A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Pozsony a koronázó város

Szlovákia, Pozsony, Pozsony
  • Szálláskategória: Nincs
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: 1 napos utak, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Program


Délelőtt autóbuszos és gyalogos városnézés POZSONY-ban. A POZSONYI VÁR a Duna fölé magasodó dombon épült, s a helyszín már a keltáktól kezdve a római, ószláv időszakon át, a Magyar Királyság jelentős helyszínévé vált. A viharos történelme során többször átépült erősség. A program keretében csak a vár udvarát és a várteraszról elénk táruló panorámát tekintjük meg.

A gyalogos városnézés során – helyi idegenvezető közreműködésével – belvárosi séta. Látogatás a SZENT MÁRTON DÓM-ban, ahol a híres koronázási ceremóniákat tartották (szertartások függvénye a látogatás). Az óváros számos gyönyörű műemléképületeit is sorra vesszük (Mihály-kapu, Fő tér, Korzó, a híres reformkori országgyűlések helyszíne stb.). A belvárosi séta kihagyhatatlan látnivalója a Prímási palotában kiállított híres faliszőnyegek!

Egy kis szabadidő után továbbutazás MODOR / MODRA városába. A település Szlovákia egyik legfontosabb bortermelő központja. A XII. században Nagy Lajos királytól kapott kiváltságokat. Itt élt sokáig és itt hunyt el a szlovák irodalom egyik kiemelkedő alakja Ludovit ©túr.
Kirándulásunk során mi most egy borkóstoló miatt teszünk egy kis kitérőt ebbe a kisvárosba. A borkóstoló után hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


A részvételi díj a belépőjegyek, a fülhallgató és a borkóstoló árát nem (kb. 20,- €) foglalja magában.

Az ún. „Átmenő biztosítást” a részvételi díj tartalmazza!

A változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok