A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Arany Prága: Pozsony - Karlovy Vary - Kutna Hora

Csehország, Körutazás Csehországban, Körutazás Csehországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
A gazdag művészeti múltjáról és jelenéről híres Prága Európa szívében, a Moldva partján fekszik. A “száztornyú” város büszkesége a Prágai vár, az Óváros tér, a hatalmas méretű Szent Vitus-székesegyház, a 16. századi Arany utcácska, a Károly híd - csak néhány azon rengeteg hely közül, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni. Világhírű az Orloj - a csillagászati
óra az Óvárosi városháza tornyán, amelyen minden órában bábfigurák előadását láthatjuk. A gazdag kulturális múlttal rendelkező városban alkottak olyan híres személyiségek, mint Kafka, Dvořák, Werich, és Václav Havel is beírta nevét a város történelmébe.

Utazás : légkondicionált autóbusszal
ELLÁTÁS: reggeli
SZÁLLÁS: 3 éjszaka *** csillagos szállodában Prága környékén
kétágyas tusoló/WC-s szobában


1. nap: Debrecen – Nyíregyháza – Budapest – Győr – Rajka – Pozsony – Prága

Indulás Debrecenből és Nyíregyházáról a hajnali órákban. Budapest – Tatabánya – Győr útvonalon, rövid pihenőkkel é rkezés a Duna menti szépségként is emlegetett Pozsonyba, mely több évszázadon keresztül Magyarország fővárosa volt. A Duna fölé magasodó négytornyú pozsonyi vár már messziről jól látható, és a város legnagyobb történelmi dominánsa. Elsőként a Szent Márton –dómba, vagy ismertebb nevén a Koronázó templomba látogatunk, mely a város legismertebb, és legnagyobb temploma lenyűgöző méreteivel. A magyar királyok koronázási útvonalán haladva látjuk azokat a gyönyörű reneszánsz, barokk , és rokokó épületeket helyszíneket, melyek a magyar történelemhez szorosan kapcsolódnak. Továbbhaladunk a Mihály-kapu, a Prímás Palota, az Ó városháza és  végül a főtér irányába. Itt egy rövid szabadidő keretében megkóstolhatjuk a szlovák ízeket (knédli, sztrapacska, sör). Délután Brno - Jivlaha útvonalon érkezünk Prága környéki szálláshelyünkre. (3 éj)
 
2. nap: Prágai városnézés – hajókirándulás a Moldván
Reggeli után városnézés a Moldva partján fekvő„száztornyú „cseh fővárosban. A világ egyik legnagyobb Várnegyedében a Hradzsinban kezdjük látogatásunkat. Strahovi Kolostor, Loretoi Szűz Máriatemplom, Szent Vitus székesegyház, Királyi Palota, Szent György Bazilika, Arany utcácska, majd délután az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Óváros látnivalóit keressük fel. (Városháza, Orloj, Tyn templom, Károly híd, Vencel tér).
Este fakultatív program: 2 órás romantikus hajókirándulás a Moldván: fogadó ital, svédasztalos vacsora zenével.
A fakultatív program ára: 6.500 Ft/fő
 
3. nap: Karlovy Vary kirándulás (fakultatív)
Reggeli után Karlovy Varyba, az egykori császári fürdőhelyre utazunk (útközben rövid pihenő és vásárlási lehetőség a Krusovice-i sörgyárnál). Karlovy Vary-ban ismerkedünk az Európahírű fürdővárossal, mely az Osztrák-Magyar Monarchia idején a nemzetközi arisztokrácia egyik fő találkozóhelye volt. A teraszosan kiépült meseszép folyóparti város csodaszépen felújított Monarchiabeli épületei között sétálva érezhető az egykori úri világ hangulata. Városnézés, (Mária Magdolna templom, Grand Hotel, Pupp szálloda). Itt forgatták a Casinó Royale cimű filmet, szabadprogram, gyógyvízkóstolás. Vásárlási lehetőség a csehek nemzeti italából a Becherovkából, melyet itt gyártanak és megízlelhetjük Kalsbad finom ostyáit. Késő délután visszaindulás a szálláshelyre.
A fakultatív program ára: 4.900 Ft/fő
 
4. nap: Prága – Kutna Hora
Reggeli után indulunk Kutna Horába, mely festői szépségében vetekszik a fővárossal, és a középkorban Csehország második legnagyobb városává nőtte ki magát. A volt ezüstbánya város, ma már nem olyan jelentős mint virágkorában, viszont a több mint 300 műemlékvédelem alatt álló középkori, valamint a város barokk épületei ma is rengeteg látogatót vonz. 1995 óta a történelmi központ az UNESCO világörökségek listáján szerepel. Látványasságai közül megtekintjük a város peremén lévő Mindenszentek kápolnát, más néven Csontkápolnát. Délután folyamatos utazás Brno – Pozsony útvonalon. Érkezés Budapestre az esti,Nyíregyházára, majd Debrecenbe a késő éjszakai órákban.

VACSORA: (2 vacsora) 6.800 Ft
Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára: kb 690 CZK + 5 € + fakultatív program árak

Minimum létszám: 35 fő.
EGYÁGYAS FELÁR: 15.900 Ft

Ingyenes fel- és leszállási helyek:

Nyíregyháza, Debrecen, Tiszaújváros, M3 és M1 autópálya pihenői, Miskolc, Gyöngyös, Budapest

Hasonló ajánlatok