A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

India I. - Az Aranyháromszögtől az Aranytemplomig

India, Körutazás Indiában, Körutazás Indiában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Egyénileg
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Sokan tartanak egy indiai utazástól. Vajon elviseli-e az európai lélek a mérhetetlen gazdagság és szegénység látványát? Kibogozható-e számunkra a kasztrendszer, meg a hindu istenek bonyolult szövevénye? Érződik-e még a hétköznapokban az ősi Védák bölcsessége, Tagore lírája, vagy Mahatma Gandhi szelíd pacifizmusa? Indiát azonban nem érteni kell, hanem érezni. Lehetetlen befogadni egy olyan ország kultúráját, ahol több mint egymilliárdan laknak, ahol a 18 hivatalos nyelven kívül elfér még több száz, és ahol a hinduk, szikhek, muszlimok mellett számtalan vallási irányzat megtalálható. Ám ha kellő nyitottsággal, toleranciával vágunk neki az utazásnak, akkor hihetetlen élményekben és kalandokban lesz részünk! Tartsanak hát velünk az Aranyháromszögbe, ahol Delhi, Jaipur és Agra fennen hirdeti a nagymogulok dicsőségét, és amelyet az érdeklődők megfejelhetnek egy amritsari kitérővel, ahol megismerkedhetnek a szikhek különös vallásával és a híres Aranytemplomukkal.

India körutazás- Utunk látnivalói

  • Delhi
  • Jaipur
  • Fathepur Sikri
  • Agra
  • Gwalior
  • Mathura
  • Amritsar

India körutazás- Utunk során felkeresett Világörökségek

  • Taj Mahal
  • Fatehpur Sikri
  • Vörös Erőd, Agra
  • Humayun sírja
  • Kutub Minar
  • Jantar Mantar obszervatórium


PROGRAM

1.nap Budapest > Delhi

Indulás Budapestről menetrendszerinti járattal, európai átszállás után érkezés Delhibe a hajnali órákban. Transzfer a szállodába.

Szállás: Delhi (2 éj)

2.nap Delhi

Egész napos városnézés Delhiben. Ó-Delhiben utunk a Vörös Erőd mellett vezet el, ahol meglátogatjuk Ázsia egyik legnagyobb mecsetjét, a mogul Shah Jahan által épített Jama Masjidot. Ó-Delhi hangulatához szervesen hozzátartozik a Chandi Chowk bazár, amelyet autentikus módon, biciklis riksán járunk be. Tiszteletünket tesszük a Raj Ghaton, mely ma a szentként tisztelt Mahatma Gandhi emlékhelye. Új-Delhi az angol gyarmati kor lenyomata; széles sugárútjaival, a Parlament épületével, az India Kapuval és rendezett, elegáns lakónegyedeivel a hatalmas birodalom egykori dicsőségét hirdeti. Megnézzük a Laxmi Narayan templomot, valamint a Bahá’i Lótusz templomot, majd visszatérünk a hotelbe.

Szállás: Delhi

3.nap Delhi > Jaipur

Reggeli után elhagyjuk a szállodánkat, de mielőtt Jaipur felé vennénk az irányt, megtekintjük a Kutub Minar-t és Delhi egyik nevezetességét, a nem rozsdásodó híres vasoszlopot, valamint Humajun sírját, amely indo-perzsa stílusával a Taj Mahal előképeként szolgált. Késő délután megérkezünk Jaipurba, Rajastán fővárosába. (kb.6 óra buszozás)

Szállás: Jaipur (2 éj)


4.nap Jaipur > Amber > Jaipur

Felfedezőutunkat a város fölé magasodó Amber erőd meglátogatásával folytatjuk, ahová elefántháton jutunk fel. A Városi Palota megépítése előtt Amber biztonságos erődítménye volt a jaipuri maharadzsák székhelye. Visszatérve Jaipurba, meglátogatjuk az egykori maharadzsák fényűző életmódjáról tanúskodó Városi Palotát, rövid pihenővel a Szelek Palotája, a Hawa Mahal előtt. Swai Man Singh széleskörű érdeklődését dicséri a Jantar Mantar Csillagászati Obszervatórium, amely máig kifogástalanul működik. Rajasthan évszázadok óta híres kézművesiparáról, melynek változatosságát a helyi, finom kelmékkel, fűszerekkel, ruhákkal roskadásig megtöltött bazárban mi is megcsodálhatjuk.

Szállás: Jaipur


5.nap Jaipur > Fathepur Sikri > Agra

Reggel búcsút veszünk Jaipurtól és az Uttar Pradesh-beli Agra városa felé vesszük az irányt (kb. 6 óra buszozás), mely keleti forgatagával már az igazi India. Útközbent megállunk Fatehpur Sikriben, az elhagyott, homokkőből épült városban, mely a földi élvezeteket igencsak kedvelő mogul uralkodó, Akbar birodalmának fővárosa volt.

Szállás: Agra (3 éj)


6.nap Agra > Sikandra > Agra

Ma megismerkedünk Agra nevezetességeivel, ám szándékosan hagyjuk az utolsó agrai napunkra a Taj Mahalt! Először a közeli Sikandrába utazunk, ahol megtekintjük a nagy mogul uralkodó, Akbar síremlékét, melyet életében még maga tervezett meg. A márványból és vörös homokkőből épült mauzóleum után Itmad-Ud Daulah síremléke következik, mely kevéssé ismert, de ez volt az első mogul építmény, mely márványból készült, és a csupán néhány évvel később épült Tádzs Mahalt láthatóan ennek az építménynek alapján emeltékDélután megtekintjük a Vörös Erődöt, ahonnan a nagymogulok igazgatták az egész országot. Lenyűgöző méreteivel ez India legfontosabb erődje.

Szállás: Agra


7.nap Agra > Gwalior > Agra

Fakultatív program keretében egész napos program Gwaliorba.  A környék leghíresebb épületegyüttese a város fölötti homokkő fennsíkon álló erőd. Az erődítményben több palota és hindu templom is áll; ezek némelyike ezer évesnél is idősebb; több a 11–12. században épült. Az erőd külső fala 3,2 km hosszú és 25 m magas, a maga nemében a világon a legnagyobb. Az erődítménytől nem messze áll több dzsaina szent monumentális szobra. Ezeket 1450 körül faragták; némelyik 18 m magas. Délután visszatérünk Agrába.

Szállás: Agra


8.nap Agra > Mathura > Delhi

Napfelkelte a Tadzs Mahalnál, mely perzsául a paloták koronája, és a halhatatlan szerelem leghíresebb szimbóluma az egész világon. A mauzóleumot a XVII. században élt mogul császár, Sah Dzsahan építtette szeretett felesége, Mumtaz Mahal emlékére, aki a 14. gyermekük születésekor vesztette életét. Közel húsz éven keresztül, mintegy 20.000 kézműves dolgozott a síremlék elkészítésén, mely megvalósította az arányok és a szimmetria tökéletes harmóniáját. A programunk után visszaindulunk Delhibe, de előtte útba ejtjük Mathura szent városát, ahol Krishna, India egyik legkedveltebb istene született.

Szállás: Delhi (1 éj)


9.nap Delhi > Amritsar

Korai indulás a Shatabdi Expressel Amritsarba, mely Pandzsáb államban található, és a szikhek vallási, szellemi és kulturális központja. 1557-ben alapította a szikhizmus vallási vezetője, Rám Dász. Itt található az Aranytemplom, a szikhek legszentebb gurdvarája (temploma). Érkezés után részt veszünk a Wagah Border nevű ceremónián, melyen látványos katonai tiszteletadás keretében bezárják a csak nappal üzemelő indiai-pakisztáni határátkelő kapuit. Este pedig megnézzük, hogyan búcsúztatják a szikhek a szent könyvüket a kivilágított Aranytemplomban.

Szállás: Amritsar (1 éj)


10.nap Amritsar > Delhi

A Harmandír Szahib, vagy Darbar Szahib, közismert nevén az Aranytemplom a szikh vallás központi temploma. Az ötödik szikh guru, Ardzsan Dév építtette a 16. század végén. Az 1604-ben, amikor Guru Ardzsun összeállította a vallás szent könyvét, eredeti példányát ebbe a templomba helyezte el. Márványlépcsőkkel körülvett tó közepén áll. Népszerű elnevezését a felületét borító arannyal bevont bronzlemezekről kapta. A templomot többször lerombolták, majd újjáépítették. Legutóbb 1984-ben került a figyelem központjába, amikor az indiai hadsereg szikh terroristák elleni akciójában megrohamozta az épületet. A templomban működik a világ legnagyobb ingyenkonyhája, napi átlagban mintegy százezer éhező jut itt élelemhez. Programunk után a késő délutáni vonattal visszatérünk Delhibe.

Szállás: Delhi (1 éj)


11.nap Delhi > Budapest

Rövid éjszaka után transzfer a repülőtérre, majd átszállás után érkezés Budapestre a késő délutáni órákban.



A részvételi díj minimum 10 fő esetén érvényes.

A programban feltüntetett árak 1 €= 315 FT árfolyamig érvényesek

A részvételi díj tartalmazza

  • elhelyezés 4* hotelekben
  • transzferek, mikrobuszok a körutazás során
  • magyar nyelvű idegenvezető, aki Delhiben várja a csoportot!

 

A részvételi díj nem tartalmazza/fő

  • repülőjegy + illeték kb. 150.000 Ft
  • félpanzió+belépők 190 €
  • Gwalior fakultatív program 55 €
  • vízum 20.000 Ft
  • storno biztosítás, BBP
  • egyéni kiadások, borravaló…