A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Bécs-Pozsony egynapos kerékpártúra

Szlovákia, Pozsony, Pozsony
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Sportos kirándulások
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Tekerd le velünk a Bécs és Pozsony közt lévő 78 kilométert egy nap alatt! Korán indulunk Budapestről, hogy minél előbb nekivághassunk a két fővárost összekötő, Duna-menti kerékpárútnak. Ártéri erdőkben és a Duna töltésén bringázunk, útközben többször is megállunk pihenni és megnézni az útba eső látnivalókat.
A túra után egy pozsonyi sétára is lesz időnk.
A kerékpárokat irodánk biztosítja, de persze hozhatod a saját járgányodat is.



1. nap
Budapest – Bécs – Pozsony – Budapest

    Utazás: reggel 06:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről, a Syma csarnokkal szemben lévő parkolóból. Célszerű körülbelül negyed órával indulás előtt a buszhoz érkezni, hogy pontosan kezdhessük az utazást. Körülbelül három órás utazás után érkezünk Bécsbe, a Prater közelébe, amely az osztrák főváros legnagyobb összefüggő zöld területe.
    Bécs: a bécsi kiindulópontunkban kiosztjuk a kerékpárokat, amik személyre szabott beállításában a túravezetőink minden résztvevőnek segítenek. Az első köröket a Prater hatalmas parkjában tehetjük meg, majd nekivágunk a Bécset és Pozsonyt összekötő 78 kilométeres kerékpárútnak.
    Duna-menti kerékpárút: kiváló minőségű, gondosan kiépített kerékpárutakon tekerünk először a Duna jobb, majd bal partján. A fél Európát átszelő folyam öreg ártéri erdeiben bringázunk, részben az 1996-ban alapított Donau Auen Nemzeti Park területén. A park igazi vadon, áradások esetén nem ritka a nyolc méteres vízszintkülönbség sem. A kora délutáni órákban érkezünk a Duna egy kiépített partszakaszára, ahol megebédelünk. Elfogyaszthatjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat, de egy gyors ebédre beülhetünk egy étterembe is. A pihenő után folytatjuk kerékpártúránkat, miközben a Duna látképe mellett gyönyörködhetünk a túlparton álló dévényi vár panorámájában is. Innen már csupán egy óranyira fekszik Pozsony belvárosa, ahol letesszük a bringáinkat. Táv: 78 km, szint: fel 20 m, le 25 m, a túra nehézsége: 3 .
    Pozsony: késő délután szabadprogram keretében, gyalogosan fedezhetjük fel az Óvárost, valamint a város jelképének számító várat. Érdemes felkeresni a Koronázási templomot, a Szent Márton dómot, a Mihály kaput, az Óvárosházát, az Országgyűlés épületét, de még hosszasan sorolhatnánk Pozsony számos látnivalóját. Ajánljuk a sétát a belváros sétálóutcáin és terein, de maradhat időnk arra is, hogy gyorsan megvacsorázzunk vagy megkóstoljuk a szlovák söröket.
    Utazás: a városnézés után beszállunk a buszunkba és hazautazunk. Az esti órákban érkezünk a Syma csarnokhoz.


Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

    Indulás: Budapestről a Syma(BOK) csarnoktól (XIV. Dózsa György út 1.) reggel 06.00 órakor.
    Érkezés: Budapestre a Syma csarnokhoz az esti órákban.


A kerékpártúra nehézsége

    A kerékpártúránk nehézsége közepes. Szintemelkedés lényegében nincs az útvonalban, a teljesen kezdő kerékpárosok számára azonban a távolság nagy lehet. Ha valaki szokott kerékpározni és/vagy más sportot űzni, akkor nem jelenthet számára problémát a túra teljesítése.
    A csoport átlagsebessége 15-20 km/óra között változik, ami azt jelenti, hogy ezt a kényelmes tempót hosszú időn keresztül mindenki tudja tartani. Ráadásul a teljes túrát többször is megszakítjuk pihenőkkel illetve különböző látnivalók felkeresésével.
    A kerékpártúránk végig kiépített kerékpárutakon vezet, távol az autóforgalomtól. Csupán egy-egy rövid szakaszon haladunk közúton. A kerékpárutak burkolata aszfalt, murvás útra nem kell számítanunk.
    A túra teljesítéséhez lényeges a kerékpáros tapasztalat, és fontos, hogy a résztvevők egyben teljesíteni tudjanak 30-35 kilométert. Lényeges továbbá, hogy a résztvevők megfelelően urai legyenek a kerékpárnak, tisztában legyenek a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokkal, továbbá ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
    A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Kerékpárok

    A kerékpártúrákhoz vadonatúj Dema Gaeta 5.0 női vázas, illetve Dema Merano 5.0 férfi vázas kerékpárokat biztosítunk. A felszereléshez csomagtartó és egy körülbelül 12 literes vízhatlan oldaltáska is tartozik.

Szükséges felszerelés

    Öltözet: strapabíró, sportos és kényelmes ruházat, amely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, edzőcipő, jól szellőző esőkabát, tartalék meleg ruha. Célszerű olyan speciális kerékpáros nadrágot hozni, aminek a feneke vastag szivaccsal bélelt.
    Felszerelés: kisméretű hátizsák vagy övtáska, világos napszemüveg.

Étkezés és ivóvíz

    A részvételi költségünk nem tartalmaz étkezést, de a program során biztosítunk elegendő időt arra, hogy szabadprogram keretében megebédeljünk. Vihetünk magunkkal szendvicseket, de akár egy gyors éttermi ebéd is beleférhet az ebédidőbe.
    A túra során célszerű magunkkal vinni műzli-, csokoládé- vagy energiaszeletet.
    Minimum 1 liter ivóvízzel ajánlott elindulni a túrára.

Időjárás

    A kerékpártúrák időpontjában kellemes tavaszi-nyári időre számíthatunk. A legmagasabb hőmérséklet elérheti a 25-30 °C-ot is, de ennek ellenére mindenképpen legyen nálunk tartalék meleg ruha és egy könnyű esőkabát.


A részvételi költség tartalmazza:

-    Az utazást autóbusszal Budapestről.
-    A kerékpárok és a kerékpáros sisakok bérleti díját, vagy a saját kerékpárok szállítását Budapesttől Budapestig.
-    A túravezetést.

A részvételi költség nem tartalmazza:
   

-    Az étkezést.
-    biztosításokat

Saját kerékpár: ha ragaszkodsz a saját kerékpárodhoz, természetesen elindulhatsz a túrán azzal is, de a részvételi költség nem csökken számodra. A kerékpárodat az autóbusz utánfutójában tudjuk szállítani. Nem feltétlenül szükséges, de a szállításhoz jó ha van egy kerékpáros hordtáska.

Fel- és leszállási lehetőségek: Budapesten kívül Tata és Mosonmagyaróvár mellett is felszállhatsz a buszunkra. A felszállási opciókat a jelentkezési lapon választhatod ki, a pontos indulási időt pedig az irodánkkal tudod megbeszélni.

Hasonló ajánlatok