatív” maja piramis. Szállás Jaipurban.

6. nap: Jaipur – Amber erőd

Látogatás a kissé zord külsejű, de gyönyörű belsejű, festői Amber erődbe, ahol megismerkedünk az uralkodók és háremhölgyeik életével, látjuk többek között a fantasztikus Sheesh Mahalt is (Tükörterem). Délután folytatjuk városnézésünket az 1727-ben alapított és 1853-ban a walesi herceg tiszteletére, az üdvözlés színére festett, rózsaszínben pompázó JAIPUR-ban: Jantar Mantar vagyis a Csillagvizsgáló, a City Palace, avagy Városi Palota, Hawa Mahal, vagyis a Szelek Palotája (kívülről). Szállás Jaipurban.

7. nap: Jaipur – Delhi
Azon útitársak, akik nem tartanak tovább a csoporttal, kísérővel hazautaznak DELHI-be. Búcsúvacsorát követően lehetőséget biztosítunk átöltözésre, majd éjfél körül transzfer a repülőtérre.

8. nap: Budapest
Hazautazás a hajnali órákban átszállással. Érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:

Vörös-erőd / Delhi
Humayun császár síremléke / Delhi
Qutub Minar épületegyüttes / Delhi
Taj Mahal / Agra
Agra Erőd
Fatehpur Sikri
Jaipur: Amber erőd, Jantar Mantar

Repülőtéri illeték: kb. 159.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
Egyágyas felár: 58.500,- Ft
A részvételi díj a belépőjegyek árát (kb. 110,- USD) nem foglalja magában. (Helyszínen fizetendő!)
Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5%. A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízumdíjak:
Indiai vízum: 80,-USD, amelyet irodánk intéz az elutazás előtt, díja itthon fizetendő (az útlevél és 1 db fénykép szükséges). Indiai vízum ügyintézési díj: 5.000,- Ft

Kötelező szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 40,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok