A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Dél-Karibi kalandozás

Amerikai Egyesült Államok, Körutazás Amerikában, Körutazás Amerikában
  • Szálláskategória: Hajó kabin
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Hajóút, Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

KARIBI KALANDOZÁS
HOLLAND ANTILLÁK, ARUBA, BONAIRE, CURACAO

Ki ne ábrándozna telente a Karib-szigetvilág gyönyörű tengerpartjairól, egzotikus növényvilágáról, jellegzetes ritmusáról? Új útvonalú karibi hajóutunk valóra váltja álmait! Az apró szigetek, mint megannyi ékszerdoboz, a természet különleges alkotásai. Az irodánk által ajánlott kirándulások a kényelmesen megismerhető látnivalókat kínálja, de a helyszínen megannyi aktív pihenési lehetőségből (pl. snorkerezés, katamarános strandolási lehetőség, búvárkodás stb.) választhatnak. Azoknak is ajánljuk ezt a programot, akik már részt vettek a „Karib-tenger kalózai” utunkon, hiszen a karibi szigetvilág minden tagját más és más teszi egyedivé.

Utazás:  Budapest – Miami - Budapest útvonalon európai átszállással, menetrend szerinti repülőjárattal. A transzferek, kirándulások alkalmával, helyi autóbuszokkal és hajóval. 
Elhelyezés: 1 éjszaka középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyzós + WC-s szobáiban, valamint 9 éjszaka a Navigator of the Seas hajón 2 ágyas, külső ablakos vagy választás szerint balkonos kabinokban.
Ellátás: Miamiban 1 reggeli, és a hajón teljes ellátás meghatározott alkoholmentes italokkal.

Program


1. nap: Budapest – Miami

Reggel repülés Budapestről európai átszállással MIAMI-ba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Miami külvárosában.

2. nap: Miami – Behajózás

Délelőtt panorámás autóbuszos városnézés Florida legnagyobb városában: Art Deco negyed, Little Havanna, Coral Gables negyed stb. Délután BEHAJÓZÁS, és irány a Karib-térség! Szállás a hajón.

3. nap: Egész napos hajózás a Karib-tengeren

Pihenés, vagy a fedélzeti szórakoztató- és sportlétesítmények igénybe vétele (többségük ingyenesen áll a vendégek rendelkezésére, kivétel néhány térítés ellenében igénybe vehető wellness program: pl. masszázs.).

4. nap: HAITI / Labadee

Reggel kikötés HAITI-n. A Hispaniola szigeten két ország, a Dominikai Köztársaság és Haiti osztozik, utóbbi a kisebb, nyugati oldalon fekszik.  Az indián eredetű elnevezés jelentése: „hegyekkel borított föld”, de az útleírások „a mágia földje”-ként is említik. Egyénileg fedezhetjük fel a várost, vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (pl. katamarános strandolási lehetőség; vitorlázás; kajakozás; drótkötélpályán történő „repülés” a fák és a tenger felett; snorkelezés stb.). Irodánk ajánlata közös programként: „Haiti part menti felfedezése”. Katamaránról fedezzük fel a partvidéket, a falvakat, az ősi arawak indiánok hagyatékait, az erődöt stb. A kb. 2 órás program után szabadidő. Vásárlási lehetőség a kikötői bazárban. Délután tovább hajózás, szállás a hajón.

5. nap: Egész napos hajózás a Karib-tengeren

Hajózás a tengeren.

6. nap: CURAÇAO / Willemstad

Reggel kikötés CURAÇAO-n, amely a Holland szélcsendes-szigetek legnagyobb tagja, mely az 1600-as évektől Hollandia egyik legfontosabb kül-birtoka a Karib-térségben. Curacao-t kikötője tette gazdaggá. WILLEMSTAD az örök „Amszterdam”, melynek színpompás épületei kiváló fotótémát nyújtanak. Egyénileg fedezhetjük fel a várost, vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (pl. a korallvilág felfedezése; Jeep Safari; hajós strandolás; snorkelezés stb.). Irodánk ajánlata közös programként: „Curaçao felfedezése”. A félnapos kirándulás során megismerhetjük a XIX. századi élet hagyatékait. A Curaçao Múzeum nemcsak a koloniál bútorgyűjteményt, de a Kolumbusz előtti ereklyéket és helyi művészek munkáit is bemutatja. A Hato-barlangban a cseppkőképződményekben gyönyörködhetünk. A koktélok világa a világ minden táján kapcsolódik a sziget nevéhez, ezért betérünk a Blue Curaçao likőrüzembe is. A kirándulás után szabadidő, vásárlási lehetőség. Este tovább hajózás, szállás a hajón.

7. nap: BONAIRE / Kralendijk

Reggel kikötés - a szintén Holland Antillákhoz tartozó – BONAIRE-en. A Karib-térség egyik leglátványosabb és legváltozatosabb víz alatti világa, több mint 80 merülési hellyel, valódi búvárparadicsom! Kranlendijk a sziget fővárosa, sárga és aranyszínű koloniális épületekkel. Egyénileg fedezhetjük fel a várost vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (snorkelezés, csónakkirándulás a csatornákon, búvárkodás, kirándulás üvegfenekű hajón, vitorlázás stb.). Irodánk ajánlata közös programként: „Bonaire Highlights”. A program során érintjük a sziget legrégebbi települését, láthatunk a lagúnában flamingókat, illetve kaktuszlikőrt is kóstolhatunk. Rövid pihenő Rincon egykori arawak indián faluban. A jellegzetes, kúp alakú sóhegyek és egyedi formájú házak kapcsán megtudjuk, hogy egykor milyen módszerrel bányászták a rabszolgák a sót. Késő délután tovább hajózás, szállás a hajón.

8. nap: ARUBA / Oranjestad

Reggel kikötés ARUBA parányi szigetén, melynek legfontosabb gazdasági ágazata a turizmus, az éjjel-nappal működő kaszinók, és a vámmentes kereskedelem. Egyénileg fedezhetjük fel a várost vagy különböző fakultatív kirándulásokon vehetünk részt (snorkelezés; vitorlázás; kirándulás üvegpadlós hajón; tengeralattjáróval merülés kb. 40 m mélységbe roncsokhoz stb.). Irodánk ajánlata közös programként: „Best of Aruba”. A kirándulás során megismerjük a főváros holland koloniális építészetét, a Casibari sziklaformátumait, a csipkés partvidéket, Aruba természeti alkotásait. Pihenő egy aloe üzemnél, valamint a California világítótoronynál, ahonnan páratlan panoráma tárul elénk. Kora este tovább hajózás, szállás a hajón.

9 – 10. nap: Egész napos hajózás a Karib-tengeren

Hajózás a tengeren.

11. nap: Miami - Budapest

Kikötés után rövid szabadidő, utolsó vásárlási lehetőség MIAMI-ban. Délután transzfer a repülőtérre. Utazás európai átszállással, éjszaka a repülőn.

12. nap: Budapest

Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.


Repülőtéri illeték: kb. 158.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Balkonos felár: 66.300,- Ft / fő

Kikötői illeték: 35.800,- Ft

Egyágyas felár (1 éjszaka szállodában + 9 éjszaka a hajón): 289.600,- Ft (ablakos kabinban)

A hajóút során a fakultatív szárazföldi kirándulások árait belépőkkel (4–8. nap) a részvételi díj nem tartalmazza. A lenti részvételi díjak min. 15 fő esetén érvényesek (magyar nyelvű kísérővel). Ezek a programok itthon, az indulás előtt fizetendők!
- Haiti felfedezése katamaránról: 51,- €
- Curaçao felfedezése: 51,- €
- Bonaire Highlights: 56,- €
- Best of Aruba: 46,- €

Szervízdíj / borravaló a helyi buszvezető, idegenvezető részére: 15,- USD (A körutazás napjaira vonatkozik!)
Kötelező szervízdíj / borravaló a hajó személyzete számára: 37.000,- Ft (A részvételi díjjal együtt itthon fizetendő!)
Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!


Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
A BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Vízumok:
USA: az új bordó útlevéllel rendelkező magyar állampolgároknak vízum nem, de ún. ESTA engedély szükséges!
ESTA engedély ára: 14,- USD
Ügyintézési díj (amennyiben irodánk végzi): 3.500,- Ft

A szigetekre magyar állampolgároknak vízum nem szükséges.

UNESCO Világörökség:
- Curaçao: Willemstad belvárosa és kikötője

A változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok