A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Osztrák Dunakanyar sétahajózással - Melk-Dürnstein

Ausztria, Körutazás Ausztriában, Körutazás Ausztriában
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Felszállási lehetőség: Budapest – Székesfehérvár – Siófok – Balatonlelle – Fonyód – Balatonkeresztúr – Keszthely útvonalon

Program:

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenővel. Érkezés az alsó-ausztriai Melkbe a késő délelőtti órákban.

Lehetőség nyílik a Duna fölé magasodó sziklára épült Szent Benedek-rendi apátság megtekintésére, ahol több mint 900 éve élnek szerzetesek. Naponta a világ minden tájáról érkező látogatók, turisták tömegei zarándokolnak az épületegyütteshez, hogy megcsodálják a barokk remekmű csodás szépségét. A látogatás során az interaktív kiállítás segítségével megismerkedhetünk a bencés rend életével a kezdetektől napjainkig. A tárlatvezetés után megtekintjük a hatalmas és méltán híres könyvtárat, majd a több építészeti érdekességet is rejtő apátsági templomot.

A látogatást követően sétahajóval indulunk az Osztrák Dunakanyarba, a Wachauba. A hajóról csodálatos látvány tárul elénk: a Duna mindkét partján meredek hegyeket, szőlőskertekkel borított domboldalakat és romantikus várromokat fedezhetünk fel . Kb. másfél órás út után érkezünk a Wachau gyöngyszemének tartott Dürnsteinba. Itt megismerkedhetünk a Duna partján álló Apátsági templomával, majd szabadprogram keretében felfedezhetjük az ódon hangulatú, festői óvárost. Akinek kedve tartja, Dürnstein várához is felkapaszkodhat, ahol Oroszlánszívű Richárd angol király is raboskodott.

Visszaindulás a délutáni órákban busszal. Várható érkezés késő este.


A részvételi díj tartalmazza: utazás felső kategóriás autóbusszal, idegenvezetés

A részvételi díj nem tartalmazza: utasbiztosítás (500 Ft/fő), belépő az apátságba (kb. 12 EUR/fő), sétahajózás (kb. 25 EUR/fő)


A program min. 35 fő jelentkezése esetén indul. A programváltozás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok