A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Kolozsvári Magyar Napok

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Erdély történelmi és kulturális központja egyben Kolozs megye központja. Itt született számos híres magyar személy, többek között Mátyás király, Bocskai István fejedelem és Bolyai János is.  Maga a város a 11. században jött létre, de fellendülését 15. században, az önálló Erdélyi Fejedelemség idején élte, a kincses Kolozsvár név is ebből az időből származik.

Jelenleg Itt él a második legnagyobb létszámú magyar közösség. Kulturális szempontból a legfontosabb város, ugyanis itt működik a Magyar Állami Színház és Opera, valamint évente több mint 10000 egyetemista tanul itt.


Utazás: légkondicionált autóbusszal.

Találkozó:
az indulás napján reggel 06.30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Cegléd – 4-es út (OMV kút), Szolnok – Szajoli kijáró (MOL kút), Püspökladány – MÁV állomás, Berettyóújfalu (MOL kút), illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: Kolozsváron, középkategóriájú szálláshelyen.

Ellátás: reggeli, igény esetén félpanzió

Figyelem: A körutazás Európai Uniós tagállamot érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt az utazáson.

Kolozsvár: Mátyás király szülőhelye. A várost mindmáig jelentős számú magyar kisebbség lakja, számtalan, a magyar időkből származó kulturális és történelmi emlékkel büszkélkedhet.

1. nap: Budapest – 4-es főút – Püspökladány – Ártánd (határállomás) – Nagyvárad (városnézés a belvárosban, római katolikus székesegyház, Szent László emlékek, Püspöki palota) – Király-hágó – Bánffyhunyad – érkezés Kalotaszentkirályra (fogadás pogácsával, szilvapálinkával a Püspök Panzióban, népviseleti bemutató, Ady-emlékfa, középkori templom, séta a Kalota-patak partjához). Kolozsvár: séta a belvárosban, részvétel a magyar napokon. Szállás Kolozsváron.

2. nap: Kolozsvár: (félnapos városnéző program: főtér, Szt. Mihály székesegyház, Máyás király szobra és szülőháza, Házsongárdi temető, Fellegvár, a várfal maradványai, Kolozsvári Állami Magyar Színház és Operaház, Bolyai János szülőháza, Alpár Ignác tervei alapján épült volt vármegyeháza, jelenleg városháza.) Délután részt veszünk a Kolozsvári Magyar Napok programjain. Az események többsége a belvárosban a Mátyás király szobor közelében zajlik késő estig. Itt a nagy tömeg miatt nem lehet összetartani az utasokat. Az idegenvezető a csoportot leteszi a belvárosban, ismerteti az aznapi programot és erről mindenkinek ad egy szórólapot. A szállásra mindenki önállóan tér haza.
Ízelítő a programokból: kézműves vásár, bor utca, néptánc találkozó, pálinka-, bor-, és kolbászkóstolók, hangversenyek, koncertek. Szállás Kolozsváron.

3. nap: Kolozsvár – Torda (séta a romantikus sziklaszorosban, sóbánya) – Torockó (a “régi” falu a Székelykő alatt, múzeum: népviselet, néprajz, korabeli vasművesség) – Körösfő (jellegzetes kalotaszegi fatornyú templom kazettás mennyezettel, varrottasok, vásárlási lehetőség) – Ártánd (határállomás) – Püspökladány – 4-es főút – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Az  ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza!

A részletes programot az alábbi linken tekintheti meg:
https://www.magyarnapok.ro

Hasonló ajánlatok