A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Herkulesfürdő-Kazán-szoros

Románia, Erdély, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás
1. nap: Budapest-Temesvár-Déva
Reggeli indulás után Nagylaknál átlépjük a határt és Temesvárra érkezünk, ahol városnézés és szabad program keretében ismerkedünk a várossal. A város földrajzi fekvésének köszönhetően a történelem során stratégiai fontosságú hely volt. Kulturális és különösen az építészeti gazdagsága miatt "Kis Bécsnek" is nevezik. Látogatásunk alkalmával meglátogatjuk Dózsa György kivégzésének a helyszínét is.Emlékezünk az 1989-es forradalom áldozataira a belvárosi református és az ortodox Metropolitán templomban. Továbbutazás a Retyezát hegyvonulatival párhuzamosan, majd Dévára érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2. nap: Déva-Vajdahunyad-Herkulesfürdő 
Reggel meghódítjuk Déva várát, mely a Kőműves Kelemenről szóló balladából ismert. Ezt követően Vajdahunyadon a Hunyadiak gótikus várkastélyába látogatunk, melyet Mikszáth Kálmán „a várak királyának” nevezett. Az impozáns épület a régi Magyarország legszebb vára volt. Látogatásunk után rövid szabadidő, majd folytatjuk utazásunkat. A festői Vaskapu szoroson keresztül nekivágunk a hegyeknek, és megérkezünk a híres és csodás környezetben fekvő Herkulesfürdőre, mely a XIX. század végén a Monarchia egyik legelegánsabb fürdőhelye volt. Az európai hírű fürdőhely, a Mehadia és Cserna hegység által körülvett völgyben fekszik, a Kazán szorostól mindössze 25 km-re. A Cserna folyó völgyében levő melegforrásokat már a rómaiak is ismerték. Herkulesnek templomot és oltárt emeltek itt, aki a melegforrások istene volt. Fürdőjét valószínűleg Traianus császár építtette, ásatásakor Herkules szobrok és fogadalmi táblák kerültek elő. Sétát teszünk a fürdőhely ember és a természet alkotta sziklái és építményei között és felelevenítjük a régi korok hangulatát. Vacsora és szállás Herkulesfürdőn szállodában.

3. nap: Orsova-Kazán-szoros-Herkulesfürdő
Reggeli után kirándulunk Orsovára, ahol két évig őrizték a magyar koronát és megnézzük ennek az emléktábláját, 1974-ben épült katolikus templomban, ahol még John Lenont, Lenint, Nadia Comanest is láthatjuk Jézussal a templom szent képein. Majd hajóra szállunk és 3 órás kirándulást teszünk a festői Kazán szorosban, a Dunán (Hajójegy: 5.500 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!). A hajón fakultatív halas ebédet lehet rendelni. Kora délután meglátogatjuk a Vaskapu erőművet, a múzeumban megismerjük a megaépítkezés fortélyait, adatait, valamit a turbinák működését. Késő délután Herkulesfürdőn szabad program, fürdési lehetőség.

4. nap: Bigéri vízesés-Arad-Budapest
Reggeli indulást követően a Bigéri vízeséshez indulunk, mely a világ egyik legszebb, és egyben legkülönlegesebb vízesése. Az Almás-hegység és az Aninai-hegység határolta medencében, a Ménes-völgyben, a Bigéri Természetvédelmi Területen találjuk ezt a nyolc méter magas vízesést. Megcsodálhatjuk, ahogyan a Minis patak a zöld moha borította, kupolaszerű, lépcsőzetes mésztufán zúdul alá. A természeti csoda közelében eltöltött idő után Aradra utazunk, ahol rövid buszos városnézés és az újra felállított Szabadság szobor megkoszorúzása után utunkat Budapest felé folytatjuk. Késő esti érkezés Budapestre.


Utazás: autóbusszal Szállás:*** szálloda Ellátás: félpanzió

Részvételi díj: 65.900,-Ft/fő
Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő 
Biztosítás: 2.280,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1,5%

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:

Déva felvonó 20 LEJ
Vajdahunyad 30 LEJ
Temesvár (templomok) 10 LEJ
Bigéri vízesés 5 LEJ
Vaskapu erőmű (múzeum+turbinaterem) 10 LEJ
Orsova  5 LEJ
ebéd a hajón 40 LEJ
Hajókirándulás 5.500 Ft ( foglaláskor fizetendő!)

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - videó-, vagy DVD, büfé. 

Szállás: 1 éj Déva, 2 éj Herkulesfürdő

Indulás: Budapestről, Déli pályaudvar - Koronaőr köz  TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli Pu. Koronaőr köz
Inárcsi pihenőhely M5 autópálya 35 km
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4.


Hasonló ajánlatok