A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Észak-Vietnam - Kalandtúra Észak-Vietnam hegyei között és a Halong-öbölben

Vietnám, Körutazás Vietnámban, Körutazás Vietnámban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Egyénileg
  • Típus: Körutazás, Sportos kirándulások
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Észak-Vietnam hegyvidéke és a gyönyörű Halong-öböl Délkelet-Ázsia egyik legváltozatosabb földrajzával rendelkezik. Vegyük hozzá a törzsi kultúrák sokféleségét, és máris kihagyhatatlan utazást kapunk.
Gyalogosan, kerékpárokkal, csónakokkal, hajóval és tengeri kajakokkal fedezzük fel Észak-Vietnam rejtett szépségeit.


Részletes program

1. nap
Budapest – Dubai – utazás Vietnam felé


    Repülés: délután indulunk a budapesti Liszt Ferenc re­pü­lő­tér­ről az Emirates járatával Dubaiba, majd néhány órás várakozás után Vietnam felé folytatjuk az utazásunkat.

2. nap
Hanoi


    Hanoi: kora délután érkezünk Hanoiba, ahol a repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és a szállásunkra utazunk. Egy rövid pihenést követően az Óvárosba indulunk, amely a hárommilliós metropolisz legizgalmasabb része. Délkelet-Ázsia egyik legelragadóbb helyszínén járunk, ahol a modern fejlődés és az ősi hagyományok egyaránt tetten érhetőek. Az Óvárost a régi párizsi építészet és a modern ázsiai élet sajátos keveréke jellemzi. Együtt elsétálunk egy különleges vízi bábszínház előadás helyszínére, ami igazi vietnami specialitás. Ezután visszatérünk a szállodánkba, ahol egy éjszakát töltünk.
    Szállás: szálloda; étkezés: vacsora.

3. nap
Hanoi – Hoa Lu – Tam Coc – Ngo Dong folyó – Hanoi – utazás Lao Cai felé


    Hoa Lu: egész napos körutazásra indulunk Hanoi környékén, amelynek első állomása Hoa Lu, Vietnam régi fővárosa, amely két alkalommal is az ország közigazgatási központja volt. A gyönyörű természeti környezetben, kúp alakú hegyek között megbúvó egykori fővárosból ma már csak gyönyörű templomok maradtak fenn, ezek viszont kihagyhatatlan látnivalói az országnak. Felkeressük Hoa Lu két legfontosabb nevezetességét, Dinh Király és Le Király templomait, amelyek a 10. században élt uralkodók heroikus háborús tetteinek állítanak emléket.
    Tam Coc: a környékbeli hegyekből érkező Ngo Dong folyó Tam Coc városánál tavat alkotva veszi körbe a települést, és ezzel az egyik legszebb fekvésű vietnami kisvárossá varázsolja. Evezős csónakokba szállunk, hogy a víz felől láthassuk Tam Coc városát és a mögötte emelkedő, dzsungellel borított, meredek hegyeket.
    Kerékpártúra: egy vietnami utazás sem lenne teljes kerékpározás nélkül, mivel így láthatjuk a legtöbbet a vidék életéből. Körülbelül 10 kilométeres bringatúrára indulunk, amelynek célja Tam Coc kisvárosa. A völgyben vezető út rizsföldek és meredek hegyek között kanyarog. Táv: 10 km, a túra nehézsége: . A kerékpártúrát követően visszautazunk Hanoiba.
    Utazás: Hanoi egyik vasútállomásán éjszakai vonatra szállunk és Lao Cai városa felé indulunk. Az éjszakát négyszemélyes kabinokkal rendelkező hálókocsiban töltjük.
    Éjszaka vonaton, hálókocsikban; étkezés: reggeli és ebéd.

4. nap
Lao Cai – Sapa – Tavan


    Sapa régió, Lao Cai: kora reggel érkezünk Lao Cai vasútállomására, amely Vietnam északi határán, a Sapa régióban fekszik. A terület a Hoang Lien-hegységben található, ahol a legmagasabb, kopár hegycsúcsok 2-3000 méter magasak, míg alacsonyabban teraszos rizsföldek borítanak minden megművelhető területet. A természeti környezetnél is változatosabb a Sapa régió etnikai összetétele, hiszen szinte minden völgyben más és más népcsoport él. A vasútállomáson beszállunk a ránk várakozó autóbuszba és Sapa városába utazunk. Először megreggelizünk egy étteremben, majd lezuhanyozhatunk egy hotelszobában.
    Gyalogtúra: Sapa városából egy kétnapos, könnyű, ám annál látványosabb gyalogtúrára indulunk. A hátizsákunkban váltás ruhát, tisztálkodószereket és ivóvizet kell magunkkal vinnünk. A Hoang Lien Nemzeti Park területén túrázunk, egészen apró, csak gyalogosan megközelíthető falvak és zöldellő rizsföldek között, a Muong Hoa folyó mentén. Útközben érintjük Lao Chai falut, ahol a hmong és a dao törzs tagjai élnek, majd egészen Tavan településéig gyaloglunk, ami elsősorban a day etnikai csoport otthona. Táv: 9 km, szint: fel 260 m, le 70 m, a túra nehézsége: .
    Tavan: a túra után megebédelünk, majd a délutánt szabadprogram keretében a településen töltjük. Tehetünk egy nagy sétát a környező rizsföldek között, ismerkedhetünk az itt élőkkel vagy csak egyszerűen élvezhetjük a páratlan kilátást. Tavan egyik egyszerűen berendezett vendégházában egy éjszakát töltünk.
    Szállás: vendégház; étkezés: reggeli, ebéd és vacsora.

5. nap
Tavan – Giang Ta Chai – Sapa


    Gyalogtúra: a reggelit követően folytatjuk kétnapos gyalogos kirándulásunkat a Hoang Lien Nemzeti Park falvai között. Elhagyjuk Tavan vendégházát és ismét páratlanul szép vidéken, csupán néhány házból álló települések, rizsföldek és bambuszerdők között túrázunk egészen Giang Ta Chai faluba, a zdao törzs otthonába. Táv: 7 km, szint: fel 120 m, le 190 m, a túra nehézsége: . Ebéd után felkeresük egy rendkívül látványos vízesést.
    Sapa-völgy: a gyalogtúra után visszautazunk Sapa kisvárosába, útközben azonban többször is megállunk gyönyörködni és fotózni a mesebeli Sapa-völgyben. Tiszta időben, amerre nézünk, magas hegyvonulatokat, zuhatagokat és frissen zöldellő rizsföldeket láthatunk.
    Sapa: délután érkezünk Sapa kisvárosába, ahol a nap hátralévő részét szabadprogram keretében töltjük. Az 1650 m magasan épült Sapa egy francia helyőrségből fejlődött Észak-Vietnam egyik kedvelt turisztikai központjává. Mindez a környező természetnek és az itt élő törzseknek köszönhető. A mai éjszakát egy belvárosi szállodában töltjük.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd.

6. nap
Sapa – Törzsi piac – Coc Ly – Lao Cai – utazás Hanoi felé


    Törzsi piac: reggel elhagyjuk Sapa kisvárosát és egy tradicionális piacra látogatunk, amit minden nap más-más faluban rendeznek meg. Ezek a piacok kiváló találkozóhelyet jelentenek a Sapa régióban élő hegyi törzsek képviselőinek. Sok árus a hagyományos öltözetet viseli, és a legtöbben zöldségeket, gyümölcsöket és kézművestermékeket árulnak. A piaci nyüzsgésben szép emléktárgyakkal és remek fotókkal gazdagodhatunk.
    Coc Ly: délután bivaly vontatta kocsikon járjuk be Coc Ly falu környékét, amely magas hegyek között fekszik. Útközben megállunk egy rövid sétára a tay törzs lakta Trung Do falunál.
    Utazás: délután Lao Cai városába utazunk, ahol megvacsorázunk, majd éjszakai vonatra szállunk és Hanoi felé indulunk. Az éjszakát hálókocsiban töltjük.
    Éjszaka vonaton, hálókocsikban; étkezés: reggeli és vacsora.

7. nap
Hanoi – Halong-öböl


    Hanoi: az éjszakai vonatozás után kora reggel érkezünk Hanoi vasútállomására, ahonnan autóbusszal egy szállodába utazunk. Lezuhanyozunk és megreggelizünk, majd felfrissülve újra buszra szállunk, hogy utazásunk talán leglátványosabb helyszínére utazzunk.
    Halong-öböl: dél körül érkezünk az öbölhöz, amely nem csak Vietnam, hanem egész Délkelet-Ázsia egyik legnagyszerűbb természeti látványossága. Több, mint kétezer meredek falú mészkőhegy emelkedik ki a tengervízből és alkot fantasztikus, már-már szürreális látványt. A kisebb-nagyobb szigetek közül sok szinte függőleges, amiket sűrű növényzet borít és sötét barlangok nyílnak bennük. Mivel a Halong-öböl szépségeit leginkább a víz felől csodálhatjuk meg, ezért egy másfél napos hajókirándulásra indulunk. Az ebédünket a hajó fedélzetén fogyasztjuk el, miközben a szigetek között lassan szeljük a hullámokat. Kora délután a Luon-barlang közelében kötünk ki, ahol tengeri kajakozásra indulunk. Kétfős kajakokban evezve, testközelből ismerhetjük meg a Halong-öböl szigetvilágának egy kis részletét. Az evezés után visszatérünk a hajónkra, amtivel a Soi Sim szigethez indulunk. Itt lesz alkalmunk, hogy ússzunk egyet a tengerben, strandoljunk vagy a kilátás kedvéért felkapaszkodjunk a sziget tetejére. Naplemente idején már ismét a hajón vagyunk, hogy gyönyörű fotókat készíthessünk a Halong-öböl aranyló színű panorámájáról. A vacsoránkat is a hajón fogyasztjuk el, sőt az éjszakát is itt töltjük, kétfős, kényelmes kabinokban.
    Szállás: hajón; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

8. nap
Halong-öböl – Hanoi


    Halong-öböl: korán kezdjük a napot, hiszen a napfelkelte az egyik legfantasztikusabb időszak a Halong-öbölben. A fotózás mellett vagy helyett a hajón kipróbálhatjuk az ősi kínai mozgásmeditációt, a tai chit. Megreggelizünk, majd a Sung Sot barlanghoz hajózunk, amit gyalogosan fedezünk fel. A következő állomásunk Ba Hang halászfalu, majd a Halong-öböl ezernyi szigete között hajózva végül visszaérkezünk a kikötőbe, ahonnan az előző nap indultunk. Elhagyjuk a hajót és elbúcsúzunk az UNESCO Világörökségek között is megtalálható öböltől.
    Hanoi: autóbusszal utazunk Hanoiba, ahová délután érkezünk. A napunk hátralévő részét szabadprogram keretében töltjük. A szállásunk hotelben lesz, ahol egy éjszakát töltünk.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd.

9. nap
Hanoi – repülés Dubai felé


    Hanoi: félnapos városnézésre indulunk Hanoi központjában, amelynek során a város legérdekesebb helyszíneit keressük fel. Megnézzük Ho Chi Minh mauzóleumát és egykori lakóházát. Felkeressük az Elnöki Palotát, az Egy Oszlop Pagodát, majd a Tran Quoc Pagodát. Meglátogatjuk a Néprajzi Múzeumot és az Irodalom Múzeumát, amely Hanoi egyik legszebb épülete. Kipróbáljuk a biciklis riksázást a Hoan Kiem tó körül, közben felkeressük a tó szigetén álló Ngoc Son templomot. A városnézés közben megebédelünk, majd az esti órákban Hanoi repülőterére utazunk.
    Repülés: éjfél után indulunk Dubaiba, az éjszakát a repülőn töltjük.
    Étkezés: reggeli és ebéd.

10. nap
Dubai – Budapest


    Repülés: a hajnali órákban érkezünk Dubai repülőterére, ahonnan néhány órás várakozást követően indulunk tovább Budapestre. Még a délelőtt folyamán megérkezünk a Liszt Ferenc repülőtérre.

Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés


    Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.
    A pontos indulásról és menetrendről indulás előtt 1 hónappal adunk tájékoztatást.


A részvételi költség tartalmazza:

  •     Az utazást bérelt, különjáratú autóbusszal, vonattal, hajóval és csónakokkal.
  •     3 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
  •     1 éjszaka szállást vendégházban, sokágyas szobákban.
  •     2 éjszaka szállást vonaton, hálókocsiban, 4 fős kabinokban.
  •     1 éjszaka szállást a Halong-öbölben, hajón, 2 fős kabinokban.
  •     7 reggelit, 6 ebédet és 4 vacsorát.
  •     A programban szereplő nevezetességek belépőit.
  •     A kerékpárok és tengeri kajakok bérleti díját.
  •     A vízi bábszínház előadás költségét.
  •     A helyi idegenvezetést.
  •     A magyar túravezetést.

A részvételi költség nem tartalmazza:

  •     A repülőjegyet és repülőtéri illetéket.
  •     A vízum árát.
  •     A további étkezéseket, valamint az italokat az étkezések során.
  •     A borravalókat.
  •     A poggyász- és balesetbiztosítást.

Repülőjegy

  •     Budapest-Dubai-Hanoi oda-vissza repülőjegy illetékkel: 218.800 Ft

Szállás

  •     Egyágyas felár: 39.500 Ft

Biztosítás

  •     Kombinált útlemondási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 31.365 Ft
  •     Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 11.415 Ft
  •     Útlemondási biztosítás: 24.935 Ft

    Létszám: 15-25 fő.
    Ajánlott korhatár: 7-60 év.
    Hiányzás a munkahelyről: 5 nap.
    Repülési útvonal: Budapest-Dubai-Hanoi-Dubai-Budapest (Emirates).

Hasonló ajánlatok