A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Burma - Délkelet-Ázsia legnagyobb meglepetése

Burma (Mianmar), Körutazás Burmában, Körutazás Burmában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Egyénileg
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás, Üdülés - nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás


Szilveszteri utazás a meghökkentően szép Burmába, amely egy igazi titkos tipp az igényes utazóknak. A tizenegy napos körutazást meg is hosszabbíthatod az ország álomszép trópusi tengerpartján.
Burmát még csak most kezdi felfedezni a világ, sok olyan helyszíne van még, ahol alig járnak turisták. Pedig lélegzetelállító dolgokat kínál! Láthatod a világ leggyönyörűbb aranysztúpáit, többszáz éves, fából épült kolostorait, káprázatos buddhista templomait, és találkozhatsz eldugott hegyi törzsek képviselőivel. Burmában utazva folyton az az érzésünk támad, mintha mi fedeznénk fel először minden szépségét.



Részletes program




1. nap
Bu­da­pest – Doha – repülés Burma felé

    Repülés: a délelőtti órákban in­dulunk a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről a Qatar légitársaság járatával Dohába. Rövid várakozás után folytatjuk az utazásunkat Burma felé. Az éjszakát a repülőn töltjük.

2. nap
Yangon


    Repülés: az éjszaka folyamán Dohából Yangonba repülünk, ahová reggel meg is érkezünk.
    Burma: az ország ma használatos, hivatalos neve Myanmar. Délkelet-Ázsia egyik leg­szebb or­szá­ga, ahol a tró­pu­si kúp­karsz­tok­tól az öt­ezer mé­te­res he­gye­kig sok­fé­le ter­mé­sze­ti lát­ni­va­ló meg­ta­lál­ha­tó. Leg­alább ilyen je­len­tő­sek Burma több ezer éves, világviszonylatban is egyedülálló kul­tu­rá­lis em­lé­kei. Az ország legnagyobb városa, de nem a hivatalos fővárosa Yangon, ahol a gyarmati múlt nyo­ma­it a ko­lo­ni­á­lis épü­le­te­ken még ma is fel­fe­dez­het­jük.
    Yangon: a re­pü­lő­té­ren be­szál­lunk a ránk vá­ra­ko­zó au­tó­busz­ba és a belvárosi szál­lodánkba uta­zunk. Pihenünk egy keveset, majd megebédelünk. Délután egy közös sétára indulunk Yangon belvárosában. Felkeressük a 2000 éves Sule Pagodát, majd a Bogyoke piachoz és a Yangon folyóhoz sétálunk.
    Shwedagon Pa­go­da: késő délután a híres Shwedagon Pa­go­dá­t keressük fel, amely nem csak Burma, hanem egész Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb építészeti és kulturális öröksége. Ez a vi­lág leg­gaz­da­gab­ban dí­szí­tett arany sztúpája, egyben a világ egyik legszebb építménye. A 98 mé­ter ma­gas és 2500 éves arany ku­po­lát mint­egy 60 ton­na tisz­ta arany bo­rít­ja és szám­ta­lan drá­ga­kő (já­de, ru­bint, za­fír, gyé­mánt) éke­sí­ti. A sztúpa csú­csá­ra 76 ka­rá­tos gyé­mán­tot he­lyez­tek. A sztúpa és a körülötte épült rengeteg szentély körül folyamatosan áramlik a buddhista hívők tömege, rendkívüli hangulatot kölcsönözve a pagodának. A látogatás után visszatérünk a szállodánkba, ahol megvacsorázunk.
    Szállás: szálloda; étkezés: ebéd és vacsora.

3. nap
Yangon – Mingun – Mandalay


    Mandalay: a kora reg­ge­li órák­ban egy belföldi járattal Yangonból Mandalay városába repülünk. A település Burma utol­só ki­rá­lyi vá­rosa, fontos kul­tu­rá­lis, val­lá­si és tra­di­ci­o­ná­lis mű­vé­sze­ti köz­pont­. Mandalay környékén szá­mos budd­his­ta ko­los­tor és mint­egy 700 pa­go­da ta­lál­ha­tó.
    Mingun: Mandalay városából az Ayeyarwady fo­lyón hajózva közelítjük meg Mingun kis­vá­ro­sát, ahol a vi­lág leg­na­gyobb meg­szó­lal­tat­ha­tó ha­rang­ja ta­lál­ha­tó. A ha­rang mint­egy 90 ton­nát nyom és 5 mé­ter szé­les. Felkeressük a Mingun Pahtodawgyit, az­az a Mingun Sztúpát, ami egy tekintélyes méretű téglaépület. Bodawpaya ki­rály gran­di­ó­zus ter­ve alapján épült, de 1838-ban egy föld­ren­gés meg­re­pesz­tet­te. A földmozgást rossz jelnek vélték és abbahagyták az építkezést; azóta ebben az állapotban látható a félkész sztúpa.
    Mandalay: dél­után vis­­sza­té­rünk Mandalayba, ahol a vá­rost öve­ző domb tetején található Kuthodaw Pa­go­dá­t keressük fel. Az itt élő szer­ze­te­sek a ré­gi budd­his­ta tör­vé­nye­ket 729 már­vány­kő­be vés­ték, majd min­den egyes már­vány­kö­vet egy-egy kü­lön­ál­ló, ki­csi sztúpában he­lyez­tek el. A kö­zel­ben ta­lál­ha­tó a Shwekyaungdaw vagy más né­ven az Arany Pa­lo­ta­szen­tély, amely Bur­ma leg­szebb fá­ból ké­szült épí­té­sze­ti re­mek­mű­ve. Késő délután foglaljuk el a szállásunkat Mandalay egyik szál­lo­dá­já­ban, ahol két éj­sza­kát töl­tünk.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

4. nap
Mandalay – Payagyi – Amarapura – Bagaya – Sagaing-dombság – U Bein híd – Mandalay


    Payagyi: az egész napos Mandalay környéki kirándulásunk első állomása. Itt található az 1784-ben épí­tett Mahamuni Pa­go­da, ahol Bur­ma legnagyobb tiszteletnek örvendő ülő Budd­ha szob­ra található. A hívők Arany Budd­há­nak hív­ják, mivel bronz­ból ké­szült ugyan, de a budd­his­ta hí­vők rengeteg aranylemezt ­ra­gasz­tottak rá.
    Amarapura: a város je­len­le­gi ne­ve Inwa, amely 1364-től mint­egy 400 évig volt a bur­mai ki­rály­ság fő­vá­ro­sa. En­nek kö­szön­he­tő­en szá­mos egye­dül­ál­ló ko­los­tor és em­lék­mű állt itt, köz­tük a mai na­pig fenn­ma­radt Nanmyint, ami egy 27 mé­ter ma­gas ki­lá­tó­to­rony.
    Bagaya te­ak­fa ko­los­tor: apró lovaskocsikkal közelítjük meg Burma egyik leggyö­nyö­rűbb fá­ból épült ko­los­to­rát, amely elsősorban 267 te­ak­fa osz­lo­pá­ról hí­res.
    Sagaing-dombság: a területen csaknem 600 hó­fe­hér­re fes­tett pa­go­da és ko­los­tor áll. Ezekben és a mintegy 100 me­di­tá­ci­ós központban körülbelül 3000 szer­ze­tes él.
    U Bein híd: a 200 éves és 1200 mé­ter hos­­szú te­ak­fa gya­lo­gos híd­ a Taungthaman-tó egy kes­keny sza­ka­sza fölött ível át. Innen csodálhatjuk meg a nap végén a naplementét.
    Mandalay: mivel erre a napra esik az év utolsó napja, ezért megünnepeljük a szilvesztert.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

5. nap
Mandalay – Bagan


    Bagan: Mandalay repülőteréről egy belföldi járattal Baganba repülünk, amely egy 10. századi ősi város, az egyik legjelentősebb régészeti lelőhely egész Ázsiában. Bagan jelentősége a kambodzsai Angkorral vetekszik. Először a szállásunkra utazunk, majd a szobáink elfoglalása után a romváros felfedezésére indulunk. 
    Bagan templomai: hatalmas területen mintegy 2-3000 kisebb-nagyobb épület található, amelyek közül felkeressük a leglátványosabb templomokat. Ilyen az 1105-ben épített Anandar templom, a mon építészet legjobb állapotban fennmaradt remekműve, de nem hagyhatjuk ki a Sulamani templom szép freskóit sem. Felkeressük a Wetkyi-in Gubyaukgyi templomot is, ahol 12. századi mural festményeket láthatunk. Délután egy tradicionális kézműves üzembe látogatunk, a naplemente fényeit azonban már a Shwesandaw templom tetejéről élvezhetjük. Bagan legszebb panorámája tárul itt a szemünk elé.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

6. nap
Bagan – Kalaw


    Repülés hőlégballonnal Bagan felett: egy fakultatív program keretében izgalmas repülésen vehetünk részt. Hőlégballonnal emelkedünk Bagan fölé, hogy napfelkeltekor csodálhassuk meg a templomokat.
    Utazás a Shan-fennsíkra: a reggeli után elhagyjuk a szállásunkat, majd buszra szállunk. Ez a napunk jórészt utazással telik, amelynek során Baganból körülbelül 8 óra alatt Burma egyik legizgalmasabb helyszínére, a Shan-fennsíkra utazunk. Dimbes-dombos tájakon, teaültetvények és fenyőerdők között, apró falvakon át vezet az utunk, távol a nagyobb városoktól.
    Kalaw: hosszas utazás után az esti órákban érkezünk Kalaw hegyvidéki kisvárosába, ami a gyarmati időkben az állandóan tavaszias idő miatt a britek kedvelt magaslati állomáshelye volt. Egy egyszerűen berendezett szállodában töltjük az éjszakát.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

7. nap
Kalaw – Shan-fennsík – Hti Thein


    Shan-fennsík: kétnapos gyalogtúrára indulunk a Shan-fennsík törzsi falvai között. Mivel a buszunkkal ezen az estén nem fogunk találkozni, így egy kisméretű vagy közepes hátizsákba összepakoljuk a felszerelésünknek azt a részét, amire a túrán szükségünk lesz. Váltás ruhánál és egy kisméretű hálózsáknál sokkal többet nem kell magunkkal vinni. A felszerelésünk többi részét az autóbuszban hagyjuk és azt az Inle-tónál kapjuk vissza. A reggeli után busszal Baw Nin Gone faluba utazunk, ahonnan már gyalog folytatjuk utunkat a hegyekkel-völgyekkel szabdalt platón. A vidéken a shan, a palaung, a pa-o és még számos más törzsek képviselői élnek, emiatt egyedülálló kulturális keveredésnek lehetünk tanúi. Sorra túrázunk át a különböző falvakon; az egyikben délben megebédelünk egy családnál. Délután egyre érdekesebb és változatosabb vidéken túrázunk keresztül egészen a Hti Thein falu melletti buddhista kolostorig, ahol a mai éjszakánkat fogjuk eltölteni. Táv: 16 km, szint: fel 520 m, le 500 m, a túra nehézsége: .
    Hti Thein kolostor: a kolostorban néhány idősebb szerzetes mellett sok ifjú tanonc él, akik a tanulás és az imádságok mellett aktívan részt vesznek a kolostor fenntartásában is. A vacsoránkat a szerzetesek készítik el, az éjszakát pedig a kolostor több részre osztott közös hálótermében – egyszerű körülmények között – töltjük.
    Szállás: kolostor; étkezés: reggeli, ebéd és vacsora.

8. nap
Hti Thein – Shan-fennsík – Inle-tó


    Shan-fennsík: a reggeli után elhagyjuk a kolostort és folytatjuk a kétnapos gyalogtúránkat a Shan-platón, amely Burma legszebb vidékei közé tartozik. Gyönyörű trópusi vidéken, jól kitaposott ösvényeken, először mély völgyekben, majd falvak között, bambuszerdőkben gyalogolunk. A tájnál azonban talán még érdekesebb találkozni a falusi emberekkel. Úgy érezhetjük, hogy egy több száz évvel ezelőtti, archaikus világban túrázunk. Az ebédünket egy falusi házban fogyasztjuk el, majd némi pihenés után folytatjuk a túrát egészen az Inle-tó partjáig. Táv: 16 km, szint: fel 660 m, le 620 m, a túra nehézsége: .
    Inle-tó: a túra után motorcsónakokba szállunk és vízi úton közelítjük meg a szállodánkat, amely a gyönyörű Inle-tó mentén épült. A cso­dá­la­tos természeti környezetben fekvő tó ren­ge­teg ví­zi­ma­dár­nak ad ott­hont. A vi­dé­ken élő intha törzs tagjai nap­ja­ink­ban is a több év­szá­za­dos ha­gyo­má­nyok szerint halásznak és gondozzák úszó kertjeiket. Az előző nap az autóbuszban hagyott csomagjainkat az Inle-tavi hotelben látjuk viszont, ahol egymás után két éjszakát töltünk. A szállásaink nagyon hangulatos, víz fölé épített bungalókban lesznek.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd és vacsora.

9. nap
Inle-tó


    Inle-tó: egész napos kirándulásra indulunk az Inle-tavon és környékén, amely Burma egyik legfontosabb természeti látványossága. Tradicionális csónakokba szállunk, hogy a tó háborítatlan vízivilágával ismerkedjünk. Az Inle-tó 1985 óta védett madárrezervátum, de számos más látnivalót is kínál. A gyönyörű természeten kívül, főleg az itt élők mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Láthatjuk a helyi halászokat, akik egyedülálló módon a csónakjaikban állva az egyik lábukkal eveznek. Meglátogatuk egy érdekes piacot, majd Ywama úszó falvát. Felkeressük a Phaungdawoo pagodát, majd Inpawkhon falut, ahol szép szőtteseket vásárolhatunk. Látogatást teszünk még néhány érdekes iparos üzemben, majd a nap végén visszatérünk a szállodába.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

10. nap
Inle-tó – Heho – Yangon


    Hajózás és repülés: reggel elhagyjuk az Inle-tó mellett fekvő szállodánkat és áthajózunk a tavon. Ezután Heho város repülőterére utazunk autóbusszal, ahonnan egy belföldi járattal Yangonba repülünk.
    Yangon: a nap hátralévő részét a városban töltjük és folytatjuk a Yangonnal való ismerkedésünket. Felkeressük a legszebb koloniális épületeket, a Chauthtetgyi Buddha templomot, majd a Kandawgyi-tavat és az azt övező parkot. Itt láthatjuk a szé­pen fel­újí­tott Ki­rá­lyi Bár­kát is. A délután egy részét szabadprogram keretében töltjük Yangon belvárosában. Az éjszakát egy szállodában töltjük.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

    Fotók: Endrész György, Serfőző Zoltán

11. nap
Yangon – Doha – Budapest


    Repülés: kora reggel Yangon repülőterére utazunk, ahonnan megkezdjük a hazautazásunkat. Először Dohába repülünk, majd rövid várakozás után Budapestre. Kora este érkezünk meg a Liszt Ferenc repülőtérre.

Hosszabbítás Ngapali Beach

    Az alapprogramot meg is hosszabbíthatod Burma káprázatos szépségű tengerpartján, a Ngapali Beach-en.
    A hosszabbítás ára: 99.900 Ft, ebből előleg 40.000 Ft.
    A programhoz szükséges belső repülés ára illetékkel együtt: 119.900 Ft.
    Választható egyágyas felár: 85.000 Ft.

11. nap
Yangon – Thandwe – Ngapali Beach


    Repülés: a reggeli órákban Yangon repülőteréről az óceánparti Thandwe kisvárosába repülünk, ahonnan autóbusszal utazunk a Ngapali-öbölbe.
    Ngapali Beach: Burma első számú trópusi üdülőhelye, ami mégsem zajos és zsúfolt. A világ neves üdülőhelyeit idéző természeti környezetben, az Indiai-óceán pálmafás partján tölthetünk el három teljes napot. Egy színvonalas, négycsillagos hotelben foglaljuk el a szállásunkat a következő három éjszakára.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.

12-13. nap
Ngapali Beach


    Ngapali Beach: az időnket a csaknem 3 km hosszúságú Ngapali-öbölben, az Indiai-óceán homokos, pálmafás, egzotikus üdülőhelyén töltjük. A strand mentén színvonalas hotelek találhatóak, a háttérben az Arakan-hegység 1200 m magas csúcsai magasodnak. Az Ngapali-öböl semmiben sem marad el a gyönyörű thaiföldi vagy indonéz strandoktól, csupán egy valamiben: sokkal kevésbé zsúfolt. A szállásunk valamint a szolgáltatások színvonala, a környezet szépsége egyaránt tökéletesen alkalmas a pihenésre és a strandolásra. A négycsillagos hotelünk igényes spa részleggel rendelkezik. Az itt eltöltött időben néhány fakultatív programon is részt vehetünk, amiket a hotel személyzete szervez.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli.

14. nap
Ngapali Beach – Thandwe – Yangon


    Repülés: napközben elhagyjuk a szállodánkat és Ngapali-öblöt. Thandwe repülőterére utazunk, ahonnan Yangonba repülünk.
    Yangon: a repülőtérről a szállodába utazunk, majd a szobák elfoglalása után a napunk hátralévő részét szabadprogram keretében töltjük.
    Étkezés: reggeli.

15. nap
Yangon – Doha – Budapest


    Repülés: kora reggel Yangon repülőterére utazunk, ahonnan megkezdjük a hazautazásunkat. Először Dohába repülünk, majd rövid várakozás után Budapestre. Kora este érkezünk meg a Liszt Ferenc repülőtérre.


Indulás és érkezés

    Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.
    A pontos indulásról és menetrendről indulás előtt 1 hónappal adunk tájékoztatást.

A túrák nehézsége

    A burmai program egy kétnapos gyalogtúrát tartalmaz, amire kétnapos felszereléssel kell elindulnunk. Szükségünk lesz váltás ruhára, egy kisméretű hálózsákra és tisztálkodószerekre, amiket egy hátizsákban kell magunknak vinni. Mindezek beleférnek egy maximum 25 literes hátizsákba, így nem kell nagy terhet cipelnünk.
    A kétnapos túra nehézsége közepes. Az ösvények jól járhatóak, nincsenek túlságosan sziklás vagy meredek szakaszok. Lényeges azonban, hogy nincs visszafordulási lehetőség. Ha valaki szokott túrázni vagy sportolni, akkor nem jelenthet számára komoly nehézséget ez a kétnapos túra.
    A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szükséges felszerelés


    Öltözet: stra­pa­bí­ró tú­ra­öl­tö­zet, esőkabát, ké­nyel­mes tú­ra­cipő, polárdzseki, valamilyen fejfedő napszúrás ellen (kendő, baseball sapka), fürdőruha. A burmai hegy­vi­dé­ken esténként hű­vös várható, ezért ott mindenképp szükség lesz melegebb ruhára.
    Túrafelszerelés: közepesen meleg hálózsák, kisméretű há­ti­zsák a napi tú­rák­hoz és a kétnapos kiránduláshoz, ku­lacs, elemlámpa, nap­szem­üveg, napolaj, szúnyogriasztó. Célszerű magunkkal vinni elektromos csatlakozó-átalakítót.

Szállások


    Yangonban, Mandalayban, Baganban, az Inle-tónál, valamint a burmai tengerparton han­gu­la­tos és ké­nyel­mes szál­lo­dák­ban szál­lunk meg, ahol a szo­bák kétágya­sak, tisz­ták és mind­egyik szo­bá­hoz kü­lön für­dő­szo­ba tar­to­zik.
    A kalawi szállásunk is szálloda lesz, de ez az egyszerűbb kategóriába tartozik.
    A Shan-fennsíkon egy éjszakát egy buddhista kolostorban töltünk, egy nagyobb teremben, amit paravánokkal több kisebb légtérre választottak el. A földön matracokon tudunk aludni, hálózsákra szükségünk lesz! A kolostorban korlátozottak a tisztálkodási lehetőségek. Az udvaron egy kútnál mosakodhatunk.

Étkezés és ivóvíz


    A rész­vé­te­li költ­ség tartalmazza minden nap a reggelit, valamint számos ebédet és vacsorát. Az ét­ke­zé­sek fel­so­ro­lá­sa a rész­le­tes prog­ram­ban olvasható.
    Ami­kor nincs szer­ve­zett ét­ke­zés, ak­kor min­dig van le­he­tő­ség ét­ter­mek­ben ét­kez­ni. Egy át­la­gos ebéd Burmában kb. 5-8 USD.
    Ki­zá­ró­lag pa­lac­ko­zott ivóvíz fo­gyasz­tá­sát ja­va­sol­juk, amely nagyon sok helyen kapható. Más­fél li­ter ivóvíz ára: 0,5-1 USD.

Időjárás


    Az utazás időpontjában nyári meleg várható. A hőmérséklet napközben 28-32 °C, maximum 35 °C körül valószínű, éjszaka pedig 24-26 °C-ra hűl le a levegő. A burmai hegyekben azonban hajnalban előfordulhat akár 10 °C is.
    Jelentős csapadék nem várható, záporok, zivatarok előfordulhatnak.

A részvételi költség tartalmazza:

  •     Az utazást autóbuszokkal, hajóval és motorcsónakokkal.
  •     8 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
  •     1 éjszaka szállást kolostorban, közös hálóteremben.
  •     8 reggelit, 3 ebédet és 9 vacsorát.
  •     A programban szereplő látnivalók belépőit.
  •     A helyi idegenvezetést.
  •     Az irodánk túravezetését.

A részvételi költség nem tartalmazza:

  •     A repülőjegyet és repülőtéri illetéket.
  •     A további étkezéseket, valamint az italokat az étkezések során.
  •     A burmai vízum árát.
  •     A borravalókat.
  •     A biztosításokat.


Repülőjegy

  •     Budapest-Yangon-Budapest repülőjegy illetékkel: 348.800 Ft
  •     Belső repülőjegy: 139.500 Ft

Vízum

    Vízum Burmába: 18.000 Ft

Biztosítás

  •     Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 12.650 Ft
  •     Útlemondási biztosítás: 43.350 Ft

Fakultatív program

    Bagan, hőlégballonozás (hátralékkal fizetendő): 80.000 Ft

Hosszabbítás: Ngapali Beach

  •     A tengerparti program előlege: 40.000 Ft
  •     A tengerparti program hátraléka: 59.900 Ft
  •     A hosszabbításhoz szükséges repülőjegyek illetékkel: 119.900 Ft

Szállás

  •     Egyágyas felár az alapprogramra: 120.000 Ft
  •     Egyágyas felár a tengerparti hosszabbítás idejére: 85.000 Ft

    Létszám: 12-24 fő.
    Ajánlott korhatár: 10-60 év.
    Hiányzás a munkahelyről: 6 nap.
    Repülési útvonal: Budapest-Doha-Yangon-Mandalay-Bagan és Heho-Yangon-Doha-Budapest (Qatar és Air Bagan).