A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Advent határon innen és túl: Szeged - Szabadka

Magyarország, Dél-Alföld, Szeged
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás


Utazás: autóbusszal

Elhelyezés: szegedi **** szálloda 2 ágyas (zuh. / WC-s) szobáiban

Ellátás: félpanzió (svédasztalos reggeli és 3 fogásos vacsora ital nélkül)


1. nap: Budapest – Pálosszentkút – Szeged (kb. 200 km)
Utazás rövid pihenővel PÁLOSSZENTKÚT-ra. Korábban Ferencszállás néven ismerték az egykori falut, ahol a XIII. században a kunok is letelepedtek. A török seregek megjelenése miatt a környék lakói a nagyobb városokba költöztek, így a falvak lassan feledésbe merültek. A legenda szerint a XVIII. század végén egy pásztor az éjszakai sötétben ismeretlen forrásra bukkant, melynek vizében a nagy fénnyel tündöklő Szűz Mária alakját pillantotta meg. A hír gyorsan terjedt a környéken és sokan jöttek a forráskúthoz a csodát látni, vizéből pedig betegeiknek vittek haza. Napjainkban ismét fontos zarándokhely lett a forrás, ahol az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend tagjai élnek. Továbbutazás SZEGED-re, Csongrád megye székhelyére, a „Tisza parti Párizs” néven is ismert fontos településre, kulturális központba. Gyalogos városnézés a belvárosban (Tisza-part, Széchenyi tér, Városháza, Kárász utca, Dómtér, Fogadalmi templom (kívülről), Nemzeti Emlékcsarnok, Hősök kapuja). A városnézés és a szállás elfoglalása után szabadidő. Vacsora, szállás Szegeden.

2. nap: Szeged – Szabadka – Budapest (kb. 270 km)

Délelőtt látogatás még Szegeden az Új Zsinagógában. Sokak véleménye szerint ez az imaház hazánk második legnagyobb és a világ negyedik legnagyobb zsidó temploma. Az épület monumentalitása, belső terének díszítése szinte mindenkit magával ragad. A látogatás után a Vajdaság területén található SZABADKA legszebb nevezetességeit fedezzük fel. A várost a szecesszió remekműveként is szokták útleírásokban említeni. Látogatás az idén átadott felújított Zsinagógában, valamint a Szabadkai Városháza dísztermében. A település kulturális, szakrális központként is fontos szerepet tölt be, hiszen zsidók, római katolikusok, ortodox keresztények és iszlámhívők saját templomaikban gyakorolhatják hitvallásukat. A városnézés után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


Egyágyas felár: 7.800,- Ft

A részvételi díj a belépőjegyek, tárlatvezetések, valamint a fülhallgató árát (kb. 2.500,- Ft és kb. 10,- €) nem foglalja magában!

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.

Az ún. „Átmenő biztosítást” (2. napra), valamint az idegenforgalmi adót a részvételi díj tartalmazza!


Hasonló ajánlatok