A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Dél-Vietnam és Kambodzsa szilveszterkor

Vietnám, Körutazás Vietnámban, Körutazás Vietnámban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Egyénileg
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Sportos kirándulások
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Rengeteg arcát ismerheted meg a két délkelet-ázsiai országnak. A kalandos körutazásunk Vietnamban kezdődik, ahol először fejest ugrunk Saigon szédítő forgatagába. A világváros után a nyugodt Mekong-delta következik, amit motorcsónakokkal járunk be.
Vietnam után Kambodzsába utazunk, ami igazi meglepetés! A főváros gyönyörű, izgalmas és élettel teli. Végül Angkorba utazunk, ahol több napot töltünk a régi khmer birodalom és a dzsungelben épült ősi templomok felfedezésével.



1. nap
Budapest – Doha

    Repülés: a délelőtti órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc re­pü­lő­tér­ről közvetlen járattal Doháha. Kora este szállunk le Qatar fővárosában, majd néhány órát a repülőtéren töltünk.

2. nap
Doha – Ho Chi Minh Város


    Repülés: éjfél után folytatjuk a repülésünket Dohából Vietnam felé. Kora délután szállunk le Ho Chi Minh Városban, Dél-Vietnam központjában.
    Ho Chi Minh Város: a repülőtéren autóbuszra szállunk és a szállodába utazunk. Kétágyas szobákban foglaljuk el a szállásunkat két éjszakára, majd a nap hátralévő részét pihenéssel töltjük. A hotel a Pham Ngu Lao negyedben található, ahol rögtön elkezdhetjük ismerkedésünket a vietnami konyhával. Erre a célra keresve sem találnánk alkalmasabb helyszínt Ho Chi Minh Város street food étkezdéinél.
    Szállás: szálloda.

3. nap
Ho Chi Minh Város – Cu Chi alagutak – Ho Chi Minh Város


    Ho Chi Minh Város: egy helyi idegenvezető kíséretében félnapos városnézésre indulunk Ho Chi Minh Város központjában, a Dong Khoi negyedben. Az építészetre főleg a francia gyarmati múltat idéző koloniális stílus jellemző. Felkeressük többek között a régi Elnöki Palotát, a Notre Dame katedrálist és a Főposta díszes épületét, majd megebédelünk egy étteremben.
    Cu Chi alag­utak: a történelmi em­lék­hely­nek szá­mí­tó föld alat­ti ala­gu­tak­ban a vi­et­na­mi há­bo­rú ide­jén tíz­ezer vietkong har­colt az ame­ri­kaiak el­len. A ge­ril­la­há­bo­rú egyik köz­pont­ja a Cu Chi alag­út­rend­szer volt, amely má­ig a har­cok jel­ké­pe a vi­et­na­mi­ak sze­mé­ben. Meg­is­mer­ke­dünk a mint­egy 270 km hos­­szú, fal­va­kat ös­­sze­kö­tő, tit­kos já­ra­tok­ban har­co­ló ka­to­nák éle­té­vel, sőt akár mi is le­eresz­ked­he­tünk az egyik alag­út­ba.
    Ho Chi Minh Város, Pham Ngu Lao negyed: estére visszatérünk Ho Chi Minh Városba, ahol elfogyasztjuk a szilveszteri vacsoránkat. Ezután bevetjük magunkat a Pham Ngu Lao negyedbe, a város fiatalokkal és hátizsákos utazókkal teli részébe, ahol mindig történik valami – különösen szilveszterkor. Számos szórakozóhely, bár és hangulatos étterem található itt.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd és vacsora.

4. nap
Ho Chi Minh Város – Mekong-delta – Vinh Trang Pagoda – Can Tho


    My Tho: reggel elhagyjuk Ho Chi Minh Várost és a Vietnam déli részén elterülő Mekong-deltához utazunk. A delta egyik kapuja My Tho városa, amely főleg úszó piacairól nevezetes.
    Mekong-delta: több órás, motorcsónakos kirándulásra indulunk a hatalmas Mekong-deltában. A Mekong Ázsia har­ma­dik leg­hos­­szabb fo­lya­ma; Ti­bet fenn­sík­ján ered, át­sze­li Dél-Kí­nát, majd Bur­ma, Thai­föld és La­osz ha­tár­fo­lyó­ja­ként ér­ke­zik Kam­bo­dzsá­ba, majd Vi­et­nam­ba. A Dél-Kínai-tengerbe öm­lő Mekong ha­tal­mas del­ta­tor­ko­la­tot és szám­ta­lan fo­lyó­ágat al­kot, amik több mil­lió em­bernek biztosítanak megélhetést. My Tho városában motoros csónakokba szállunk és keskeny csatornákon, folyóágakon haladva ismerkedünk a deltával. Termékeny rizsföldek, cölöpökre épült lakóházak és úszó piacok között cikázunk, miközben több érdekes helyen is megszakítjuk a kirándulásunkat. Megtudhatjuk hogyan készül a rizspapír, Európában ismeretlen trópusi gyümölcsöket kóstolhatunk és meghallgathatjuk, milyen az eredeti vietnami zene. Az ebédünket egy apró sziget éttermében fogyasztjuk el, ahol tradicionális módon készítik az elefánt füle halat, a Mekong-delta különlegességét.
    Vinh Trang Pagoda: a Mekong-deltában tett csónakos kirándulás után busszal utazunk a pazar megjelenésű Vinh Trang Pagodához. A két hektáron elterülő buddhista templom az egyik legdíszesebb és legnagyobb Vietnamban.
    Can Tho: az egymillió lakosú város a Mekong-delta központja, a mai szállásunk helyszíne. A szobák elfoglalása után az estét szabadprogram keretében töltjük. Can Tho legjobb éttermeit a Hau folyó mentén illetve a főtéren magasodó gigantikus Ho Si Minh szo­bor kör­nyé­kén ta­lál­juk.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és ebéd.

5. nap
Can Tho – Mekong-delta – Cai Rang – Chau Doc


    Mekong-delta: a napunk legnagyobb részét még a Mekong-delta szerteágazó folyóágain és csatornáin töltjük. Ezek a vízi útvonalak néhol olyan keskenyek, hogy csupán két csónak fér el egymás mellett. A víz fölé pálmaágak borulnak, a folyóágakon rozoga gyaloghidak vezetnek át. Cölöpökre épült lakóházak és kertek között haladunk, miközben bepillanthatunk az itt élők életébe. Az egyik csatorna partján kiszállunk a csónakokból és meglátogatunk egy családi ültetvényt. Megkóstolhatunk néhány trópusi gyümölcsöt, majd az ebédünket egy gyümölcsöskertben fogyasztjuk el.
    Cai Rang: a Mekong-deltában tett csónak-kirándulásunk során felkeressük a Mekong-delta leg­na­gyobb úszó pi­a­cát, ahol az árusok és a vásárlók egyaránt csónakokban ülve adnak-vesznek.
    Chau Doc: délután Chau Doc városába utazunk, amely a Sam-hegy lábánál, közel a kambodzsai határhoz fekszik. Az éjszakát egy itteni szállodában töltjük.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és ebéd.

6. nap
Chau Doc – Phnom Penh


    Utazás: kora reggel elhagyjuk a szállásunkat, majd Chau Doc kikötőjében a teljes felszerelésünkkel együtt egy gyors szárnyashajóra szállunk. Hamarosan a kambodzsai határra érkezünk, ahol a vízummal kapcsolatos teendők után újra a Mekongon hajózva folytatjuk utunkat. A célunk Kambodzsa fővárosa, Phnom Penh, amely lenyűgöző látnivalókat tartogat számunkra.
    Phnom Penh: a város kikötőjéből autóbusszal utazunk a szállodánkba. A szobáink gyors elfoglalása és az ebédszünet után a város felfedezésére indulunk. Az első állomásunk a Királyi Palota, ahol egy hatalmas parkban több díszes épület áll. Sorra járjuk végig a kmer stílusban emelt palotákat, amelyek közül a legdíszesebb az Ezüst Pagoda. Számos Buddha szobrot láthatunk, amiket gyémántok, drágakövek, arany és ezüst díszít. A következő látnivalónk a Függetlenségi Emlékmű, majd a Nemzeti Múzeum következik, ahol a kiállított tárgyakon kívül maga az épület is egészen figyelemre méltó. Felkeressük a Wat Phnom Daun Penh pagodát, majd teszünk egy sétát a nyüzsgő Toul Tompong piacon. A városnézés után visszatérünk a szállodánkba.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és ebéd.

7. nap
Phnom Penh – Siem Reap – Angkor – Siem Reap


    Utazás: reggel elhagyjuk a szállodánkat és autóbuszra szállunk. Körülbelül 6 órás utazás áll előttünk, amelynek végén Siem Reapbe, az Angkor mellett épült városba érkezünk.
    Siem Reap: Kambodzsa legdinamikusabban fejlődő városában, a rendkívüli hangulatú Siem Reapben egy hotelben foglaljuk el a szállásunkat három éjszakára.
    Angkor: délután megkezdjük az ismerkedésünket az őserdőben található Angkor romvárosával, amely a vi­lág egyik leg­na­gyobb ré­gé­sze­ti le­lő­he­lye. Angkor az egy­ko­ri ha­tal­mas Khmer Bi­ro­da­lom köz­pont­ja volt, amely a 9-14. szá­zad­ban él­te fény­ko­rát. Ak­ko­ri­ban a mai Vi­et­nam, La­osz és Thai­föld te­rü­le­tét ural­va, Délkelet-Ázsia kul­tu­rá­lis köz­pont­já­nak szá­mí­tott. Amit Angkor ránk ha­gyott, azt ma a vi­lág egyik cso­dá­ja­ként tart­ják szá­mon és ter­mé­sze­te­sen az UNESCO Vi­lág­örök­ség lis­tá­ján is sze­re­pel.
    Ta Prohm: az első látnivalónk Angkor egyik leglátványosabb épülete, amit teljesen körbenőttek a dzsungel növényei. A lát­vány így éppen olyan, mint amit a romokat felfedező el­ső eu­ró­pai utazók lát­hat­tak 1860-ban. Tomb Rider templomként is ismert, mivel a hasonló nevű mozifilm egyik látványos díszlete volt.
    Banteay Samre: a lenyűgöző templom Angkor egyik legteljesebben felújított és legjobb állapotban lévő épülete. A központi templomot 6 m magas falak és vizesárok veszi körbe, a homokkő falakat kőfaragások és domborművek díszítik.
    Siem Reap: estére érkezünk vissza Siem Reap városába, ahol az óváros labirintus-szerű utcáiban számtalan étterem és bár várja vendégeit. Akár késő estig érdemes a központban maradni, hiszen Siem Reap éjszakai élete senkinek sem okozhat csalódást.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és ebéd.

8. nap
Siem Reap – Angkor – Siem Reap


    Bayon: ezen a napon is folytatjuk az Angkorral való ismerkedésünket. A Déli Kapun át vezet az út az egyik leglenyűgözőbb angkori épülethez, Bayon templomához. Az épületegyüttes főleg ar­ról az 54 ha­tal­mas osz­lop­ról hí­res, ami­ket több mint 200 kő­ből fa­ra­gott arc dí­szít. Láthatunk egy 1,2 km hosszú domborművet is, ami a 12. szá­za­di Angkor éle­té­be en­ged be­te­kin­tést a min­den­na­pi mun­kák­tól kezdve a har­co­kig.
    Baphuon: a következő látnivalónk a 11. századi Baphuon templom, amelyet a hindu Siva istennek szenteltek. A jelenleg is felújítás alatt álló épületet a mítikus Meru-hegy, az univerzum mitológiai tengelye, és a megvilágosodás felé vezető szent út szimbólumaként emeltek.
    Phimeanakas: az egykori Mennyei Pa­lo­ta több mint ezer éve épült, és a teraszain a ki­rály és né­pes ud­var­tar­tá­sa időzött. A palotának különösen a hindu szertartások idején volt jelentősége. Felkeressük az Elefántok Teraszát, valamint a Leprás Király Teraszát.
    Preah Palilay: a dzsungel mélyén áll a kevésbé látogatott Preah Palilay templom, aminek a közelében egy kis buddhista kolostor áll. Az itt lakó szerzetesek gyakran látogatják a kicsi, de különleges hangulatú angkori templomot.
    Angkor Wat: délután érkezünk Angkor leghatalmasabb épületéhez, magához a királyi palotához. Az épületegyüttest öve­ző ki­ter­jedt vizesárkon egy gya­log­hí­d vezet át, ezen átsétálva ju­tunk a ha­tal­mas palotába. A ter­mek­be és a me­den­cék­kel éke­sí­tett bel­ső ud­va­rok­ba ha­lan­dó em­ber nem lép­he­tett, hi­szen itt min­den II. Suryavarman ki­rály ké­nyel­mét szol­gál­ta. A lenyűgöző, 65 m magas, három tornyos palota Kambodzsa nemzeti szimbóluma.
    Phnom Bakheng: a Khmer Bi­ro­da­lom főtemploma, amelynek tornyait a hindu mitológia jelenetei díszítik. Az épület a tájolásának köszönhetően ideális helyszín a naplemente kellemes eltöltésére. Madártávlatból csodálhatjuk a dzsungelből előbukkanó ősi épületeket. A túra nehézsége: .
    Siem Reap: a vacsoránkat egy kellemes étteremben fogyasztjuk el.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

9. nap
Siem Reap – Tonle Sap tó – Siem Reap


    Tonle Sap: délelőtt egy motorcsónakos kirándulásra indulunk a Tonle Sap tavon, amely Délkelet-Ázsia legnagyobb édesvizi tava. Területe az évszakok szerint változik, de mindenképpen több ezer négyzetkilométer. Az UNESCO bioszféra rezervátumok között is szereplő Tonle Sap szokatlan érdekességgel rendelkezik: a téli száraz időszakban a tó összezsugordik és vize a Mekongba ömlik; az esős évszakban viszont a többszörösére duzzad, a víz folyásiránya megváltozik és a Mekong is táplálja. A kirándulás során motorcsónakokkal fedezzük fel a Tonle Sap tavat; mangrove erdőkben, cölöpökre épült halászfalvak között és lakóhajón élő kolóniák mellett haladunk el. 
    Kompong Phluk: három vízre épült falu közössége, ahol az ősi khmer nép leszármazottai, csaknem háromezren élnek. A 6-8 méteres cölöpökön nyugvó lakóházak könnyedén lépést tarthatnak a tó szélsőséges szintváltozásaival. A motorcsónakjainkkal körbejárjuk a falvakat és felkeressük a közeli mangroveerdőt, ami rengeteg madárnak, halnak és emlősnek ad otthont.
    Siem Reap: a déli órákban visszatérünk Siem Reap városába. A délutánt szabadprogram keretében töltjük. Kerékpárt bérelve akár vissza is térhetünk Angkor ősi épületei közé vagy időzhetünk Siem Reap kellemes központjában.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.

10. nap
Siem Reap – Bangkok


    Siem Reap: a napunk legnagyobb részét még Siem Reapben töltjük. Pihenhetünk vagy tuk-tukkal vagy kerékpárt bérelve visszatérhetünk Angkorba. Késő délután Siem Reap repülőterére utazunk.
    Repülés: kora este indul a Bangkokba tartó járatunk, amivel alig másfél óra alatt a thai fővárosba repülünk.
    Étkezés: reggeli.

11. nap
Bangkok – Doha – Budapest


    Repülés: éjfél után folytatjuk a repülőutunkat, amelynek során először Bangkokból Dohába, majd onnan Budapestre repülünk. Még a délelőtt folyamán megérkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

A részvételi költség tartalmazza:

  •     Az utazást autóbuszokkal, menetrendszerinti szárnyashajóval és motorcsónakokkal.
  •     8 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
  •     8 reggelit, 5 ebédet és 2 vacsorát.
  •     A programban felsorolt látnivalók belépőit.
  •     A helyi idegenvezetést.
  •     Az irodánk túravezetését.

A részvételi költség nem tartalmazza:

  •     A repülőjegyet és repülőtéri illetéket.
  •     A további étkezést, valamint az italokat az étkezések során.
  •     A vízumok árát.
  •     A borravalókat.
  •     A biztosításokat.


Repülőjegy


    Budapest-Doha-Ho Chi Minh Város és Siem Reap-Bangkok-Doha-Budapest repülőjegy illetékkel: 348.500 Ft

Szállás

    Egyágyas felár: 65.000 Ft

Biztosítás

  •     Kombinált útlemondási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 41.500 Ft
  •     Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 12.765 Ft
  •     Útlemondási biztosítás: 39.510 Ft

    Létszám: 12-24 fő.
    Ajánlott korhatár: 10-60 év.
    Hiányzás a munkahelyről: 6 nap.
    Repülési útvonal: Budapest-Doha-Ho Chi Minh Város és Siem Reap-Bangkok-Doha-Budapest (Qatar és Bangkok Airways).


Hasonló ajánlatok