A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

A felfedezetlen Balkán - Albánia-Ohridi-tó

Albánia, Körutazás Albániában, Körutazás Albániában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

2018. október 20 – 27.

8 nap/7 éjszaka

A legenda szerint, amikor Isten teremtette a világot, körbeküldte az egyik arkangyalát, hogy egy teli zsákból szórjon szét szépségeket a jövendő világ minden zegzugában. Arkangyalunk zsákja azonban fennakadt egy hegycsúcson, és tartalma egy apró kis területre – 29 ezer négyzetkilométerre – hullott. Ez ma Albánia, a szkipetárok, Világörökségek és lélegzetelállító hegyi utak földje, amelyet a világgal szakító albán vezér, Enver Hodzsa mintegy 800 ezer tengerparti bunkere sem tudott tönkretenni. Albánia, a Balkán-félsziget legkevésbé ismert országa még ma is számos titkot rejt. Tudta például, hogy Trója pusztulása után Butrintba menekültek a város lakói? Hogy az Albán Királyság volt Európa legrövidebb életű monarchiája? Vagy, hogy az egyetlen albán királyné egy magyar grófnő volt?

Ha szeretné alaposan megismerni Albániát, akkor most itt az alkalom, hogy keresztül-kasul bejárja velünk ezt a különös országot.

 
Albánia-Ohridi-tó körutazás – Utunk látnivalói

  •     Tirana
  •     Shkodra
  •     Kruja
  •     Berat
  •     Apollonia
  •     Vlora
  •     Saranda
  •     Butrint
  •     Syri i Kalter
  •     Gjirokastra
  •     Durrës
  •     Elbasan
  •     Struga
  •     Ohrid

 
Albánia-Ohridi-tó körutazás – Utunk során felkeresett Világörökségek

  •     Butrint
  •     Berat
  •     Gjirokastra
  •     Ohrid régió

Program:

1.nap Budapest > Tirana

Indulás Budapestről a Wizzair közvetlen járatával, érkezés Tiranába a délutáni órákban.

Szállás: Tirana (2 éj)


2.nap Tirana > Kruja > Shkodra

Délelőtt gyalogos városnézés Albánia fővárosában. Tirana központja a Szkander bég-tér, ahol megtalálható a Et’hem Bey-mecset, a hozzá tartozó óratorony,  Szkander bég lovas szobra, valamint a kormányzati épületek, a Történeti Múzeum és a Nemzeti Könyvtár.

Ezután szabadprogram, vagy fakultatív kirándulás a festői Kruja városkába. A városka történeti emlékei a szinte teljes hosszában bejárható középkori várfalmaradványok, felújított citadella, valamint a 19. századi, szűk sikátoros bazár. Kruja vára az albán nép egyik nemzeti szimbóluma: Szkander bég szülőhelye és hadiszállása, amely közel harminc éven keresztül verte vissza az oszmán sereg támadásait. A program után folytatjuk utunkat Shkodrába, mely az albán katolikusok legfontosabb városa. A város legfőbb nevezetessége az illír időkre datálható, de mai alakjában középkori Rozafa vára, a várhegy aljában elterülő 18. századi bazár és az Ólom-mecset

Szállás: Tirana


3.nap Tirana > Durrës > Ardenica kolostor > Gjirokastra

Reggeli után indulunk Albánia egyik legősibb városába, Durrësbe. Ahogy az ország más részein, itt is számtalan betonbunkerral találkozhatunk. A város több kilométeren át húzódó fövenyes tengerparti strandja évente több ezer látogatót vonz ide, a tiranaiak egyik kiemelt üdülőhelye mindössze 30 percnyi autózással elérhető a fővárostól. Durrës legnagyobb látványossága az i. sz. 2. századra datálható római kori amfiteátrum, amelyet a 20. században fedeztek fel teljesen véletlenül kútásás közben. Az amfiteátrumot részben, a nézőtér alatti, díszes mozaikos kápolnát teljes egészében feltárták. Következő állomásunk a XIII. százaban épült orthodox Ardenica kolostor, mely gyönyörű környezetben, egy hegytetőn található. Programunk után Gjirokastrába utazunk, ahol az éjszakát töltjük.

Szállás: Gjirokastra (1 éj)


4.nap Gjirokastra > Syri i Kalter > Saranda > Butrint

Délelőtt megismerkedünk Gjirokastrával, mely a Drino-folyó völgyében fekszik. Szűk, kanyargós, macskaköves utcákkal átszőtt óvárosa 2005 óta szerepel az Unesco Világörökségi listáján, mint „a szépen megőrzött oszmán kori városok egy ritka példája”. Megtekintjük a városka fölé magasodó 18. századi fellegvárat, amelyben található egy fegyvermúzeum, de itt állították ki például az Albán Néphadsereg dicső hadizsákmányát, az albán légtérbe tévedt, 1957-ben lelőtt amerikai Lockhead T–33-as vadászrepülőt is. Ezután ellátogatunk a Syri i Kalter, azaz a „Kék szem” forráshoz, majd Sarandába utazunk, az albán Riviéra kedvelt üdülőhelyére. Szállásunk elfoglalása után pihenés a Jón-tenger partján, vagy fakultatív kirándulás a Világörökség részét képező Butrint romvárosba, melynek épületei az elmúlt kétezer év történetének valamennyi korszakát megidézik. Megnézzük a Kr. e. 4. századi Aszklépiosz-szentélyt, a széles promenádot az Oroszlán- és a Szkaiai-kapuval, valamint a színházat. A római uralom korából fennmaradt egy mozaikpadlós fürdő, az ókeresztény kor tanúi a pedig egy bazilika és egy mozaikpadlós keresztelőkápolna.

Szállás: Saranda (1 éj)


5.nap Saranda > Vlora > Apollonia > Berat

Reggeli után megkezdjük utazásunkat egy fantasztikusan szép tengerparti úton, ahol megállunk a független Albánia első fővárosában, Vlorában, mely egyúttal az ország egyik legnagyobb kikötője is. Ezután meglátogatjuk Apolloniát, mely az ókori Illyria jelentős városa volt, az Adriai-tengerbe torkolló Aóosz jobb partján. A görög telepesek alapította várost kereskedelme tette naggyá, a római időkben Apollón isten egyik kultuszhelye, és kulturális központ volt. Fénykorának egy földrengés vetett véget, s az ókor végére csaknem teljesen elnéptelenedett. Ma romváros Közép-Albániában, ahol megnézzük az amfiteátrumot, és egy XIV. századi bizánci kolostort. Programunk után utazunk tovább Beratba.

Szállás: Berat (1 éj)


6.nap Berat > Elbasan > Struga > Ohrid

Albánia legősibb városa Berat, melyet az „1000 ablak városának” is neveznek, és a Világörökség része. Berat az élő tanúja a különböző vallások és kultúrák évszázados együttélésének. Bejárjuk a város történelmi negyedeit, majd a várat és az Onufri Múzeumot, ahol 16. századi ikonokat is láthatunk. Ezután folytatjuk utunkat Elbasanba, mely az ország közepén található. Megtekintjük az oszmán időkből származó mecsetet, majd Macedóniába utazunk. A határtól néhány kilométerre található Struga, az Ohridi-tó partján, mely 1962 óta ad otthont az évente megrendezésre kerülő Ohridi Nyári fesztiválnak. Séta a városban, majd szállás Ohridban.

Szállás: Ohrid (2 éj)


7.nap Ohrid

Reggeli után sorra vesszük Ohrid látnivalóit, mely Macedónia kulturális és vallási székhelye. A Balkán Jeruzsálemének is nevezik, vallási központként Ohrid évszázadokon keresztül pezsgő kulturális élettel rendelkezett. A ma is megcsodálható, bizánci stílusú egyházi építészeti remekek még a bolgár és a bizánci időben, kisebb részük a szerb fennhatóság alatt épült. Egyes feltételezések szerint itt dolgozták ki a cirill ábécét. Bejárjuk az Óvárost: Szent Zsófia templom, római színház, Szent Kelemen Egyetem romjai. Ezután a X. századi Szent Naum kolostorhoz utazunk. Szent Naum Cirill és Metód tanítványa volt, ő építtette a kolostort, mely halála után fontos zarándokhellyé vált. Mai programunkat egy hajózással zárjuk a Fekete-Drin folyón, mely a festői Ohridi-tavat táplálja.

Szállás: Ohrid


8. nap Tirana > Budapest

Reggel visszautazunk Tiranába. (150 km) Szabadidő a piacon, majd indulás a repülőtérre.

Érkezés Budapestre a délutáni órákban.


A részvételi díj tartalmazza

  •     repülőjegy Wizzair kb. 40.000 Ft
  •     transzferek, buszok a körutazás során
  •     elhelyezés 4* hotelekben, Beratban 3* hotelben, reggelivel
  •     belépők a programban meghirdetett látnivalókhoz
  •     magyar nyelvű idegenvezető

 
A részvételi díj nem tartalmazza/fő
  •     csomagjegy kb.7.000 Ft/út
  •     félpanzió 28.000 Ft
  •     Kruja-Shkodra fakultatív program: 35 €
  •     Butrint-fakultatív program: 30 €

*A fakultatív programok min. 10 fő esetén érvényesek, és a helyszínen fizetendők!
 
A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulnak.

*A programban feltüntetett árak 1€ = 315 Ft árfolyamig érvényesek

Hasonló ajánlatok