A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Nagy Borneó körutazás látogatással Kuala Lumpurban és Szingapúrban

Indonézia, Borneó, Bornei
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel


Jelentkezés lezárva!


Igazi csemege a természet szerelmeseinek borneói körutazásunk! Hajózzanak velünk a dzsungel mélyére, látogassanak el félig vadon élő orangutánok közé, tengeri teknősök fészekrakó szigetére, fehérhomokos tengerpartokra! A kulturális élményekről Kuching és Kuala Lumpur metropolisza gondoskodnak majd!

Dátum: 2020. március 31-április 13.
Időtartam:
14 nap/11 éj
Utazás:
Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 13 óra
Elhelyezés: 3 és 4 csillagos szállodákban, lodge-okban
Ellátás: reggeli, 8 ebéd, 4 vacsora
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 20 fő

 Nagy Borneó körutazás látogatással Kuala Lumpurban ajánlatunk programleírása

1-2. nap: Kuala Lumpur

Elutazás Budapestről az délutáni órákban, utazás dohai átszállással Kuala Lumpurba, éjszaka a repülőn. Érkezés helyi idő szerint másnap délután, transzfer a szállodába, szabad program, akklimatizálódás. Szállás Kuala Lumpurban (1 éj).


3. nap: Kuala Lumpur, Batu-barlangok

Délelőtt félnapos városnézés alatt fedezzük fel az új és a régi Kuala Lumpur szépségeit: a Petronas ikertornyokat, a Királyi Palotát, a Thean Hou templomot, a régi Jamek mecsetet és a modern Nemzeti mecsetet, a Nemzeti Emlékművet és a Függetlenség teret. Látogatás a híres hindu templomoknál, amelyek a Batu barlangok mélyén épültek. Murugan hindu isten hatalmas szobra mellett 272 lépcsőfokon felmászva lehet elérni a barlangokat, útközben vidám pillanatokat szereznek majd a lépcsőkön játszadozó majomcsapatok. A programok között elfogyasztjuk első közös ebédünket. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Borneó szigetére. Vacsora és szállás Sandakanban (1 éj).


4. nap: Selingan sziget

Délelőtt Selinganra, a tengeri teknősök szinte érintetlen szigetére hajózunk. Ebéd a szigeten, majd szabad program, fürdés, sznorkelezés, napozás a gyönyörű tengerparton. A sziget a Teknős Nemzeti Parkhoz tartozik, levesteknősök és cserepesteknősök kedvelt fészkelő helye. Vacsora után megfigyelhetjük a tojást lerakó teknősöket, és ha szerencsénk van, annak is szemtanúi lehetünk, ahogy a tojásból kikelt kisteknősök útnak indulnak a tengerbe. Szállás a szigeten, egyszerű bungalókban (1 éj).


5. nap: Sepilok, Sukau

Kora reggel visszahajózunk Sandakanba, reggeli a kikötőben. Délelőtt látogatás a Sepilok Orángután Rehabilitációs Központban, ahol az egykor fogva tartott orangutánoknak segítenek visszailleszkedni a természetes élőhelyükbe. Megfigyelhetjük a félig vadon élő állatok etetését és sétálhatunk egyet a trópusi erdőben. A programot követően transzfer Sandakan kikötőjébe, ahonnan délben útnak indulunk Sukau faluba. Hajózás a Kinabatangan-folyón a Sulu tengertől mangrove erdőkön keresztül a dzsungel mélyén fekvő lodge-ig, ebéd út közben. Az út során nagy eséllyel láthatunk nagyorrú és más majmokat, de gazdag a környék madárvilága is. Bejelentkezés a Kinabatangan Riverside Lodge-ba, majd késő délután újabb hajókirándulásra indulunk a Menanggul folyón. Vacsora és szállás a lodge-ban (1 éj).


6. nap: Gomantong-barlang, Poring


Reggel elutazunk a Gomantong barlanghoz, ami több millió denevér és fecske otthona, a híres kínai ínyencséghez, a madárfészek leveshez is innen gyűjtik a fecskefészkeket. Továbbutazás a Poring környékén kiépített, úgynevezett canopy trek-hez, ami 40 m magasan a fák lomboronájában kiépített pallók és függőhidak sorozata, út közben ebéd. Relaxálhatnak a számos forró vizű forrásnál, majd transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Ranau környékén (1 éj).


7. nap: Kinabalu Nemzeti Park


A napot az UNESCO Világörökség részét képező Kinabalu Nemzeti Parkban, a Mount Kinabalu lábánál kezdjük. A Kinabalu Dél-Kelet Ázsia egyik legmagasabb csúcsa. Ismerkedés a nemzeti park különleges állat és növényvilágával a kb. 1,5 órás séta során, majd ebéd egy helyi étteremben. Továbbutazás Kota Kinabaluba, Sabah állam fővárosába kora délután. Transzfer a kikötőbe, ahol hajóra szállunk és a közeli Gaya szigetére utazunk. Szállás a szigeten (3 éj).


8-9. nap: Gaya szigete

Egész napos kikapcsolódás a Tunku Abdul Rahman Tengeri Nemzeti Parkhoz tartozó szigeten. Mesés, fehér homokos tengerpart, kristálytiszta víz, sűrű dzsungel jellemzi a szigetet, lehetőség nyílik majd snorkelezésre, kajakozásra, túrázásra is.


10. nap: Kuching

Délelőtt kijelentkezés a szállodából, visszahajózás Kota Kinabaluba. Transzfer a repülőtérre, délután elutazás Sarawak tartomány fővárosába, Kuching-ba, érkezés az esti órákban. Transzfer a szállodába (3 éj).


11. nap: Kuching

Délelőtt a közeli Anah Rais faluba látogatunk, itt a nagyon jó állapotban fennmaradt, úgynevezett „hosszú házat” tekinthetik meg, ami több tucat család lakóhelye. Ismerkedés a helyi törzsek életmódjával, kultúrájával. Csomagolt ebédünket út közben fogyasztjuk el, majd délután városnézés Borneó legérdekesebb városában, Kuching-ban. Séta a folyóparton, a kínai negyedben, megtekintjük a Macska-emlékművet (a Kuching szó jelentése malájul macska), a Tua Pek Kong kínai templomot, az óváros piacait és a híres Sarawak múzeumot.


12. nap: Bako Nemzeti Park

A mai napon a különleges szépségű Bako Nemzeti Parkba teszünk kirándulást, a kis félszigeten elterülő parkot csónakkal közelítjük meg. Hatalmas sziklákkal tarkított homokos öblök, sűrű dzsungelek, mangroveerdők jellemzik a tájat, a park leghíresebb lakója pedig a bizarr külsejű nagyorrú majom. Különböző nehézségi szintű sétautakon haladhatnak végig az esőerdőben, kirándulhatnak elszigetelt kis tengerpartokra, a program során csomagolt ebédet biztosítunk.


13-14. nap: Kuala Lumpur, utazás Budapestre

Korai reggeli után transzfer a repülőtérre, elutazás Kuala Lumpurba. Búcsúebédünket követően délután lehetőség nyílik egy utolsót barangolni a maláj fővárosban és beszerezni az utolsó szuveníreket. Koraeste transzfer a repülőtérre, elutazás dohai átszállással, éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre másnap a kora reggeli órákban.


A programok sorrendje változhat!

A részvételi díj tartalma: repülőjegyek, szállás 11 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték kb. 159 000 Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 45 USD/fő), utasbiztosítás.

Hasonló ajánlatok