A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Zakopane, Morskie-Oko tengerszem és tutajozás a Dunajecen

Lengyelország, Körutazás Lengyelországban, Körutazás Lengyelországban
  • Szálláskategória: Panzió
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

A Tátrában található gleccser eredetű tavaknak saját megnevezésük van – tengerszem, szlovákul pleso, lengyelül pedig a staw megnevezés használatos. A Tátrában több, mint 200 tengerszem, található, általában magasabb helyeken, ahol a gleccserek katlanokat hoztak létre. Ezek legnagyobbja a lengyelországi Halas-tó (lengyelül Morskie Oko). A hatalmas fenyvesek, a kék szín minden árnyalatában pompázó tavak és színes virágok sokasága varázsolja el az ide látogatókat.

Utazás: légkondicionált autóbusszal
ELLÁTÁS: reggeli
SZÁLLÁS: 1 éjszaka panzióban Zakopane-ban vagy környékén,
kétágyas tusoló/WC-s szobában

1.nap:Debrecen – Nyíregyháza – Késmárk  – Dunajec  – Zakopane
Indulás a kora reggeli órákban.
Határátkelés Tornyosnémetinél. A felvidék elbűvölő tájain áthaladva: Kassa, Eperjes Szepesváralja, Lőcse útvonalon érkezünk Késmárkra. Késmárk az egyik legszebb felvidéki város a Poprád folyó partján, gazdag történelmi multtal. A régi fából készült Evangélikus templomot, XV. században épült Thököly várat, az új Evangélikus templomot, benne Thököly Imrének, a Habsburg ellenes függetlenségi harc kuruc vezérének mauzóleumát látogatjuk meg.
Továbbutazunk a lengyel – szlovák határ mentén elterülő Pieninek Nemzeti Parkba, ahol lehetőség van tutajozni a Dunajec áttörésen. (A tutajokat szakavatott gorál tutajosok irányítják).
Az út hossza kb. 11 km, időtartam 2 óra. Gyönyörű látvány a Kanyon völgye, és a fölötte magasodó varázslatos sziklaormok. Aki nem szeretne tutajozni,
megtekintheti a Vörös Kolostort, melyet a hallgatási fogadalmat tett barátok alapítottak. Tutajozás után  Zakopanéba, a „Tátra gyöngyszemeként” ismert üdülőközpontba érkezünk. Szállás elfoglalása, majd  este lehetőség van sétálni a hangulatos  belvárosban. (gorál zenés kocsmák, tipikus lengyel ízek)
 
2. nap: Zakopane – Morskie-Oko (tengerszem) – Nyíregyháza – Debrecen
Reggeli után Zakopaneban a csodálatos fekvésű hegyi városban, Közép-Európa egyik legkedveltebb és leglátogatottabb téli turisztikai központjában teszünk látogatást.  A hangulatos sétáló utcán haladva, érkezünk a régi fatemplomhoz, és a régi temetőhöz, ahol híres emberek sírjai találhatóak. Innen Zakopane híres piacára indulunk. Szabadidő, vásárlási lehetőség). A piac mellől indul a fogaskerekű a  Gubalowka hegyre, (1100m) ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a városra és a Tátra vonulatára.
Városnéző séta után indulunk a lengyel-szlovák határ mellett elhelyezkedő, közel 2000 méteres hegycsúcsok közé ékelődő tengerszemhez a Morskie Oko-hoz, (magyarul Halastó). A tó a Lengyel Tátra  legnépszerűbb túracélpontjainak egyike, és nem mellesleg a Tátra legnagyobb kiterjedésű tava. A tóhoz 9 km-es aszfalt út vezet, melynek meglátogatásához lovas kocsi igénybevétele szükséges. Az útvonal gyönyörű, végig patakok csörgedeznek, kristálytiszta a levegő, ritka természeti szépségű a táj.
Késő délután indulunk Poprád, Lőcse, Eperjes, Kassa útvonalon haza. Érkezés Nyíregyházára, illetve Debrecenbe az esti órákban.

VACSORA: (1 vacsora) 3.300 Ft
Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára: kb 150 Zlotyi

Minimum létszám: 35 fő.
EGYÁGYAS FELÁR: 6.600 Ft
 
 
Ingyenes fel- és leszállási helyek: Nyíregyháza, Tokaj, Szerencs, Miskolc

Hasonló ajánlatok