A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Ausztrália - Új-Zéland (jan.)

Ausztrália, Körutazás Ausztráliában, Körutazás Ausztráliában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Ausztrália Ayers Rock nélkül? Mint a szódavíz, buborék nélkül! És még ráadásul ott a sokféle természeti csoda, változatos, különleges állatvilág! Ha Önnek nincs ideje a 22 napos programunkra, csak 2 hét a szabadsága, akkor is tartson velünk a legkedvezőbb rövid programra!


Utazás: Budapest – Dubaj – Sydney, Sydney – Christchurch valamint Auckland – Dubaj – Budapest útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, illetve további belföldi repülések a leírtak szerint. A körutazás során autóbusszal, hajóval és kabinos felvonóval.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli + 4 főétkezés.

 

1. nap: Budapest – Dubaj
Délután repülés Dubaj-on keresztül Sydney-be. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Sydney
Érkezés SYDNEY-be a késő esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás.

3. nap: Sydney
Az egyre csak terjeszkedő város az ausztrál nemzeti kultúra központja. Viszonylag alacsony népességszáma ellenére majdnem akkora helyen terül el, mint Los Angeles és hétszer akkorán, mint Párizs. A mai napon a legismertebb látnivalókat vesszük sorra SYDNEY-ben: Operaház avagy „szimfónia betonból” (kívülről), Kikötőhíd avagy „vastüdő”, The Rocks – azaz a „Sziklák” városnegyed (a történészek szerint itt született meg Ausztrália), Bondi Beach, The Gap, Hyde Park, Parlament (kívülről), Darling Harbour, séta a kínai negyedben. Vacsorával egybekötött hajókázás Sydneyben. Szállás.

4. nap: Sydney – Kata Tjuta – Ayers Rock / Uluru
Reggeli után irány a repülőtér és utazás AYERS ROCK-ba. Az ULURU – KATA TJUTA NEMZETI PARK felkerült az Unesco Világörökség listájára. Az egész térség az őslakók szent helye, amelyet 1985-ben vissza is adtak eredeti őslakos tulajdonosainak, a látnivalók pedig visszakapták hagyományos, régi nevüket. A bennszülöttek földterületként kölcsönadták az ausztrál kormánynak és az anangu törzzsel közösen működtetik a környék látnivalóihoz kapcsolódó turisztikai központokat, parkokat. A KATA TJUTA (Olga hegycsoport vagy „sok fej”) a titokzatos, 36 kupolájú szikladómjával és a közöttük húzódó völgyekkel, szurdokokkal együtt igazi természeti különlegességnek számít. Séta a Walpa-szoros szokatlan sziklaalakzataihoz. Az AYERS ROCK, vagy ősi nevén ULURU, bolygónk egyik legcsodálatosabb képződménye. Az ausztrál jelképek közül a leghamarabb felismerhető a sík, sivatagos tájból magasan kiemelkedő hatalmas, vörös monolit. A színpompás naplemente megtekintése után szállás Ayers Rockban.

5. nap: Uluru – Ayers Rock – Cairns
Korai kelés után ismét az ULURU-hoz megyünk megcsodálni a napfelkeltét. A hatalmas monolit színskálája, amely a mélyvöröstől, az eső utáni csillogó feketéig terjed, a napkeltekor és naplementekor látható leginkább. A látogatóközpont kiállítását is megtekinthetjük, vásárolhatunk az őslakók által készített dísztárgyakból vagy kényelmesebb sétát tehetünk a tanösvényein. Visszatérés a szállodába, reggeli. Transzfer a repülőtérre és utazás Cairnsbe. Szállás.

6. nap: Cairns – Korallzátony
Egész napos kirándulás katamaránnal a Nagy Korallzátonyhoz. A korallzátonyok az élet legősibb formái, kb. 500 millió éves múltra tekintenek vissza. A világ legnagyobb zátonyrendszere kb. 2.000 km hosszúságban nyúlik el és a területe kb. 350.000 km². A gát külső széle és a szárazföld között több mint 2.000 sziget, és majdnem 3.000, különféle típusú zátony található. A természetvédelem alatt álló területen húsznál is kevesebb szigeten fogadnak turistákat. A mai hajókirándulásunk során, egy pontonszigeten kötünk ki, ahol az ebédünket is elfogyasztjuk. Itt még lehetőségünk lesz úszkálni, búvárkodni vagy félig-merülő tengeralattjáróból megcsodálni a tenger élővilágát. Szállás Cairns-ben.

7. nap: Kuranda – kirándulás az Őserdőbe – Sydney
Kora reggel utazás kabinos felvonóval a trópusi erdő lombkoronája felett (Skyrail Rainforest Cableway). Út közben pompás kilátás nyílik a Sziklás Canyonra és a Stoney Creek vízesésre. KURANDA kis falu az 1960-as években még hippi-tanya volt, mára művészeti és kézműves központtá nőtte ki magát. Vásárlási lehetőség a kézműves piacokon és fakultatív programlehetőség a koala-, vagy a pillangó-, vagy a madárpark megtekintésére. Délután autóbusszal transzfer a cairnsi repülőtérre és utazás Sydneybe. Szállás.

8. nap: Sydney – Blue Mountain
A reggeli órákban látogatás a Sydney elővárosában található FEATHERDALE WILDLIFE PARK-ban, ahol őshonos állatokat (pl. kenguru, wombat, tasmán ördög, hangyász sün stb.) láthatunk. A nap hátralevő részében kirándulás a BLUE MOUNTAINS Nemzeti Parkba. A különleges szín a sűrű erdőből finoman párolgó eukaliptuszolajnak köszönhető. Az olajcseppeken megtörő napfény a kék csodálatos árnyalatait kölcsönzi a festménybe illő tájnak. A terület annak ellenére, hogy alig 1.000 m magasságig emelkedik, az első telepesek számára átjárhatatlannak bizonyult. Az óriásnak tűnő sziklaformációk, a mély és szakadékos völgyek, a magasról lezúduló vízesések birodalmát Ausztrália „Grand Canyon”-jának is nevezik. A legimpozánsabb látnivalók: „Három nővér” sziklaalakzat, Jamieson-völgy, Mount Solitary, Ruined Castle. Szállás Sydneyben.

9. nap: Christchurch - Artúr-hágó – Ferenc József-gleccser

Reggel irány a repülőtér és utazás CHRISTCHURCH-be. Innen nyugatra vesszük az irányt! Látványos panorámaúton, az Arthur-hágón keresztül érkezünk a Tasmán-tenger partjára, Greymouthba. A nyugati part legnagyobb települését, és egyben „nem hivatalos” fővárosát, 1865-ben, az aranyláz idején kezdték kiépíteni. A nap fénypontjaként a Ferenc József-gleccserhez látogatunk. „Kevés olyan hely van a sártekénken, ahol a természet ily bőkezűen mérte a szépséget” (Balázs Dénes). A kb. 12 km hosszú gleccsert 1865-ben egy német geológus fedezte fel és nevezte el az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodójáról. Szállás a gleccser közelében.

10. nap: Westland Nemzeti Park – Queenstown
Utazás a West Coast őserdein át a Haast hágóra, majd a jégkori Wanaka és Hawea tavak mentén QUEENSTOWN-ba. Délután, fakultatív program keretében, lélegzetelállító élményekben lehet részünk. Az új-zélandi kalandturizmus máig büszkén nevezi magát a világ adrenalin-központjának. A bungee jumping ősét a Vanuatu-szigeten űzték, ahol a bokájukra indákból készült köteleket kötve fatornyokból ugrottak le a bátor vállalkozók. A motorcsónakozás szintén új-zélandi találmány. Napjainkban itt elsősorban az izgalmas vízi száguldáshoz használják. Queenstown a legnépszerűbb motorcsónakos helyek egyike, ahol a Shotover és a Kawarau folyókon kipróbálhatjuk ezt a nem mindennapi vizes kalandot. Szállás.

11. nap: Milford Sound
Kirándulás a fenséges látványt nyújtó MILFORD SOUND-hoz. Völgyének arculatát a hegyekből lefelé haladó hatalmas gleccserek alakították ki. Útközben rövid pihenő a TE ANAU TÓ-nál. Továbbutazás a mérsékelt égövi esőerdőkön, a Homer hágó alagútján át, bolygónk egyik legfestőibb fjordjához, melyet a világ legnagyobb, toronyként magasodó tengeri sziklái szegélyeznek. A Mitre Peak – a legmagasabb – úgy emelkedik a szoros sötét vize fölé, akár egy óriás őrszem. Ebéddel egybekötött hajózás a fjordban. Délután, visszatérve QUEENSTOWN-ba rövid városnézés, majd szállás.

12. nap: Queenstown – Auckland – Waitomo barlangok – Rotorua
Reggel átrepülünk Auckland-be, onnan busszal irány ROTORUA! Útközben rövid pihenő a WAITOMO barlangoknál, melyek különlegessége a barlang plafonjáról csüngő világító lárvák sokasága. ROTORUA-t két fontos tényező tette az ország egyik legfontosabb turisztikai központjává: a természeti környezete, gejzírjei és a maori kultúra aktív újjászületése. Este táncos, énekes folklór műsorral egybekötött vacsorán ismerkedhetünk meg a helyi népművészettel. Szállás Rotoruában.

13. nap: Rotorua – Auckland
Délelőtti irány a WAI-O-TAPU geotermikus park, amely igazi holdbéli tájra emlékeztet. Ezen a területen beomlott kráterek, iszapmedencék, kovateraszok, színes tavak, forró víz és gőz látványa fogadja a látogatókat (Pokol kráter, Szivárvány kráter stb.). A Lady Nox nevű gejzír kitörése minden délelőtt menetrend szerint, ugyanabban az időpontban figyelhető meg. A TE PUIA Maori Iparművészeti Központban sajátítják el a fiatal maorik a hagyományos fafaragás és a szövés mesterségének fortélyait. Látogatás AGRODOME-ban, a mezőgazdasági központban, ahol egy juhászkutya bemutatót is láthatunk. Továbbutazás Aucklandbe, szállás.

14. nap: Auckland – Dubaj
AUCKLAND különleges és szerencsés földrajzi fekvésének is köszönheti zsúfoltságát. A világvárost vulkáni kúpok sora szegélyezi, szirtes partján öblök és strandok tucatjai biztosítják a tengeri kapcsolatot és a jachtoktól hemzsegő kikötő is meghatározó látkép. Félnapos városnézés az Északi-sziget metropoliszában, a vitorlások városában: Victoria park, Westhaven kikötő, a Skytower-ből a déli félteke legmagasabb épületéből elénk táruló panoráma. Rövid szabadidő, majd búcsú az ötödik kontinenstől. Hazautazás. Éjszaka a repülőn.

15. nap: Dubaj – Budapest
Dubaji átszállást követően érkezés Budapestre a déli órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:


Ausztrália:
- Sydney Operaház
- Nagy Korallzátony
- Uluru-Kata Tjuta Nemzeti Park
- Greater Blue Mountains Övezet

Új-Zéland:
- Te Wahipounamu Nemzeti Parkok


Fakultatív programok: tájékoztató jellegű árak
Nagy-korallzátony
- sznorkelezés vezetővel: 62,- AUD
- intro búvárkodás vezetővel: 164,- AUD
- 10 / 15 perc helikopterrepülés: 179,- AUD / 268,- AUD
Kuranda Wildlife Experience: 20,- AUD / tematikus park
20 perc repülés Ferenc József- / Fox-gleccser: 240,- NZD
Motorcsónakos száguldás: 160,- NZD
Auckland Skytower: 29,- NZD

 

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyeket Bp. - Dubai - Sydney és Auckland - Dubai - Bp. útvonalon átszállással
- repülőjegyet Sydney - Christchurch útvonalon menetrend szerinti járatokkal
- a transzfereket és a körutazáson a közlekedést légkondicionált autóbusszal
- 7 éjszakát Ausztráliában
- 5 éjszakát Új-Zélandon középkategóriás szállodák és motelek 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- ellátásként: 12 reggelit + 4 alkalommal főétkezést
- további főétkezéseket a repülőgépen (a repülőgépen felszolgált étkezések mennyisége nem egyenértékű egy hagyományos szárazföldi ellátással)
- városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
- belépőjegyek árát a programokhoz (kivéve fakultatív programok)
- magyar idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- belföldi repülőjegyek: 880,- USD (irodánkban készpénzben vagy bankszámlánkra befizetve szintén készpénzben!), az alább jelzett időpontig
- repülőtéri illetéket: kb. 250.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- a programban megjelölt fakultatív programok árát: kb. 500.- AUD / fő és kb. 450.- NZD / fő
- ausztrál vízumot, amennyiben irodánk végzi az elektronikus ügyintézést, úgy annak díja: 3.500,- Ft / fő
- amennyiben irodánk intézi a vízumot, úgy a mellékelt kérdőív leadásának határideje: 2018. november 15.
A fenti USD összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2018. november 15!
Ehhez kérjük, hogy ÚTLEVELÜKET, vagy az arról készült SZÍNES SCANNELT
(NEM FÉNYMÁSOLT) másolatot irodánkba leadni, vagy e-mailben megküldeni szíveskedjenek!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját: 1,5 %
- kötelező szervízdíjat / borravalót: 65,- USD / fő (helyiek számára, pl. buszsofőrök részére)
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő egyéb személyes jellegű kiadásokat
- 15 - 19 fő indulása esetén a 76.900,- Ft-os / fő felárat
- egyágyas felár: 285.000,- Ft


A változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok