A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Ausztriai szomszédolás: Wörti-tó és Minimundus

Ausztria, Körutazás Ausztriában, Körutazás Ausztriában
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Tengerparti esküvő, Ifjúsági program / Osztálykirándulás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Ki ne álmodott volna arról, hogy egyszer körbejárja a Földet? Most itt a lehetőség! Ráadásul mindezt egy nap alatt megteheti, ha velünk tart a klagenfurti Minivilágba, azaz a Minimundusba …

Felszállási helyek
: Budapest – Székesfehérvár – Siófok – Balatonlelle – Fonyód – Balatonkeresztúr - Nagykanizsa útvonalon

Indulás kora reggel, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Érkezés Klagenfurtba, Karintia tartományi központjába a délelőtti órákban. Első utunk a Minimundusba vezet, ahol nemcsak Ausztria, hanem az egész világ legszebb és leghíresebb nevezetességei megtalálhatók 1:25 arányban lekicsinyítve. Több mint másfélszáz épület makettje látható itt, melyek mindegyike tökéletes mása az eredetinek a new yorki Szabadság-szobortól az Eiffel-tornyon, Szent Péter székesegyházon és Abu Simbel sziklatemplomán keresztül a Sidney-i Operaházig. Az épületek közül Magyarországot a Halászbástya és a Mátyás templom képviseli. Ez Klagenfurt egyik büszkesége. Szlogenje: „Piciny világ a Wörthi-tó partján”, Érdekesség, hogy a legtöbb modell építéséhez eredeti anyagokat használtak. De nem csupán épületekben lehet itt gyönyörködni, a gyerekek főleg a technikai modellekért lelkesednek: többféle vonat zakatol a parkban, melyek az üzemeltetők számításai szerint évente 5000 kilométert futnak be, sőt még rakétakilövést is láthatunk!

Az élményekben gazdag világkörüli út után a Wörthi-tó legmagasabb pontjára vezet utunk. A Wörthi-tó (németül Wörthersee) a Karintiai-tóvidék legnagyobb kiterjedésű tava. Névadója Maria Wörth kis félszigetén elhelyezkedő zarándoktemploma. A tó partján szinte mediterrán jellegű mikroklíma alakult ki, mely kedvelt fürdőparadicsommá teszi környékét, Ausztria riviérájának is szokták nevezni. Vize nagy mélysége ellenére is felmelegszik nyaranta és eléri a 28 °C-ot. A legszebb kilátás a Pyramidenkogel kilátóból nyílik a tóra. Hazaindulás a késő délutáni órákban. Érkezés Budapestre késő este.


A program minimum 45 fő jelentkezése esetén indul. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

A részvételi díj tartalmazza
: utazás autóbusszal, magyar idegenvezető.
A részvételi díj nem tartalmazza: BBP biztosítás (500 Ft/fő), belépőjegyek (Minimundus, Pyramidenkogel felnőtt kb. 30 EUR/fő; gyerek kb. 15 EUR)

Hasonló ajánlatok