A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Pretoria - Sun City - Cape Town

Dél-Afrikai Köztársaság, Dél-Afrikai Köztársaság, Dél-Afrikai Köztársaság
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Egyénileg
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
Időpont: a megadott, tetszés szerinti időpontban

Időtartam:
10 nap/7 éj

Utazás: menetrend szerinti járatával, átszállással

Ellátás:
reggeli


Városnézés Pretóriában, Gold Reef City megtekintése, nyaralás Sun City csodálatos világában, végül 5 napos program Fokvárosban.

1.nap: Indulás Budapestről.
2.nap: Megérkezés Johannesburg Nemzetközi Repülőterére, találkozás az idegenvezetővel. Transzfer Pretoriába, mely Johannesburgtól 60 km-re található. Pretoria "Jakaranda fővárosa"-ként is emlegetik. A városnézés során meglátogatjuk a Voortrekker emlékművet. Ez a hatalmas gránit épület magába foglal egy múzeumot, mely a hatalmas Blood River-i csatára emlékezet, melyben a búrok 64 szekeret állítottak védelmi sáncként. Church Square, melyet Paul Kruger szobra ural, aki a Dél-afrikai Köztársaság elnöke volt 1883-1900 között. A teret régi épületek veszik körül, többek között a Parlament (Old Raadsaal) és az Igazságügyi Palota épülete. Emellett meglátogatjuk az Elnöki Palota (Union Buildings) épületét is, mely egy lenyűgöző, 65 hektáros parkban fekszik telis-tele trópusi növényekkel. Ebéd a Carnivore étteremben. Az étterem közepén egy hatalmas nyílt tűzhely található. A vadételből nyársakat készítenek, melyet hosszú maasai kardokra húznak fel, s azután szakértelemmel grillezik. Ezután kezdődik a pompa ! A pincérek a megrakott kardokat az asztalokhoz viszik és lefaragnak a zamatos húsokból a meleg öntöttvas tányérokra. Ebéd után transzfer Johannesburgba a szállodához. A nap további részében szabadidő.
Szállás: Crowne Plaza Hotel***, vagy hasonló
3.nap: Reggeli után transzfer Gold Reef City-be. Egy 3 órás vezetett túrán veszünk részt, mindenki kap bányászsapkát és bányászlámpát. A bányába vezető lifttel 220 m mélységbe ereszkedünk le, ahol bemutatják hogyan fejtették a követ kezdetben csákánnyal, a gyertya fényénél. Ezután részesei lehetünk egy eredeti afrikai törzsi táncnak. Az utcákon sétálva pedig betérhetünk a város régi üzleteibe, melyek századforduló előtti hangulatot idéznek. Transzfer Sun Citybe a világ egyik legszebb és legkülönlegesebb szórakoztató központjába. Megérkezés után szabadidő.
Szállás a Cabanas Hotel***
4.nap: Kora reggeli szafari program a Pilanesberg Nemzeti Parkban. Az ország harmadik legnagyobb - 60000 hektáros - vadrezervátuma, ahol megközelítőleg 8000 vadállat él. Zebrák, zsiráfok, az öt nagyvad (oroszlán, elefánt, rinocérosz, kafferbivaly, leopárd), antilopok, vízilovak és több mint 300 madárfajta népesíti be a parkot. A szafari után szabadprogram, Sun City felfedezése. Sun City a turisták egyik legvonzóbb célpontja. Buja trópusi növényzet, paradicsomi táj, tavak, csobogó patakok és a gyönyörű parkok oázisában a választék óriási a kikapcsolódásra és az igényes szórakozásra. A 25 hektáros birodalom meglátogatása elképzelhetetlen varázslatot ígér. Függővasút köti össze az egyes szállodákat. Egy hatalmas tó kínál lehetőséget a vízisportok szerelmeseinek. A tó közepén lévő sziget pálmafái számtalan, különleges színes tollú madárnak nyújt otthont. A mélykék színű tó mellett nemzetközi golfpálya is található. S miután már szebbet képzelni se tudnánk átléphetünk az Idők Hídján és egy még csodálatosabb birodalomba érkezünk és felfedezhetjük a semmihez sem hasonlítható, mesebeli Lost City-t, az Elveszett Várost.
Szállás  Cabanas Hotel***
5.nap: Reggeli után transzfer a johannesburgi repülőtérre repülés Cape Town-ba. Fokvárosba érkezéskor találkozás az idegenvezetővel. Ezután informatív városnézés következik. A városnézés során megtekintjük a Malay negyedet (Bo-Kaap) szűk, sikátoros utcácskáival, jellegzetes stílusú mecsetjeivel. Ezután a Signal-hegy következik. A hegyre felérve láthatjuk egy nagyra becsült iszlám szent ember sírját. Majd a Tábla-hegyet látogatjuk meg (amennyiben az időjárás engedi !) , ahonnan feledhetetlen panoráma tárul elénk. Tiszta időben akár 70 km-es körzetben is ellátni. Lanovkával ereszkedünk le a hegy tetejéről, s folytatjuk a városnézést a Company Gardens-nel, a Parlament épületével és a V&A Waterfront-tal.
Szállás: Inn On the Square Hotel***
6.nap: Reggeli után egész napos Fok-félszigei túra. Miután elhagyjuk a Hout Bay-t a sokszínű halász kikötőt és a festői falut hajókirándulás következik a Fóka-szigetre, a Duiker Island-re (amennyiben az időjárás engedi !), ahol csaknem 4000 fókát láthatunk. Utazás Fishhoek-ba, ebéd a Fish Hoek Galley-ben. Folytatjuk utunkat Jóreménység Foka Természetvédelmi Területhez. Siklóval felmegyünk a Világítótoronyhoz, majd megnézzük a pingvin kolóniát a Boulder Beach-en, mely kb. 700 pingvinnek ad otthont. Végül (amennyiben az időbe belefér) meglátogatjuk a Kirstenbosch Botanikus Kertet, mely a világ 7 legszebb botanikus kertjeinek egyike. Visszatérés a szállodába késő délután.
Szállás: Inn On the Square Hotel***
7.nap: Reggeli után egész napos program a Borok földjére. Utazás a Paarl történelmi városába, mely csupán 30 percre van Cape Town-tól. Többek között meglátogatjuk a Language Emlékművet. Folytatjuk a utunkat Franschhoek-ba, mely eredetileg "Olifants Hoek"-ként volt ismert., mivel az elefántok ebben a védett völgyben hozták világra kicsinyeiket. 1688 és 1690 között 200 hugenota között - akiket elüldöztek Franciaországból és úgy találták, hogy az éghajlat hasonló Franciaországéhoz - felosztották a földet, s ők ültették a szőlőtőkéket. Borkóstoló a KWV Wine birtokon. Majd folytatjuk a borföld túrát, s meglátogatjuk a Spire Wine birtokot is egy borkóstolásra. A hazafelé vezető út kanyargós utacskákon visz. Visszatérés Fokvárosba a késő délután. Szállás: Inn On the Square Hotel***.
8.nap: Reggeli után szabadprogram.
Szállás: Inn On the Square Hotel***
9.nap: Reggeli után transzfer a Cape Town-i repülőtérre, repülés haza.
10.nap: Érkezés Budapestre.
Az árak tartalmazzák: szállás reggelis ellátással, leírásban szereplő programok belépőjegyekkel, angol nyelvű idegenvezetés a körutazás alatt.

Az árak nem tartalmazzák
: repülőjegy+reptéri illeték, útlemondási és BBP biztosítás, borravalók

HOSSZABBÍTÁS LEHETSÉGES - Részletekért kérje ajánlatunkat!

A szállodaváltoztatás jogát (azonos kategórián belül), és az árváltoztatás jogát fenntartjuk!

Repülőjáratok menetrendje és költsége:

Budapest - Dubai - Fokváros
Fokváros - Dubai - Budapest
Repülőjegy+illeték: 218.000 Ft/fő-től

Budapest - Dubai - Johannesburg
Johannesburg - Dubai - Budapest
Repülőjegy+illeték: 201.000 Ft/fő-től

Tájékoztató árak, pontos árak után érdeklődjön irodánkban!