A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Norvégia legszebb tájai

Norvégia, Körutazás Norvégiában, Körutazás Norvégiában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Norvégia a hatalmas hegyek, kanyargó fjordok és kék gleccserek birodalma. Területének több mint 15 %-át foglalják el a nemzeti parkok, melyeknek fő célja a vadvilág védelme és a jellegzetes tájak természeti kincseinek a megőrzése az utókor számára. Sok útleírásban az egyik legjellemzőbb elnevezése e területnek „Az éjféli nap földje”. A vidék természeti szépségei mellett számos festővászonra kívánkozó kisvárossal is dicsekedhet, ahol a nagyvárosi kifinomultság keveredik színpadias környezettel. Az utazó ezen felül a gazdag történelmi örökség emlékeit is megcsodálhatja az egykori vikinghajók, valamint a középkori árbocos templomok és a sarkkutatók hajóinak felfedezésével.

Utazás: a körutazáson légkondicionált magyar autóbusszal, Budapest – Oslo / Oslo – Budapest útvonalon menetrend szerinti repülőjárattal, vonattal, valamint kompjáratokkal.
Elhelyezés: jó minőségű *** szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban.
Ellátás: büféreggeli és fakultatív félpanzió

 

1. nap: Budapest – Oslo/Gardermoen – Dombas 
Elutazás a reggeli órákban a norvég főváros repülőterére. Érkezést követően irány észak, első megálló az 1994-es téli olimpiának otthont adó LILLEHAMMER. A város szabadtéri múzeuma 120 ódon épületből áll és 40 hektáros területen várja a látogatókat. Továbbutazás Peer Gynt völgyében. Szállás Dombasban.

2. nap: Kristiansund – Atlanti-út – Trollok útja – Alesund
Reggeli után északnyugatra utazunk, az Északi-tenger partján épült KRISTIANSUND-ba. A vad part, a tenger tomboló haragja ellenére a település halászatból, valamint a szárított tőkehal exportjából él. Ezt követően a napot egyedülálló látnivalók között töltjük. Először az Atlanterhavsveien (Atlanti-út) haladunk át. A szigeteket, mint egy hullámvasút kapcsolja össze az aszfaltút, miközben mindenütt víz vesz körül bennünket: úgy érezhetjük, mintha nem is közúton buszoznánk, hanem vízen hajóznánk. Hidakon és kompon átkelve jutunk a Trollok útjához. A Trollstigenveien Norvégia egyik leglátványosabb útvonala. A mintegy 1000 méter magas, függőleges - a helyiek által csak Trollok falának nevezett - sziklafal kedvelt fotótéma. A lélegzetelállító hegyvidéki tájat vízesések kísérik, melyek közül leglátványosabb a Stigfossen. A közúti forgalmat lebonyolító útvonal áthalad a vízesés fölött, így jobbról is és balról is láthatjuk a lezúduló hófehér vizet. Leereszkedve a hegyvonulatról a Stor-fjord partjára érünk. Ennek a fjordnak egyik, s egyben legszebb ága a Geirangerfjord, a következő napi programunk fő látványossága. A napunk befejező állomása ALESUND városa. A hajdan halászatból, ma inkább haltenyészetből és halfeldolgozásból élő város szépségét az 1904-es tűzvésznek „köszönheti”, ami után szecesszió stílusában építették újjá. Szállás Alesundban.

3. nap: Geiranger-fjord – Jostedalsbreen 
Nyugat-Norvégia fjordjai, a Geiranger-fjord és a Nærøy-fjord a természeti világörökség részei. Utazásunk során ellátogatunk a GEIRANGER-FJORD-hoz, amelyet az ország legszebb fjordjának tartanak. Természetesen hajóra szállunk, hogy a meredek sziklafalak között húzódó sík víztükörről is élvezzük a nagyszerű panorámát.  Kikötés után továbbutazás autóbusszal ismét nyugat felé, miközben Európa legnagyobb gleccsermezőjének, a Jostedalsbreennek látványa kíséri utunkat. Szállás Hafsloban.

4. nap: Aurland-fjord – Myrdal – Bergen 
Komppal kelünk át a világ legnagyobb fjordjának, a Sogne-fjordnak egyik ágán. Majd a világ leghosszabb közúti alagútján áthaladva az AURLAND-FJORD partjára érkezünk. Itt nem hajóra, hanem vonatra szállunk! A világ egyik legszebb vasútvonalán, a Flamsbana hegyi kisvasúton Myrdalig kígyózunk fel, gyönyörködve a tájban és a vízesésben. Átszállás után továbbutazás Voss-ba, majd autóbusszal folytatjuk utunkat a tengerpartra. Városnézés BERGEN-ben, a hajdani királyi fővárosban. A Hansa-szövetség legjelentősebb norvég tagja elsősorban impozáns fekvésének köszönheti hírnevét. Szállás Bergen környékén.

5. nap: Bergen – Stavanger 
Városnézés folytatása BERGEN-ben, majd pedig Irány Stavanger! Száz éve még csak a Hurtigruten hajóival tehettük volna meg az útvonalat, de mára a sok szigettel szabdalt gyönyörű tájat hidakkal, alagúttal, komppal kombinált aszfalt úton, autóbuszunkkal járjuk végig. Szállás Stavangerben.

6. nap: Stavanger – Prédikálószék 
STAVANGER városa egykor halászkikötő volt, mely a XX. század második felére a norvég olajipar fővárosává nőtte ki magát. Az olajipar döntően hozzájárult ahhoz, hogy Norvégia életszínvonala pár évtized alatt az utolsókból az elsők közé emelkedett, s mára a legélhetőbb ország elismerést is kivívta magának. Bizonyára láttak már olyan fényképfelvételeket, videókat, amelyeknek a puszta látványától is sokan elszédülnek, míg mások dacolnak a mélységekkel. Nos, ezek közé tartozik a PREIKESTOLEN (Prédikálószék) is, amely lenyűgöző látványával méltán lesz körutazásunk egyik csúcspontja. A kirándulás a Prédikálószékhez igazi magashegyi túra, amelyet csak kiváló egészségi állapotban, jó fizikai, valamint szellemi kondíciókkal rendelkezők tudnak teljesíteni, bejáratott túrabakancsban és túrafelszerelésben. Természetesen, aki nem tudja vállalni a kirándulást, a városban maradhat. Szállás Stavangerben.

7. nap: Stavanger – Oslo 
Rövid fotószüneteket közbeiktatva egész napos utazás végén érkezünk Oslóba. Útvonalunk a skandináv hegyvidék további szépségeit tárja elénk, Drammennél érjük el az Oslo-fjordot. Szállás Oslo külvárosában.

8. nap: Oslo – Budapest
Városnézés OSLO-ban, ahol a jelentős látnivalóikat kívülről tekintjük meg, de a híres hajósok múzeumait nem hagyhatjuk ki (Amundsen, Nansen, Heyerdahl és a Viking hajók). A legnagyobb norvég szobrász szabadtéri gyűjteményét őrző Gustav Vigeland szoborparkot is érintjük, s végül gyönyörködünk a város panorámájában. Kitérőt teszünk a síugrósánchoz, a Holmenkollenhez. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek: Geirangerfjord, Bergen város


Teljes ár: 498.900,- Ft (429.900,- Ft + 69.000,- Ft reptéri illeték és csomagdíj)

Félpanziós felár (ajánlott): 99.500,- Ft

Egyágyas felár: 138.000,- Ft

Belépők és vonatjegy ára: kb. 1.200,- NOK. (Helyszínen fizetendő!)

Minimális utaslétszám: 30 fő 

Felár 25 - 29 fő esetén: 35.000,- Ft

Árfolyam: 1 EUR = 415,- Ft

Kalkulált csoportos útlemondási biztosítás: 2,5 %.

A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

 

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok