A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Párizs - Versailles - Loire-völgye - Strasbourg

Franciaország, Körutazás Franciaországban, Körutazás Franciaországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
utazás módja: busz
időtartam: 7 nap / 6 éj
szállás: háromcsillagos szálloda
ellátás: svédasztalos hideg reggeli
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy érvényes személyi igazolvány
Franciaország  hivatalos fizetőeszköze: EURO

Felszállási lehetőségek:
05:45 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
06:15 Bp. XI. Fehérvári út 95. (Fehérvári-Mérnök u. sarok)
07:15 Tatabánya, Győri út, Penny Market oldalában
08:00 Győr, M1, Arrabona pihenő
08:45 Mosonmagyaróvár, M1 MOL kút

PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés németországi tranzitszállásunkra az esti órákban.

2. nap
Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és útnak indulunk. Alighogy átlépjük a határt, el is kezdjük a Franciarországgal való ismerkedést. Erre nem is lehetne ideálisabb helyszín, mint az Európai Parlament székhelye, Strasbourg. Modern üvegpaloták jellemzik, történelmi belvárosában pedig a középkorba csöppenünk vissza. A 142 m magas székesegyház a világ 6. legnagyobb temploma.A meghökkentően rózsaszín árnyalatú épületet, szobrait máig legendák övezik. Ez alól nem kivétel az egyik kereszthajóban található szerkezet, a világ egyik legnagyobb asztronómiai órája sem. Számtalan filmforgatás helyszíne volt a környék, hiszen itt mintha megállt volna az idő. Az ódon fagerendás házak sorából kiemelkedik a Maison Kammerzell, a gótikus polgári házak egyik remekműve. Átsétálunk a 4 tornyú Couverts hídon, lefényképezhetjük a nevezetes Vauban gátat, mely zsilipként is működött. Ezt követően folytatjuk utunkat Párizs külvárosába, Massyba a szállodánkba.

3. nap
Reggeli után a Loire völgyébe indulunk, mely Franciaoszág legromantikusabb vidéke. Megszámlálhatatlan mesebeli kastélya között a legfenségesebb Chambord. Külső megjelenésében, pazar berendezésében a lovagregényeket idézi. Kettős lépcsősora Leonardi da Vinci alkotása. Chenonceau egy vízre épült ékszerdoboz. Páratlan a maga nemében, hiszen a kastély egyben a Cher folyócska két partját összekötő híd is. Az egykori királynői rezidencia minden szobája árasztja magából a történelmet, a kastélypark pedig elvarázsolja a látogatót. Megállunk egy rövid időre Orleans városában is. Jeanne d Arc lovasszobránál megtudjuk, ki is volt valójába Szent Johanna. Élményekben, szépségekben gazdag napunk végén visszautazunk a szállodánkba.

4. nap
Reggeli után Párizsba indulunk. Párizst sétálva, metróval közlekedve fedezzük fel. Sétánk első állomása a Pantheon. A templom ma többek között Voltaire, Rousseau, Zola, Victor Hugo, Monet, Pasteur és a curie házaspár végső nyughelye. Azt is megtudjuk, mi köze az épületnek Faucoult ingájához. A Luxembourg palotát Medici Mária építette, hogy toszkánai otthonára emlékeztesse. Parkjában a nevezetes léda kút is az olasz család hatását tükrözi. A Saint Sulpice a francia főváros legnagyobb temploma. Az Invalidusok temploma rejti Franciaország ikonikus történelmi alakjának, Bonaparte Napoleonnak a szarkofágját. A nap befejezése és egyben fénypontja is az Eiffel torony, a világváros emblematikus látványossága. Az Eiffel torony meglátogatása pontos létszámmal, időpontfoglalással lehetséges, így a belépőjegyet foglaláskor, de legkésőbb 90 nappal indulás előtt kérjük igényelni és befizetni. Eiffel torony belépőjegy ár (legmagasabb szintig) 9000 Ft/fő

5. nap
Reggeli után útnak indulunk, hiszen a párizsi kirándulás elképzelhetetlen Versailles nélkül. Európa legnagyobb barokk palotája a Napkirány és a francia monarchia fényűzésének megtestesülése, számos uralkodó rezidenciájának szolgált mintául. Busszal visszaérkezünk Párizsba, majd ismét tömegközlekedéssel folytatjuk párizsi városnézésünket. A Diadalív Napoleonnak és hadseregének dicsőségét hirdeti. Tetejéről gyönyörű a kilátás. Az elegáns Champs-Elysées a világ leghíresebb sugárútja. Másik végén a Concorde tér - közepén egy hatalmas egyiptomi obeliszk-kel.

A Madeleine az egyik legmeghökkentőbb épület, hiszen az antik, görög külsü mögött egy keresztény templom rejlik. A Tuileriák kertjénél több lehetőséget is kínálunk. Aki szeretne, egyénileg tekintheti meg a Louvre művészeti és történelmi gyűjteményét. Aki nem látogatja megy Louvre-t, az idegenvezetőnkkel folytathatja a városnézést. A Cité egy kis sziget a Szajnán, a város ősi magja. A Saint Chapelle egy XIII. sz-i gótikus, kétszintes kápolna. Ha átmegyünk a folyó nyüzsgő déli oldalára, megtudhatjuk, miért nevezik ezt a hangulatos környéket Latin negyednek. Szállodánkba az esti órákban érkezünk vissza.

6. nap
Reggeli után elhagyjuk szállodánkat és Reimsbe indulunk. Reims legfőbb látványossága a székesegyház. Megtudjuk, miért ez lett a franciák legszentebb koronázó temploma, kik és miért építették az egykori pogány szentély fölé. Reims után utunkat folytatva érjük el Douaumomt települést, ahol az I. világháború második legvéresebb és leghosszabb csatája zajlott. A csata 9 hónapon át folyt, de a németek soha nem tudták elfoglalni. Közel egymillióan haltak meg ezen a csatamezőn. Az erőd megtekintése után útnak indulunk, esti órákban érkezünk meg németországi szálláshelyünkre.

7. nap
Reggeli után elhagyjuk szállodánkat és hazaindulunk. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. A forgalmi viszonyoktól függően az esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
Szajnai hajózás
9000
A részvételi díj tartalmazza: UTAZÁS BUSSZAL ODA-VISSZA, IDEGENVEZETŐVEL, 6 ÉJ HÁROMCSILLAGOS SZÁLLODÁKBAN  SVÉDASZTALOS REGGELIVEL, KIRÁNDULÁSOK A PROGRAM SZERINT, IDEGENFORGALMI ADÓ.

Tájékoztató belépőjegy ktg:
Tömegközlekedés (metrójegyek)  a 2 napra: 20 EUR
2 napos múzeumi bérlet 42 Euro (Louvre, Orsay, Versailles palota, Sainte Chapelle, Napóleon sírja, Diadalív)
Chambord kastély: 10 Eur

Hasonló ajánlatok