A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Erdély - 4 nap, 4 Világörökség

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Panzió
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Kirándulás a székelyek, szászok, gyimesi és moldvai csángók földjén

Ezen a körutazáson Utasaink megismerhetik 4 nap alatt 4 népcsoport szokásait és az általuk lakott terület kulturális és történelmi emlékeit. Kirándulást teszünk a Gyimesi és Moldvai csángók földjére, Székelyföld legszebb településeire és az erdélyi szászok városába. Utunk során 4 világörökséget is megtekinthetünk: a székelyderzsi unitárius vártemplomot, a prázsmári erődtemplomot, Segesvár történelmi központját és Berethalmon az erődtemplomot.

Utazás : légkondicionált autóbusszal
ELLÁTÁS: reggeli és vacsora
SZÁLLÁS: 3 éjszaka panzióban
kétágyas tusoló/ WC-s szobában

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Körösfő – Agyagfalva – Székelyderzs – Székelyudvarhely         
Indulás Nyíregyházáról és Debrecenből a kora reggeli órákban. Határátkelés Ártándon. Nagyvárad érintésével érkezés a Királyhágóra: rövid megálló, majd Csucsa – Bánffyhunyad útvonalon érkezünk Körösfőre, a kalotaszegi tájegység falucskájába, ahol vásárlási lehetőség van a kirakodóvásárban (református műemléktemplom, szépszoba megtekintése). Torda – Segesvár útvonalon az agyagfalvi székely nemzetgyűlés emlékművénél állunk meg – onnan pedig Székelyderzsbe vezet utunk. Itt megtekintjük az unitárius vártemplomot (Világörökség) rovásírásos emlék, XV. századi falikép; hambárjai gabonatárolásra, bástyája szalonna és füstölt hús tárolására alkalmas – ezt a hagyományt a falu lakossága ma is élő örökségként őrzi. Érkezés Székelyudvarhelyre, a legszebb székely városba. Szállás elfoglalása, vacsora. (1 éj)
 
2. nap: Székelyföld legjava
Reggeli után a Hargita hegységen áthaladva, Csíkszeredát érintve érkezünk az 1849-es Nyerges-tetői ütközet emlékművéhez, majd fürdőzési lehetőség lesz Erdély egyetlen krátertavában, a Szent Anna-tóban. Tusnádfürdőn, a közismert üdülőhelyen rövid séta, Sepsiszentgyörgyön pedig városnézés következik. Innen utunk először Prázsmárra vezet - a Barcaság legjelentősebb erődtemploma (Világörökség), majd Háromszék vármegyébe, ahol első megállónk Eresztervény (Gábor Áron emlékműve). Dálnok (Dózsa György szülőhelye, egész alakos szobra). Vacsora és szállás Csernátonban. (1 éj)
 
3. nap: Gyimesi és Moldvai csángók földje
Reggeli után Kézdivásárhelyen városnézés (udvarházas főtér, Gábor Áron szobra és ágyúja, Babamúzeum), majd Ojtozi-szoros: rövid megálló a minden idők harcainak színhelyén. Továbbutazás a Moldvai csángók településére, Pusztinára (magyar nyelvű iskola, római katolikus templom, Szent István szobor, a csángók történelme, élete). Innen a gyimesi csángók földjére, Gyimesbükkbe érkezünk (ezer éves határ, Rákóczi-vár romjai, vasúti őrház, Kontumáci kápolna stb). Szállás és vacsora Székelyudvarhelyen. (1 éj)
 
4. nap: Egy nap, két Világörökség
Reggeli után az erdélyi szászok városába, Segesvárra érkezünk (óratorony, Drakula ház, Evangélikus templom stb.), majd Berethalom felé tartunk, ahol a szászföld legszebb erődtemplomával ismerkedünk.  Hazaindulás, érkezés az esti órákban.

Helyszínen fizetendő belépők és járulékos költségek ára: kb. 150 RON

Minimum létszám: 35 fő.
EGYÁGYAS FELÁR: 12.000 Ft
 
Ingyenes fel- és leszállási helyek:  Nyíregyháza, Debrecen, Berettyóújfalu


Hasonló ajánlatok