A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Bologna, Ravenna és San Marino: Ízek és kultúra

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt 12 000 Ft/fő

Dátum: 2018.május 09.
Időtartam: 5 nap/4 éj
Utazás: közvetlen menetrend szerinti diszkont légitársasági járattal Bolognába
Repülési idő: kb. 1,5 óra
Elhelyezés: 4 csillagos szállodában
Ellátás: 2 vacsora, 2 ebéd, sajt-, bor- és olajkóstoló
Idegenvezetés: a csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri
Min. létszám: 25 fő

Emilia-Romagna tartomány bár kevésbé ismert a hazai utazóközönség előtt, látnivalóival és gasztronómiájával bátran felveheti a verseny más olasz régiókkal.

Programleírás



1.nap   Utazás Bolognába

Elutazás Budapestről a délelőtti órákban Budapestről Bolognába. Rövid szabadidő, ebédelési lehetőség, majd gyalogos városnézés az árkádok városában, mely kultúrájával, történelmével és 1088-ban alapított egyetemével kiérdemelte a „Művelt” (La Dotta) nevet. Transzfer Riminibe (transzferidő kb. 2 óra). Szobák elfoglalása. Vacsora a szállodában. Szállás Rimini (4 éj)

 

2. nap   Mondaino, Montegridolfo és Cattolica


Reggeli a szállodában. Az egész napos kirándulás Emilia-Romagna tartomány domboldalain található, a magyar turisták körében két kevésbé ismert középkori kisvárosba, ahol nem csak a hangulatos utcákkal ismerkedhetünk, de a környék tipikus, gödörben érlelt sajtjait is megkóstolhatjuk. Ezt követően egy csodálatos fekvésű olívaolaj termeléssel foglalkozó gazdaságba látogatunk, ahol az olajkóstolás rejtelmeibe avatják be a csoport tagjait, majd egy rusztikus ebéddel a környék finomságait is megkóstolhatjuk. Délután szabadidő, vásárlási lehetőség a tengerparti városba, Cattolicaba. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

 

3.nap   Santarcangelo és San Marino


Reggeli a szállodában. Az egész napos program Santarcangelo di Romagna-ban, a domboldalon található középkori kisvárosban kezdődik. A szűk utcákon tett séta közben a városban ma is üzemelő, a közel négy évszázados hagyományokra visszatekintő nyomóüzem mai életébe is bepillantást nyerhetünk. Ebéd előtt pedig egy igazán jó hangulatú program: a főzés… vagy inkább tészta nyújtás!! mert semmilyen étel nincs, mely jobban jellemezné a környéket, mint a piadina nevű laposkenyér! Friss tésztát is gyúrunk! Az általunk készített ebéd mellé a gazdaság borait is megkóstoljuk. Délután kirándulás Európa harmadik legkisebb országába, a világ legrégebbi köztársaságába, San Marino-ba, ahol a történelmi belvárost felvonóval és elektromos kisvonattal érjük el. Szabadidő, majd visszautazás a szállodába.

 

4.nap   Ravenna és Cesenatico


Reggeli a szállodában. Kirándulás a több ezer éves múltra visszatekintő, kellemes hangulatú városba, Ravennába. A város az UNESCO Világörökség listájára is felkerült nyolc épülete az 5. és a 6. században épültek. Ravenna különleges értéke a bizánci mozaikművészet. Szabadidő, ebédelési lehetőség, majd transzfer a tengerparti Cesenaticoba, melynek fő látványossága a Leonardo da Vinci által tervezett kikötő. Rövid látogatás a különleges tengerészeti múzeumba, majd visszautazás Riminibe. Vacsora a szállodában.

 

5.nap   Hazautazás


Reggeli a szállodában. Transzfer a bolognai repülőtérre, hazautazás a kora délutáni órákban Budapestre.
A részvételi díj tartalma: repülőjegy, kézipoggyász, 1 db 20 kg-s feladható poggyász, szállás 4 éjszakára standard szobában, transzferek, 2 vacsora, 2 ebéd, sajt-, bor- és olajkóstoló, főzőtanfolyam, a programban szereplő kirándulások autóbusszal, szükséges belépőjegyek,  útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 28 000 Ft/fő, szállodai kötelező idegenforgalmi adó (10,00 €/fő), mely a helyszínen fizetendő.

Quality szoba felár:16 400 Ft/fő

Hasonló ajánlatok