A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Kanári-szigetek: Gran Canaria - Tenerife - La Gomera körutazás és nyaralás

Spanyolország, Gran Canaria, Gran Canaria
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

GRAN CANARIA - TENERIFE - LA GOMERA

A Kanári-szigetek az Atlanti-óceán egyik elragadó szigetcsoportja, mely földrajzilag közelebb van Afrika partjaihoz, mint Európához, közigazgatásilag mégis Spanyolországhoz tartozik. Virágzó úti cél, a szó minden értelmében! Kivételes földrajzi adottságainak köszönhetően, egész évben, korosztálytól függetlenül - a turisták kedvelt úti célja! Tenerife büszkélkedik Spanyolország legmagasabb hegyével, a 3.718 m magas Pico de Teidevel.


Utazás: Budapest – Gran Canaria és Tenerife – Budapest útvonalon menetrend függvényében repülővel. A körút során légkondicionált autóbusszal és hajóval La Gomera szigetére.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora) és 1 alkalommal ebéd a La Gomera program során


1. nap: Budapest – Gran Canaria: Maspalomas – Puerto Mogan – Puerto Rico
Repülés Gran Canaria szigetére menetrend függvényében. Érkezést követően irány a sziget déli csücske, MASPALOMAS, ahol a tipikus afrikai táj, aranyló homokos strandok és végtelen homokdűnék tárulnak szemünk elé. PUERTO MOGAN-t a Kanári-szigetek Velencéjeként is emlegetik a csatornák és hidak által közrefogott, bájos utcácskái és kikötője révén. PUERTO RICO magaslatáról csodálatos látvány tárul elénk. Vacsora, szállás.

2. nap: Bandama-kráter – Teror – Cruz de Tejeda – Arucas 
Reggelit követően utazás a BANDAMA-kráterhez, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a sziget északi részére. Gran Canaria legrégebben lakott területe, a hegyekben fekvő bájos kisváros TEROR, mely a helyiek zarándokhelye. CRUZ DE TEJEDA népszerű kilátóhely, ahonnan a sziget összes hegycsúcsa a szemünk elé tárul. ARUCAS-ban megcsodáljuk a hatalmas San Juan Bautista templomot, mely a Kanári-szigetek legnagyobb temploma. Vacsora, szállás.

3. nap: Las Palmas
Reggeli után felfedezzük a sziget - és egyben a szigetcsoport - fővárosát, LAS PALMAS-t. Innen indult Kolumbusz Kristóf tengeri utazására az Újvilág felé. Városnézés: Kolombusz ház, Szent Anna katedrális, kanári falu, kikötő stb. Délután transzfer a reptérre, repülés TENERIFÉ-re. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

4. nap: Teide Nemzeti Park – La Orotova – Puerto de la Cruz
A folyók és tavak nélküli sziget közepén áll Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico de Teide (3718 m). Autóbusszal kb. 2000 m-es tengerszint feletti magasságig jutunk fel a „holdbéli tájra”, ahol korábbi vulkánkitörések nyomán létrejött alakzatok, megdermedt lávafolyamokat láthatunk. Továbbutazás a hangulatos LA OROTOVA-ba, melynek épületei a tenerifei tradicionális építőművészet emlékeit őrzik. Gazdagon faragott erkélyek és árnyas, virággal teli udvarok között sétálunk. PUERTO DE LA CRUZ, az egykori halászfalu napjainkra népszerű turistaparadicsommá fejlődött. Botanikus kertjét III. Károly király alapította, ahol több mint 200 különböző növény- és fafaj található. Vacsora, szállás.

5. nap: La Gomera
Egész napos ebéddel egybekötött hajókirándulás a Kanári-szigetek zöldellő tagjára, LA GOMERA-ra! Vulkanikus zátonyok, furcsa kőalakzatok és gazdag növényvilága lenyűgözi a turistákat. A sziget harmada az UNESCO Világörökségének része. Délután visszatérés Tenerife szigetére. Vacsora, szállás.

6. nap: Santa Cruz – La Laguna
A Tenerife északkeleti részén elterülő SANTA CRUZ több mint öt évszázad történelmét őrzi, magán viseli az idő múlásának nyomait. A XV. századi megalapítását követően hamar az Európa és az amerikai kolóniák közötti kereskedelmi útvonalak kulcsfontosságú kikötőjévé vált. Történelmi épületekkel teli belvárosa turisták kedvelt célpontja. LA LAGUNA gyarmati stílusú épületei, egyenes vonalú utcái, valamint a kiterjedt bevásárló- és sétálóövezet egyedi arculatot kölcsönöznek ennek az ősrégi egyetemi városnak. Utcáin, terein szinte egymást érik a templomok és más vallásos jellegű történelmi épületek, aminek köszönhetően La Laguna bőséggel kínál alkalmat a történelmi-kulturális sétákra. Vacsora, szállás.

7. nap: Üdülés
Szabadprogram, pihenés. Vacsora, szállás.

8. nap: Tenerife – Budapest
Indulás a szállodából reggeli után. Fotószünet LOS GIGANTES szikláinál. MASCA település, amely bemutatja, milyen nehéz körülmények között élnek a helybeliek. Ez eddig nyugat, innen megyünk északra. ICOD DE LOS VINOS, ahol a sziget szimbóluma, az ezeréves sárkányfa található. GARACHICO, a XVIII. századi vulkánkitörés eredménye. Itt egy séta a városközpontban. Transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend függvényében Budapestre.

UNESCO Világörökségek:
- La Gomera
- Teide Nemzeti Park


Teljes ár: 459.700,- Ft (380.700,- Ft + 79.000,- Ft repülőtéri illeték, csomagdíj és belső repülőjegy)

Egyágyas felár: 76.600,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek és hajójegyek árát (kb. 50,- €) nem foglalja magában.

Szervizdíj / Borravaló: 15,- €
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.).
A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 2 %. 
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

 A változtatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok