A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Róma - Nápoly - Sorrento - Capri (oda-vissza repülővel)

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Utazás: légkondicionált autóbusszal vagy repülővel Budapest – Róma – Budapest útvonalon.
Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió.

Program

1. nap: Budapest – Ronta (kb. 980 km)

Utazás Budapest – M7 autópálya – Ljubljana útvonalon, Szlovénián keresztül, rövid pihenőkkel Olaszországba. Szállás Firenze környékén.

2. nap: Ronta – Róma (kb. 420 km)

Irány Róma repülőtere, ahol a repülővel érkező utasok csatlakoznak csoportunkhoz. Délután megtekintjük a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikát, mely a második legnagyobb római bazilika a Szent Péter-székesegyház után.  Transzfer a szállodába. Szállás Rómában.

3. nap: Vatikán és Róma (kb. 20 km)

Délelőtti programunk a Föld legkisebb állama, a VATIKÁN. Látogatás a világ legnagyobb római katolikus templomában, a Szt. Péter Bazilikában, melyet a legenda szerint Nagy Constantinus császár emeltetett Szent Péter sírja fölé. A székesegyház kupolája Michelangelo tervei alapján készült. A Szent Péter tér éke a tér két oldalát szegélyező hatalmas oszlopcsarnok, mely szinte kitárt karokként a templomhoz ölelik és terelik a látogatót. A Vatikáni Múzeumok egyedülálló, gazdag gyűjteményei mellett megcsodálhatjuk Michelangelo freskóit is. Délután a városnézés folytatása RÓMÁ-ban. A Piazza Navona egyike a város legszebb tereinek. A Pantheonban sok kiváló művészt és államférfit temettek el, itt nyugszik Raffaelo is. Szállás Rómában.

4. nap: Castel Gandolfo (kb. 50 km)

Kirándulás CASTEL GANDOLFO-ba. Az Albanói-tó partján és környékén több kastély is található, melyeket „Castelli Romani” néven emlegetnek. A kastélyok egyike, s a leghíresebb, a Pápák nyári rezidenciája. Séta az Albanói-tó partjan, majd visszatérés Rómába. Szállás Rómában.

5. nap: Nápoly – Herculaneum (kb. 300 km)

Irány Nápoly! Érdekes, hogy műemlékei nem olyan rendkívüliek, de történelme, környezetének természeti szépségei, gasztronómiai hagyományai és nem utolsó sorban zenei élete teszik feledhetetlenné. Az „O Sole mio” és több közismert olasz műdal hazája. Történelme két és fél évezredet kapcsol össze az ókor, a középkor és az újkor időszakainak folyamatában. Már innen csodálatos panoráma nyílik a Vezúvra. Leghíresebb kitörése az i.sz. 79-ben volt, amikor a láva és hamueső betemette a környék településeit, így Pompeji-t, Stabiaet és HERCULANEUM-ot. A tűzhányótól nyugatra fekvő várost iszaptenger árasztotta el, épületei többségükben épségben maradtak. A legenda szerint alapítójáról Herkulesről kapta nevét.  Szállás Sorrentóban.

6. nap: Capri

Egész napos hajókirándulás CAPRI szigetére. A sziget valamikor Tiberius császár kedvelt tartózkodási helye volt, ma idegenforgalmi látványosság. A dús növényzetű sziklaszigeten a tenger tiszta levegője, olajfák, és virágok illata tölt be minden zugot. A helyiek Caprit a fény, a színek és illatok szigetének tartják. A sziget nyugati oldalán fekvő ANACAPRI híressége a Villa San Michele. Tulajdonosa a világhírű svéd orvos-író, Axel Munthe volt, akinek ”San Michele regénye” című művét magyarra is lefordították. A múzeumszerűen berendezett villában ókori, reneszánsz és barokk emlékeket gyűjtött össze. Szállás Sorrentóban.

7. nap: Amalfi – Ravello (kb. 85 km)

Szabadidő, vagy egész napos fakultatív kirándulás. Első megállónk GROTTA DI SMERALDO az ámulatba ejtően szép tengerparti barlang, melynek cseppkövei smaragdzölden tündökölnek a tengervízen átszűrt napfényben. Kirándulás busszal AMALFI-ba. Az egykori híres kereskedőváros gyönyörű fekvésének köszönhetően népszerű a turisták körében. A város Dómjának homlokzatát az 1861. évi földrengés után teljesen újjáépítették. A Bizáncban készült míves bronzkapuja épségben megmaradt. Következő állomásunk RAVELLO, a hegyoldalra felkúszó kisváros, a Sorrentói-félsziget egyik ékszerdoboza, sokak szerint innen tárul elénk a Salernoi-öböl legimpozánsabb panorámája. A XI. században épült Dóm bronzkapuját Krisztus életéből vett jelenetek díszítik. Wagner a Palazzo Rufolóban komponálta Parsifal című operáját. Szállás Sorrentóban.

8. nap: Róma – Orvieto – Ronta (kb. 670 km)

Utazás Rómába, ahonnan a repülőt választó utasok hazarepülnek. A buszos utasok észak felé folytatják útjukat, utazás a rómaiak által alapított ORVIETO-ba. Séta keretében ismerkedés a vulkáni tufasziklára épült településsel. A dóm majd 300 évig készült, lélegzetelállítóan szép homlokzatával Olaszország egyik legnagyszerűbb román-gótikus stílusú katedrálisa. Szállás Rontában.

9. nap: Ronta – Budapest (kb. 950 km)

Hazautazás Észak-Olaszországon és Szlovénián keresztül. Érkezés Budapestre az esti órákban.


Repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 49.000,- Ft (az indulásig változhat)
Félpanziós felár: 26.000,- Ft
Egyágyas felár: 40.300,- Ft

A részvételi díj a belépő-, a hajójegyek, Rómában és Capri szigetén a helyi közlekedés (buszjegyek), valamint a fülhallgató árát (kb. 155,- €) nem foglalja magában. A Vatikáni belépő 20,- €, melynek árát kérjük irodánkban előre befizetni!

Rómában a belvárosba beengedett turista autóbuszok száma erősen korlátozott, így más nagyvárosokkal ellentétben a városnézéseket gyalogosan és tömegközlekedés segítségével lehet megszervezni!

Fakultatív kirándulás: Amalfiba és Ravelloba olasz busszal, magyar idegenvezetővel: kb. 25,- € (min. 25 fő esetén + kb. 20,- € a belépők.)

Idegenforgalmi adó: kb. 18,- € (Helyszínen fizetendő!)

Szervízdíj / Borravaló: 8,- €.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás: 1,5 %.
A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:
– Nápoly történelmi központja
– Herculaneum régészeti lelőhelyei
– Róma történelmi központja

Hasonló ajánlatok