A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Nagy Dél-India körutazás pihenéssel Kovalam tengerpartján

India, Körutazás Indiában, Körutazás Indiában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
Utolsó helyek!

Foglaljon 10 000 Ft/fő kedvezménnyel december 14-ig!

Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel


India ezerarcú ország, érdemes újra és újra visszatérni, most azért, hogy megtekintsék Tamil Nadu és Kerala államok kulturális és természeti szépségeit Mahabalipuram Parti templomától, Pondicherry francia emlékein és Madurai templomkomplexumán át Kerala gyönyörű partvidékéig.

Dátum 2019. január 17-30.
Időtartam:
14 nap/12 éj
Utazás:
Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő:
Kb. 10 óra
Elhelyezés
: 3*+ és 4* szállodákban, 1 éjszaka lakóhajón
Ellátás:
Reggeli
Idegenvezetés:
A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám
20 fő


Programleírás :


1-2. nap: elutazás Budapestről, Chennai

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, repülés egy átszállással Chennai városába, éjszaka a repülőn. Érkezés az egykori Madrasba a reggeli órákban, egy finom reggelit követően indulunk a város felfedezésére. Tamil Nadu állam fővárosának legfontosabb látnivalói a Kapaleeshwarar templom és a Szent Tamás templom, majd átszeljük az óvárost, ahol a bíróság impozáns vörös épülete is található. Délután Dakshinachitra „élő múzeum” (skanzen) érintésével transzfer Mahabalipuram tengerparti városába, kikapcsolódás a szállodában (2 éj).

 

3. nap: Mahabalipuram

Délelőtt látogatás Mahabalipuram templomainál, ahol csodás domborműveket láthatunk, az úgynevezett Parti templomok pedig az UNESCO Világörökség részét képezik.

 

4. nap: Pondicherry

Reggeli után útnak indulunk, és rövid megállót teszünk Auroville utópisztikus városában, mely a világ egyik legfontosabb spirituális központja, ahol a világ minden tájáról érkezett lakosok igyekeznek a természettel harmóniában élve egy új berendezkedésű várost létre hozni. Innen Pondicherry-be utazunk tovább, a város 1954-ig francia uralom alatt állt, ennek hatása a mai napig érződik, főleg a gyarmati stílusú óvárosban. Délután az Aurobindo ashram mindennapjaival ismerkedhetünk meg, majd meglátogatjuk Pondicherry templomát és virágpiacát is. Szállás Pondicherry-ben (1 éj).

 

5. nap: Tanjore

Reggel Trichy felé indulunk, útközben Tanjore városát fedezhetjük fel. Tanjore nevezetessége a Shiva isten tiszteletére emelt híres Brahadeeswarar templom, az épület a Chola építészet neves emléke, majd ellátogatunk a Tanjore Palotában található múzeumba is. Szállás Trichy-ben (1 éj).

 

6. nap: Trichy

Reggeli után ismerkedés a Kaveri folyó partján fekvő várossal. Látogatás a város egyik fő nevezetességénél, a Sziklaerődnél, ahová a több száz sziklába vájt lépcsőfokon juthatunk fel - a fáradalmakért a csodálatos kilátás kárpótol. A város másik jelképe a monumentális Sri Ranganathaswarmy templom, amely az egyik legjelentősebb Visnu isten tiszteletére emelt templom Indiában. Délután utazás a templomok városaként ismert Madurai-ba. Szállás Madurai-ban (2 éj).

 

7. nap: Madurai

Tamil Nadu állam kulturális központja lenyűgöző építészeti emlékekkel varázsolja el látogatóit. A városnézés során megtekintjük a hatalmas Meenakshi templomkomplexumot és a Thirumalai Nayak palotát. Este megtekintjük a Meenakshi templom hagyományos ceremóniáját, az aartit.

 

8. nap: Thekkady

Reggeli után utazás Periyarba, a Cardamom Hills hegység szívében található természetvédelmi területre. Gyönyörű tájakon, trópusi esőerdőkkel borított hegyoldalak között vezet az út. A szobák elfoglalása után látogatást teszünk Thekkady-ban egy fűszerfarmon, majd a helyi elefántokkal barátkozunk, akár a hátukon ülve is. Szállás Thekkady-ban (1 éj).

 

9. nap: Periyar, utazás Kovalam tengerpartjára

Kora reggel hajókirándulásra indulunk a Periyar tavon (alacsony vízállás esetén alternatív programot szervezünk). A környék híres a vadon élő elefántjairól és gazdag madárvilágáról. Ilyen korán nagy esélyünk van szemügyre venni őket a tóparton. A reggelit követően transzfer Kovalam tengerpartjára. Délután szabad program, kikapcsolódás a tengerparton. Szállás Kovalam tengerpartján (3 éj).

 

10-11 nap: Kovalam

Egész napos szabad program a tengerparti szállodában, fakultatív programlehetőségekkel.

 

12. nap: Alleppey

Reggel utazás Alleppey kikötőjébe, ahol birtokba vesszük a csoport számára kibérelt kettuvallam lakóhajókat és útnak indulunk a hajózásra Kerala csatornáin, lagúnáin. A kettuvallam Kerala gyönyörű partvidékének hagyományos hajója, amit pálmalevelekkel és virágokkal díszítenek. A fedélzeten saját szakácsunknak köszönhetően friss, hagyományos ételeket fogyaszthatunk, miközben a csatornák-lagúnák-tavak-folyók hálózatának csodálatos tájain és végtelen rizsföldek között hajókázunk. Szállás a hajón kényelmes, kétágyas, légkondicionált, fürdőszobás kabinokban (1 éj).

 

13. nap: Cochin

A reggeli órákban hajóink visszatérnek Alleppey kikötőjébe, buszra szállunk és továbbutazunk Cochin városába. Délután a város felfedezésére indulunk. Megtekintjük az egykori portugál és holland gyarmat fő látnivalóit: zsinagóga, Mattancherry holland palota, óváros, Fort Kochi, a St. Francis templom és a kínai halászhálók. Az esti órákban egy kathakali táncelőadást tekinthetünk meg, mely Kerala tartomány klasszikus drámai táncelőadása. Szimbolikus kéztartások, kecses és csábító mozdulatok, összetett koreográfia jellemzik ezt a zenét, táncot és színjátszást egyesítő előadást. A táncosok a hindu mitológiából adnak elő jeleneteket, egy álomvilágot elevenítve meg a színpadon. Szállás Cochin-ban (1 éj).

 

14. nap: hazautazás Budapestre

Transzfer Cochin repülőterére a kora hajnali órákban, hazautazás egy átszállással Budapestre, hazaérkezés a helyi idő szerinti déli órákban.
A részvételi díj tartalma: repülőjegy, szállás 11 éjszakára reggelivel 1 éjszakát lakóhajón teljes ellátással, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza:
repülőtéri illeték: kb. 129 000 Ft/fő, vízum és vízumügyintézés díja: kb. 26 000 Ft/fő, borravalók, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.



Hasonló ajánlatok