A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Toszkán varázslat - A reneszánsz Itália

Olaszország, Körutazás Olaszországban, Körutazás Olaszországban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés: Firenze környéki Rontában és Lido di Camaioreban középkategóriás szállodák kétágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)


1. nap: Budapest – Ronta (kb. 950 km)
Utazás Budapestről Szlovénián keresztül, rövid pihenőkkel, a Firenzétől északra fekvő településre, Rontába. Vacsora, szállás.

2. nap: Firenze – Ronta (kb. 80 km)
Kirándulás vonattal a „reneszánsz bölcsője”-ként is ismert FIRENZÉBE. A kor szinte összes művésze letette itt névjegyét, a szobrászat, a festészet, az ötvösművészet, vagy akár az építészet területén. Az alig egyórás utazást követően gyalogos városnézés során fedezzük fel a történelmi városközpont főbb látnivalóit: Dóm, Keresztelőkápolna, Palazzo Vecchio (városháza), Ponte Vecchio, Santa Croce (Szent Kereszt templom). Látogatás az UFFIZI képtárban (a tárlatvezetésre csak foglaláskor lehet jelentkezni!) helyi, magyar idegenvezető kalauzolásával. Itt található az itáliai reneszánsz művészet leggazdagabb kollekciója, valamint az évszázadok alatt felhalmozott Medici gyűjtemény is. Mielőtt Rontába visszavonatozna a csoport, rövid szabadidő, illetve a fáradhatatlanok az Arno folyó túloldalát is felkereshetik idegenvezetőjük segítségével, pl. a Pitti Palotát. Vacsora, szállás Rontában.

3. nap: Siena – San Gimignano – Lido di Camaiore (kb. 290 km)
Utazás SIENA-ba, Szent Katalin szülővárosába, amely sokak szerint Olaszország legszebb középkori települése. A várost azok is ismerhetik, akik még nem jártak itt. Minden évben két alkalommal megrendezik a híres PALIO nevű lovasjátékot, mely során a város főterén lovasok küzdenek meg egymással, mint a hazai Nemzeti Vágtán a Hősök terén. Városnéző séta: Palazzo Pubblico, Fonte Gaia, Dóm stb. Egy csodálatos ráadás a mai programunkra SAN GIMIGNANO városkája, amely virágkorát a XII-XIII. században élte, amikor az Észak-Európából a Rómába vezető fő zarándokút egyik fontos állomása volt. Vacsora, szállás Lido di Camaioréban.

4. nap: Pisa – Lucca (kb. 100 km)
PISA, a „Ferde torony” városa, mely a XI–XIII. századi Itáliában Genova és Velence vetélytársaként tengeri nagyhatalom volt. Ennek a kornak a gazdagsága teremtette meg azt az egyedülálló épületegyüttest – Keresztelőkápolna, Dóm, Ferde torony –, mely a „Csodák mezején” áll. Továbbutazás LUCCA-ba, ahol a II. században alapított egykori római kolónia utcái kanyarognak a középkori házakkal együtt, néha kiszélesedve, helyet adva az apró tereknek, templomoknak. Vacsora, szállás Lido di Camaioréban.

5. nap: Cinque Terre – Portovenere (kb. 150 km)
Kirándulás a festői CINQUE TERRE-hez, szó szerint 5 föld, valójában az öt faluhoz, ahol szédítő sziklaszirtek szélébe kapaszkodó és különböző színekben pompázó házak néznek le a tenger hullámaira. Hajóra szállva gyönyörködünk az egyedülálló látványban, és kikötünk legalább két alkalommal, hogy élvezzük a kis települések hangulatát, no meg hogy harapjunk, és kortyoljunk egy keveset. PORTOVENERE, a Ligur partvidék legromantikusabb települése nem másról, mint Vénuszról kapta nevét. Vacsora, szállás Lido di Camaioréban.

6. nap: Volterra és környéke (kb. 250 km)
Kirándulás az alabástrom városaként is emlegetett, etruszkok által alapított VOLTERRA-ba. A dombra épült városból páratlan kilátás nyílik a tipikus lankás toszkán vidék olajfaligeteire, szőlőültetvényeire. A középkori hangulatú óváros látnivalóinak (Piazza del Priori, római kori színház) megtekintését követően LAJATICO-ba utazunk, Andrea Bocelli olasz tenorista szülőfalujába. Helyi termelőknél, családi gazdaságokban megnézzük, hogyan készül a pecorino sajt, extra szűz olívaolaj vagy a toszkán bor. A bemutatók során kóstolásra és a termékek megvásárlására is lesz lehetőség. Vacsora, szállás Lido di Camaioréban.

7. nap: Lido di Camaiore – Budapest (kb. 1030 km)
Hazautazás Szlovénián keresztül, pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

UNESCO Világörökségek:
- Firenze óvárosa; 
- Pisa: Dóm, Ferde-torony, Keresztelőkápolna;
- Siena óvárosa;
- San Gimignano óvárosa;
- Cinque Terre;
- Portovenere

A változtatás jogát fenntartjuk!


Teljes ár: 248.000 Ft
Egyágyas felár: 54.000 Ft

Belépőjegyek, a Cinque Terre-i kirándulás hajójegyét, valamint a fülhallgató ára kb. 150 € (Helyszínen fizetendő!)

Minimális utaslétszám: 35 fő
Garanciafelár: 15.000 Ft (30-34 fő esetén)

Az árakat 1 EUR = 400 Ft árfolyamig garantáljuk!

Idegenforgalmi adó: kb. 12 € (Helyszínen fizetendő!)
Szervizdíj / Borravaló: 10 €

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 2,5 %
A BBP utasbiztosítást a teljes ár tartalmazza!

 

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok