A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Szilveszter a trópusokon - Bali, Lombok és a Gili-szigetek

Indonézia, Bali, Bali
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Egyénileg
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Kalandos nyaralás, vagy ha úgy tetszik, aktív pihenés Délkelet-Ázsia trópusi álomszigetein. Először Balit járjuk be, ahol az egyedülálló balinéz kultúra, a dzsungellel borított hegyek és a strandok mind maradásra csábítanak. Lombokon a Rinjani vulkán oldalában túrázunk, míg Gili Meno szigetén ismét átadhatjuk magunkat az önfeledt nyaralás és strandolás örömeinek.
Lesz a programban rafting, vulkántúra, bringatúra, balinéz táncest, láthatunk egzotikus madarakat, majmokat etethetünk, megcsodálhatunk számos gyönyörű templomot, rizsteraszt és tengerpartot.

Program:

1. nap
Budapest – Dubai – repülés Bali felé


    Repülés: a délutáni órákban indulunk a budapesti Liszt Ferenc re­pü­lő­tér­ről az Emirates járatával Dubaiba. Innen rövid várakozás után folytatjuk a repülésünket Bali felé.

2. nap
Bali – Denpasar – Ubud


    Repülés: a délutáni órákban szállunk le Denpasar nemzetközi repülőterén.
    Utazás: a repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba, amely végig velünk lesz a szigeten. Denpasart magunk mögött hagyva Ubud városába utazunk.
    Ubud: Bali legelragadóbb és leghangulatosabb városa, ahová kora este érkezünk. Az utazásunk egyik leghangulatosabb szállása vár itt minket, egy trópusi kerttel övezett hotel, ahol egymás után öt éjszakát töltünk. Ubud Bali közepén, dzsungellel borított hegyek között fekszik. A település igazi kulturális és művészeti központ, a kéz­mű­ves­ipar fellegvára, ahonnan a legérdekesebb látnivalók könnyedén elérhetőek. A nap hátralévő részét pihenéssel és a város szabadprogram keretében történő felfedezésével tölthetjük.
    Szállás: szálloda.

3. nap
Ubud – Baha – Bali Botanikus Kert – Gitgit-vízesés – Ubud


    Baha: a reggeli után egész napos körutazásra indulunk Balin, amelynek első állomása Baha települése. A rizsföldek mellett fekvő faluban főleg hagyományos gazdálkodást folytató emberek élnek – mint oly sok hasonló településen Balin. Baha különlegességét az építészet adja, különösen azok a balinéz stílusban épült kapuk, amik a családok házai előtt állnak.
    Bali Botanikus Kert: a körutazásunk következő állomása Bedugul települése és az itteni botanikus kert. A több mint 150 hektáros parkban sétálva csodálatos gyűjteményét láthatjuk a trópusi fáknak és virágoknak, különös tekintettel az orchideákra.
    Gitgit-vízesés: ebéd után Bali egyik legszebb vízeséséhez látogatunk, amely 35 méter magasról zúdul alá. A zuhatag gyönyörű természeti környezetben, egy trópusi erdőben található.
    Ubud: délután visszautazunk Ubud városába, ahol benézhetünk az igényes kézművestermékeket kínáló üzletekbe, folytathatjuk az ismerkedésünket a balinéz konyhával vagy pihenhetünk a szállodánk trópusi kertjében.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd.

4. nap
Ubud – Rafting az Ayung folyón – Majom-erdő – Ubud


    Rafting az Ayung folyón: szilveszter napján az utazás egyik legizgalmasabb programja vár ránk. Az Ayung folyóhoz utazunk, amely Bali első számú vadvízi evezős helyszíne. Fejvédőt és mentőmellényt viselve szállunk a hatszemélyes rafting csónakokba, amiket profi túravezetők irányítanak. Az Ayung folyó egy zúgókkal teli szakaszán evezünk végig, ahol kaland, izgalmak és látványos tájak várnak ránk. A rafting Balin azért is nagy élmény, mert a trópusi éghajlatnak köszönhetően a folyó vize kellemesen meleg.
    Majom-erdő: az ebédet követően az Ubud közelében fekvő Majom-erdőbe látogatunk, ahol a szerecsendiófákon rengeteg makákó él szabadon. Az élelmes, bátor, sőt talán kissé szemtelen állatok alig várják a finomságokat hozó turistákat, és szívesen kiveszik a kezünkből a csemegéket, sőt ha nem vigyázunk, kikutatják a zsebeinket is. Cserébe remek fotókkal gazdagodhatunk. A Majom-erdőből visszasétálunk a szállodánkba.
    Ubud, Szilveszter este: a délután hátralévő részét szabadprogram keretében töltjük pihenéssel vagy Ubud további felfedezésével. Este méltóképpen megünnepeljük a Szilvesztert és az Újévet.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd és vacsora.

5. nap
Ubud – Bali Madárpark – Ubud


    Ubud: az Újév első napját alapos pihenéssel kezdjük. Délelőtt csupán egy fakultatív kirándulást ajánlunk; aki ezen nem szeretne részt venni, a szállodában pihenhet.
    Kerékpártúra: azok számára, akik az Újév első délelőttjét is akítvan töltenék, egy fakultatív kerékpártúrát ajánlunk. Ennek során először autóbusszal a Batur-vulkán oldalában fekvő Kintimani faluba utazunk, majd kerékpárokra szállunk. A 34 kilométerre fekvő Klungkung faluig gurulunk, miközben végig páratlan panorámában gyönyörködhetünk.
    Bali Madárpark: délután a Bali Madárparkba utazunk, ami több száz egzotikus madárfaj otthona. Hosszasan sétálhatunk az Ázsiából, Afrikából és Dél-Amerikából származó ritka szárnyasok között. A Madárparkban több mint 2000 fafaj és 50 pálmafaj is látható, sőt láthatunk 2,5-3 mé­te­res­re is meg­nö­vő komodói varánuszokat is.
    Táncest: az esti órákban egy újabb fakultatív programot ajánlunk, egy táncestet, ahol tradicionális balinéz táncokkal ismerkedhetünk meg.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.

6. nap
Ubud – Batur vulkán – Kintamani – Tampak Siring – Gunung Kawi – Ubud


    Gyalogtúra a Batur vulkánra: az éjszakai órákban indulunk autóbusszal a Mount Batur gyalogtúra helyszínére. Körülbelül két órás utazás után érkezünk az 1030 méteres magasságban fekvő Toya Bungkah fa­lu­ba, a Batur vulkán oldalába. Innen gyalog folytatjuk utunkat egy poros, de jól járható úton. Az utunk először erdős, majd nyílt vulkanikus tájon vezet keresztül. Körülbelül 2,5 óra alatt, napfelkeltekor érjük el az 1717 m ma­gas Batur vul­kán csú­csát, ahon­nan csodálatos ki­lá­tás­ban gyö­nyör­köd­he­tünk. Tiszta idő esetén egy­szer­re há­rom vul­ká­ni ta­vat is lát­ha­tunk, a tá­vol­ban pedig meg­pil­lant­hat­juk a Lom­bok szi­ge­tén emel­ke­dő, 3726 m ma­gas Rinjani vul­kánt. Né­mi pi­he­nést kö­ve­tő­en a krá­ter pe­re­mén ha­la­dunk tovább, majd a vul­ká­ni kúp má­sik ol­da­lán eresz­ke­dünk le me­re­de­ken a buszunkhoz. Táv: 9 km, szint: fel 690 m, le 690 m, a túra nehézsége: .
    Kintamani: a gyalogtúra után megebédelünk Kintamani egyik éttermében, ahonnan pa­zar ki­lá­tás nyí­lik a Mount Batur vulkánra és a Batur-krátertóra.
    Tampak Siring: kora délután felkeressük az 1100 éves hindu Tampak Siring templomot, amely egy szent forrás mellett épült. A közelben található Indonézia egyik korábbi elnökének rezidenciája.
    Gunung Kawi: a következő látnivalónk a 11. századi Gunung Kawi templom és temetkezési hely. Tíz sziklába vájt szentélyt láthatunk itt, amik az Udayana dinasztia tiszteletére készültek.
    Ubud: a délutáni órákban érkezünk vissza Ubud városába, a szállásunkra. A nap hátralévő részét szabadprogram keretében tölthetjük.
    Szállás: szálloda; étkezés: csomagolt reggeli és ebéd.

7. nap
Ubud – Serangan – Lombok – Senggigi Beach


    Utazás: a kora reggeli órákban elhagyjuk a szállodánkat és Ubudból Serangan kikötőjébe utazunk. Innen körülbelül 2,5 óra alatt érjük el hajóval Lombok szigetét.
    Lombok: a Balival szomszédos és nagyjából azonos méretű sziget elsősorban az álomszép fehér homokos strandjairól és a 3726 m magas Rinjani vulkánról nevezetes. Jóval kevesebben lakják mint Balit, a területét nagyrészt erdők borítják.
    Senggigi Beach: még a délelőtt folyamán megérkezünk a mai szálláshelyünkre, a Senggigi Beach egyik szállodájába, ahol egy éjszakát töltünk. A napunk hátralévő részében nyaralhatunk, strandolhatunk és élvezhetjük a pálmafás, homokos parton a januári nyarat.
    Szállás: szálloda; étkezés: csomagolt reggeli.

8. nap
Senggigi Beach – Rinjani National Park – Gili Meno


    Gyalogtúra a Rinjani Nemzeti Parkban: reggel elhagyjuk a szállodánkat és a Lombok látképét meghatározó Rinjani vulkánhoz utazunk. A 3726 m magas tűzhányó leg­utób­bi ki­tö­ré­se 2010-ben volt; az az­óta is ak­tív vul­kán tel­jes te­rü­le­te a nemzeti parkhoz tartozik. A hegy alsó részét rizsteraszok borítják, feljebb sűrű dzsungel húzódik. A vulkán legfelső része kopár, holdbéli tájra emlékeztet. A félnapos gyalogtúránk során először rizsföldekkel körbevett falvak között gyaloglunk, majd hamarosan az esőerdőben vezető gyalogösvényen túrázunk tovább egészen a csodaszép Kembang Kuning víz­esésig. A zuhatag vize egy kicsiny tóban gyűlik össze, ahol megpihenünk. Ezután ugyanezen az útvonalon visszatérünk a túránk kiindulópontjába. Táv: 5 km, szint: fel 250 m, le 250 m, a túra nehézsége: .
    Utazás: a túra után Teluk Kode falu kikötőjébe utazunk, ahol motoros csónakokba szállunk. Innen a Bali-tenger hullámait leküzdve, 15-20 perc alatt érünk át Gili Meno szi­ge­tére, ahol – kiépített kikötő híján – a ho­mo­kos strand egy tet­sző­le­ges pont­ján érünk par­tot.
    Gili Meno: a ko­rall­zá­tony­ok­kal öve­zett, ki­csiny Gili Meno a Gili-szigetek tag­ja, amik elsősorban a há­ti­zsá­kos uta­zók kö­ré­ben népszerűek. A há­rom Gili sziget kö­zül Meno a leg­ke­vés­bé zsúfolt, emiatt szinte pa­ra­di­cso­mi ál­la­po­tok fo­gad­nak min­ket. A szi­ge­ten nincsenek mo­to­ri­zált jár­mű­ve­k, az egyet­len köz­le­ke­dé­si esz­köz a lovas­szekér vagy cidomo. A lakosok száma alig néhány száz; a szigetet akár másfél óra alatt körbe is sétálhatjuk. Kora este foglaljuk el a szállásainkat ten­ger­par­ti bun­ga­lók­ban. Egy­más után két éj­sza­kát töl­tünk Gili Meno szigetén. Este érdemes felkeresni a strand­on so­ra­ko­zó, különleges hangulatú éttermek egyikét, ahol párnákon nyújtózva csodálhatjuk a tengert és ehetünk-ihatunk meglepően baráti árakon.
    Szállás: bungaló; étkezés: reggeli, ebéd.

9. nap
Gili Meno


    Gili Meno: az egész napunkat a strandon tölthetjük pihenéssel és nyaralással. Körbesétálhatjuk a szigetet, naphosszat a part bárjaiban időzhetünk vagy kipróbálhatunk egy tradicionális masszázst a tengerparton.
    Fakultatív sznorkeltúra: ezen a napon szervezünk egy hajós sznorkeltúrát a Gili Ten­ge­ri Re­zer­vá­tum területén. A hajón kapunk sznorkelfelszerelést – búvárszemüveget és légzőpipát –, majd a legjobb merülőhelyeken tekinthetünk be a vízfelszín alá. Az itteni ko­rall­zá­tonyok több mint hatezer ten­ge­ri ál­lat­faj­nak adnak ott­hont, sőt kis szerencsével akár tengeri teknősökkel is találkozhatunk. Az ebédünket Gili Trawangan szigetén fogyasztjuk el.
    Szállás: bungaló; étkezés: reggeli, a fakultatív program során ebéd.

10. nap
Gili Meno – Lombok – Bali – Balangan


    Utazás: reggel elhagyjuk Gili Menót és motoros csónakokkal visszatérünk Lombok szigetére. A kikötőből autóbusszal a repülőtérre utazunk.
    Repülés: a lomboki Praya repülőtérről egy belföldi járattal Balira repülünk. A Denpasarba tartó út alig fél órás.
    Balangan: Bali repülőteréről a közelben felvő Jimbaran-félszigetre utazunk, ahol egy tengerparthoz közeli hotelben foglaljuk el a szállásunkat. A nap hátralévő részét pihenéssel tölthetjük.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.

11. nap
Balangan – Uluwatu templom – Jimbaran-öböl – Denpasar


    Balangan: a napunk első felét a Balangan-öböl strandján töltjük, majd elhagyjuk a szállodánkat.
    Uluwatu templom: az utolsó kirándulásunk Bali egyik legfontosabb nevezetességéhez, a majdnem ezeréves Uluwatu templomhoz vezet. Az épület a balinéz templomépítészet gyöngyszeme; egy hatalmas tengeri sziklára épült, amely 150 méterrel magasodik a vízfelszín fölé.
    Jimbaran-öböl: késő délután megvacsorázunk a Jimbaran-öböl egyik kellemes hangulatú, tengerparti éttermében, majd búcsút intve Balinak, a repülőtérre utazunk.
    Denpasar: éjfélkor indul a repülőjáratunk Dubai felé. Az éjszakát a repülőn töltjük.
    Étkezés: reggeli, vacsora.

12. nap
Dubai – Budapest


    Repülés: reggel érkezünk Dubaiba, ahonnan rövid várakozást követően repülünk tovább Budapestre. Még a délelőtt folyamán megérkezünk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérre.


Indulás és érkezés

    Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.
    A pontos indulásról és menetrendről indulás előtt 1 hónappal adunk tájékoztatást.

A gyalogtúrák nehézsége

    Az utazás összesen két gyalogtúrát tartalmaz, amelyek nem túlságosan nehezek. A könnyebbik túra Lombok szigetén egy vízeséshez vezet. Az ösvény jól járható, a túra hossza és szintemelkedése nem kimagasló.
    A nehezebb gyalogtúránk célja Balin a Batur vulkán krátere. Az ösvény poros, sziklás, egyes helyeken meredek. A szintemelkedés és a távolság közepesnek számít. A terepviszonyok miatt lényeges a kényelmes túracipő vagy túrabakancs.
    Átlagosan sportos erőnléttel és némi túrázási tapasztalattal mindkét túránk könnyedén teljesíthető.
    A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szükséges felszerelés

    Öltözet: stra­pa­bí­ró tú­ra­öl­tö­zet, esőkabát, ké­nyel­mes túracipő vagy tú­ra­ba­kancs, fürdőruha, papucs vagy túraszandál, valamilyen fejfedő napszúrás ellen (kendő, baseball sapka), tartalék me­leg ru­ha. Edzőcipő helyett a túrákra mindenképpen túracipőt javaslunk.
    Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a na­pi kirándulásokhoz, ku­lacs, elemlámpa (fejlámpa), UV-szűrős nap­szem­üveg, napolaj, szúnyogriasztó, esetleg túrabot. Gurulós bőröndök használata kifejezetten nem ajánlott! Sokkal praktikusabb egy erős anyagból készült sporttáska, amit a homokos parton a vállunkra vagy a hátunkra tudunk venni. A rafting során jól jöhet egy vízhatlan zsák, amit szükség esetén a helyszínen is tudunk bérelni.

Szállások

    A Bali szi­ge­tén található ubudi szállásunk a legszínvonalasabb; itt összesen öt éjszakát töltünk. A medencével is rendelkező középkategóriájú szálloda épületei egy hatalmas trópusi kertben találhatóak. A szobák 2 ágyasak saját fürdőszobával. A hotel közel fekszik Ubud központjához, így bármikor gyalogosan is elérhetjük a belvárost.
    Egy éjszakát Lombok tengerpartján töltünk, egy kényelmes, úszómedencés szállodában. A szobák 2 ágyasak saját fürdőszobával.
    Gili Meno szigetén két éjszakát töltünk tengerparti bungalókban. A 2 ágyas szobák hangulatosak, tágasak és tiszták. Mindegyik bungalóhoz külön fürdő tartozik.
    Az utolsó éjszakát Balin töltjük, egy tengerparthoz közeli hotelben, kétágyas szobákban.

Étkezés és ivóvíz

    Az utazás részvételi költsége tartalmazza minden nap a reggelit, továbbá több ebédet és vacsorát. Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható.
    Ami­kor nincs szer­ve­zett ét­ke­zés, ak­kor min­dig van le­he­tő­ség színvonalas ét­ter­mek­ben ét­kez­ni. Egy va­cso­ra egy át­la­gos ét­te­rem­ben kb. 8-15 USD.
    Ki­zá­ró­lag pa­lac­ko­zott ivóvíz fo­gyasz­tá­sát ja­va­sol­juk, amely nagyon sok helyen kap­ha­tó. Más­fél li­ter ivóvíz ára: 0,5-1 USD.

Időjárás

    Balin, Lom­bo­kon és a Gili-szigeteken utazásunk időpontjában kellemes idő várható. Nap­köz­ben 25-30 °C valószínű, míg éj­sza­ka 24-26 °C várható.
    Igaz ugyan, hogy az utazás a monszun idejére esik, de ez Balin nem jelent tartós és állandó esőzést. Olykor előfordulhat borús idő vagy rövid ideig tartó szemerkélés, de az eddigi tapasztalataink alapján ez egyáltalán nem befolyásolja a programot; sem a túrákat, sem a tengerparti pihenést. Alapvetően nagyon jó időre számíthatunk, amit alig zavarhat meg a Balin egyébként is gyenge monszun-hatás.


A részvételi költség tartalmazza:

  •     Az utazást autóbusszal, motorcsónakokkal és hajóval.
  •     5 éjszaka szállást Balin, Ubud városában, szállodában, kétágyas szobákban.
  •     1 éjszaka tengerparti szállást Lombok szigetén, szállodában, kétágyas szobákban.
  •     2 éjszaka tengerparti szállást Gili Meno szigetén, kétágyas, hangulatos bungalókban.
  •     1 éjszaka szállást Balin, Balangan településén, szállodában, kétágyas szobákban.
  •     9 reggelit, 4 ebédet és 2 vacsorát.
  •     A programban felsorolt látnivalók belépőit.
  •     A helyi idegenvezetést.
  •     Az irodánk túravezetését.

A részvételi költség nem tartalmazza:

  •     A repülőjegyet és repülőtéri illetéket.
  •     A további étkezéseket, valamint az italokat az étkezések során.
  •     A fakultatív programokat.
  •     A borravalókat.
  •     A biztosításokat.

Repülőjegy


  •     Budapest-Dubai-Denpasar és vissza repülőjegy illetékkel: 399.800 Ft
  •     Denpasar-Lombok belföldi repülőjegy illetékkel: 44.900 Ft

Szállás

    Egyágyas felár: 125.000 Ft

Biztosítás

  •     Kombinált útlemondási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 47.670 Ft
  •     Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 13.885 Ft
  •     Útlemondási biztosítás: 46.455 Ft

    Létszám: 15-28 fő.
    Ajánlott korhatár: 10-60 év.
    Hiányzás a munkahelyről: 7 nap.
    Repülési útvonal: Budapest-Dubai-Denpasar-Lombok és Denpasar-Dubai-Budapest (Emirates).

Hasonló ajánlatok