A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

KÖZÉP - INDIA KÖRUTAZÁS - Időutazás a hindu világ csodáihoz

India, Körutazás Indiában, Körutazás Indiában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Páratlanul gazdag India utunk a Dekkán-fennsík szívére, a hindu civilizáció évezredes királyságainak fővároskörzeteire és azok kulturális teljesítményére fókuszál. A nyolc világörökséget csokorba kötő utazás a legcsodáltabb hindu emlékek – Ellóra barlangtemplomai, Pattadakal ősi szentélytornyai és Hampi középkori városa – mellett nyugodtan időz a természeti értékeknél, és örömmel megvárja a naplementét Száncsi buddhista dombján is. Az ősi világcsodák felfedezésére szánt napok között szívesen sétál Bombay óvárosában, a Brit Birodalom emlékei körül, kíváncsian bújik be Adzsanta buddhista barlangszentélyeibe és nagyot szippant az Indiai-óceán trópusi levegőjéből. Goa tengerpartján nemcsak egzotikus fűszerekkel és indiai elefánttal ismerkedik, hanem belekóstol a portugál gyarmati világ miliőjébe és az utazás végén egy napra megpihen, hogy hagyja hatni a felfedezés élményeit.
Ajánljuk mindazoknak, akiket nemcsak lenyűgöz a hindu és buddhista civilizáció végtelensége, hanem kényelmes és kellemes körülményeket remélnek egy indiai utazás során is!

RÉSZLETES ÚTITERV

jan. 10. Budapest – Doha

IndulásBudapestről a Qatar Airways járataival 08:05-kor, elutazás Dohába, megérkezés 15:25-kor. Továbbutazás 20:25-kor, éjszaka a repülőgép fedélzetén.

jan. 11. Bombay – Bhopal – Bhimbetka

Hajnali érkezés Indiába (02:30-kor), átszállás Bombayben és továbbutazás Bhopal felé (06.05). Reggeli érkezés India szívébe, Bhopal „kisvárosába”. Akklimatizálódás, pihenés, majd utazás a mezolitikumi barlangrajzokat rejtő Bimbetkabarlangokhoz. A Világörökségi védettség alatt álló területen 700 barlang és bivak található, melyből 133-ban festmények is rejtőznek. A 15 látogatható, érdekesebb barlangot járjuk be. Vacsora és szállás Bhopalban: Jehan Numa Palace 4*+

jan. 12. Bhopal – Udayagiri – Sanchi

Reggeli után utazás (2 óra) Udajagiri hindu barlangjaihoz, ahol 5. századi hindu és dzsain sziklafaragások várnak, a közelben megállunk Heliodorosz oszlopánál is. Később utazás Száncsiba, India legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt buddhista emlékhelyére. Száncsi közel 1000 évig volt (i.e. 3. századtól a i.sz. 7. századig) a virágzó buddhista kultúra központja, így a buddhista művészet fejlődése gyönyörűen nyomon követhető. Látogatás a világörökségi területen naplementéig. Vacsora, szállás.

jan. 13. Bhopal – Bombay

Reggeli után transzfer a repülőtérre és repülés (7.40-09.20) Bombaybe. Érkezés után után könnyű gyarmati kalandozás Bombayben. Az India nyugati partján található Mumbai, az ország gazdasági központja, legnépesebb, legnyüzsgőbb, kozmopolita metropolisza. A Brit Kelet-indiai Társaság ellenőrzése alatt a 18. századra Bombay Ázsia egyik legnagyobb tengeri kikötőjévé vált. Mára a legújabb kori felhőkarcolók mellett jól megfér a gyarmati időszak számos gazdag emléke, melyek közül legfontosabbak az V. György látogatásának emlékére emelt India Kapu, a Viktória-pályaudvar gyönyörű, világörökségi épülete, a Városháza, a Bíróság épülete, a Crawford-piac, a Wellington-szökőkút, vagy a rendkívül gazdag gyűjteménnyel rendelkező Prince of Wales Múzeum. Transzfer, majd vacsora és szállás Bombayben. Fariyas 3*+

jan. 14. Bombay – Aurangabad – Ellora

Reggeli után repülés (5.20-6.20) Aurangabadba, majd az érkezést követően utazás Ellórába. Ellórában a három jelentős indiai vallás emlékei mind megtalálhatóak: a déli oldal 12 barlangja buddhista, a középső 12 hindu, míg az északi oldal 5 barlangja dzsainista szentélyeknek ad otthont. A buddhista rész legpompásabb alkotása a Visvakarma-csarnok, vagy népszerű nevén az Ácsmester-csarnoka, ahol a művészek koruk famennyezeteit utánzó mintázatot faragtak a sziklafelületbe. Ellóra legragyogóbb éke mégis a lélegzetelállító, választékosan kidolgozott Kailásza-templom, amely Siva isten égi lakhelyét formázza. Vissza Aurangabadba, transzfer a szállásra, vacsora: The Lemon Tree 4*

jan. 15. Aurangabad – Ajanta

Aurangabadvárosának közelében találhatóak Adzsanta és Ellora barlangszentélyei, melyek egyértelműen az indiai művészet csúcsteljesítményei közé tartoznak. Reggeli után utazás (3 óra) Adzsantába. Adzsanta 29 buddhista barlangja egy U alakú, függőleges sziklafalba épült az i.e. 2.-i.sz. 7. századok között. A csarnokok falait díszítő freskók és domborművek főként a dzsátakákból, Buddha korábbi születésregéiből származó jeleneteket ábrázolnak. Adzsanta alkotói ismeretlen okból hátrahagyták művüket és a terület a 7. századtól elnéptelenedett. Visszatérés Aurangabadba. Vacsora és szállás Aurangabadban.

jan. 16. Aurangabad – Bombay – Goa

Korairepülés Bombay-en keresztül Goába (6:50-7:50, 11:20-12:45).Transzfer és szállás Goában: Royal Orchid Goa 4*

jan. 17. Goa

Reggeli után pihenés az Indiai-óceán partján. Vacsora, szállás: Royal Orchid 4*

jan. 18. Goa – Panaji – Chandor – Velha

India legismertebb tengerparti üdülőhelye. Kellemes, „utazóbarát” India vár itt ránk és a portugál gyarmati világ (1510-1961) gyöngyszemének emlékei. A valaha oly fényes városállam ma Világörökség.Reggeli után a gyarmati hangulatot felidéző felfedezőnapot tartunk. Mindenekelőtt a Panadzsínak nevezett városrészt járjuk be: Idalcao-palota, szép a kilátás a Szeplőtlen Fogantatás-templomtól és Altinho-hegyről, Vasco de Gama Intézet – könyvtár; Sao Tomé-templom, Szent Sebestyén kápolna;. Délben Chandor körzetébe utazunk, hogy belessünk egy portugál villába és ebédre a goai specialitásokat kóstolgatjuk. Délután nagyon sétálunk (Velha) Ó-Goában: az Alkirály kapujától, a Szent Kajetán-templomon, a Sé-katedrálison át a Bom Jesus Bazilikáig és a Szent hegyi templomokig. Vacsora és szállás Dél-Goán.

jan. 19. Goa – Mollem – Hubli – Badami

Korai reggeli (07.00) után utazás (1 óra) a Sahakari fűszerültetvényre, ahol tradicionális aartival, kumkum porral és helyi frissítővel várnak. Ezután egy organikus fűszerfarm bejárása következik. Később a vállalkozókedvűek elefánt fürdetésen vehetnek részt. Mollemből hosszú utazással (5 óra) átkelünk a Nyugati Gátakon és célba vesszük a Csálukják őshazáját. Késő délutánraBadamiba érünk.Bádámi vörös homokkőbe vésett barlangszentélyeit a Csálukják hagyták hátra. A Csálukják 600 évig a Dekkán-fennsík (Közép-India) legnagyobb urai voltak. A következő nap a Világörökségi védettség alatt álló. Csálukja központjainak szenteljük. Érkezésünkkor Badamit fedezzük fel. Vacsora és szállás a vidék legjobb szállásán, Badamiban: Krishna Heritage 3*+

jan. 20. Aihole – Pattadakal – Hampi/Vijayanagar

Reggeli előtt fakultatív napfelkeltés badami felderítés, majd reggeli után utazás Aiholéba.Pattadakal és Aihólé 6-10. századi műemlékei a híres Csálukja-dinasztia uralkodói építtették. Pattadakal világörökségi védettsége okán a legismertebb a központokból. A szakrális, uralkodói körzetben 1300 éves, észak- és dél-indiai stílusú templomokat találunk. Aiholé a különleges stílusú és szépségű Durgá szentélyével nyűgözi le az erre látogatókat.Délután utazás (3 óra) Hampi felé. Vacsora és szállás Hampiban: Heritage Resort 4*

jan. 21. Hampi – Vijayanagar

Reggeli után egész napos felfedezésHampi környékén. Holdbéli, hatalmas sziklákkal teleszórt, elhagyatott tájon található a hindu uralkodók késői fellegvára, Vidzsajanagar lenyűgöző műemlékegyüttese. A Győzelem-városa Krisnadéva Rája 16. századi uralkodása alatt élte virágkorát, míg a Dekkán egymással szövetségre lépő mohamedán uralkodói végül 1565-ben meghódították a területet. A mintegy húsz négyzetkilométer kiterjedésű egykori főváros egyik leghangsúlyosabb műemléke a Virúpáksa-templom lépcsőzetes piramisa. A Vishnu tiszteletére emelt Vitthala-templom Hampi építészetének egyik gyöngyszeme, csarnokának mívesen faragott oszlopait ágaskodó, mitologikus lények díszítik. Udvarán gyönyörű állapotban megmaradt, szekeret formáló kőszentély található. A Krisna-temploma és mellette Ganésa-temploma is kötelező állomás. A számos vallási műemlék mellett Hampi olyan érdekességeket is kínál, mint a királynő egykori fürdője, a Lótusz-pavilon, a Lépcsős medence, vagy a hajdan elefántistállóként működő boltíves épület. A lenyűgöző tájban, különleges helyszíneket keresünk még fel. Vacsora és szállás Hampiban.

jan. 22. Hampi – Hospet – Bangalore

Reggeli után pihenés, medencés szállásunkon a hosszú hazaút előtt. Délutáni (16.40-17.50) repülés Bangalore-ba. Transzfer és vacsora.

jan. 23. Bangalore – Doha – Budapest

Hajnali hazaindulás (03:45-kor), elutazás Dohába, érkezés 06:10-kor. Továbbutazás 08:25-kor, megérkezés Budapestre 12:10-kor.


Részvételi díj (min. 16 fő): 594.000 Ft/fő
Felár 14-15 fő esetén:            43.000 Ft/fő
Felár 12-13 fő esetén:            84.000 Ft/fő
Felár 10-11 fő esetén:           123.000 Ft/fő
 
+Repülőjegyek(illetékkel): 389.500 Ft/fő*
Budapest–Doha–Bombay-Bhopal-Aurangabad-Bombay-Goa, Bangalore–Doha–Budapest *A légitársaságok az árváltoztatás jogát a jegykiállításig fenntartják!


Az ár tartalmazza: szállást kétágyas elhelyezéssel a program szerinti szállodákban, reggelit és vacsorát, a programok, belépők költségét, angol idegenvezetést, magyar utaskíséretet


Az ár nem tartalmazza: vízumokat (kb. 20.000 Ft/fő), kombinált útlemondási és BBP biztosítást ( 35.025 Ft/fő), borravalót (50 USD), személyes kiadásokat (telefon, hordárok stb.)

Aktuális kedvezményekről és a szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást!
Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok