A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Szent II. János Pál pápa nyomában

Lengyelország, Krakkó, Krakkó
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Szent II. János Pál pápa, született Karol Józef Wojtyła (Wadowice, 1920. május 18. – Róma, 2005. április 2.) a katolikus egyház feje 1978-tól haláláig. II. János Pált 1978. október 16-án választották pápává. Október 22-én, szabad ég alatt, a Szent Péter-bazilika előtti téren mutatta be székfoglaló szentmiséjét, melyen 117 bíborossal karöltve és mintegy negyedmillió emberrel imádkozott együtt. 264. volt az egyházfők sorában, 455 év óta az első nem olasz, és az összes addigi pápa között a legelső szláv. Erkölcsi tanításában konzervativizmus, valamint az emberi élet és méltóság melletti kiállás jellemezte. Szorgalmazta a keresztény gyökerek megemlítését az Európai Unió alkotmányában. A béke híve volt, többször felemelte szavát a háborúk ellen. Több mint 100 utazást tett külföldre, a világsajtó hamar elkeresztelte „utazó pápá”-nak. 1338 embert avatott boldoggá és 482-t szentté. II. János Pál kétségtelenül a történelem eddigi legközkedveltebb pápája, ugyanakkor a legismertebb lengyel a világon. Ronald Reagen és Gorbacsov mellett talán ő tett a legtöbbet a kommunizmus bukásáért.

Máig fennmaradt híres mondata „Ne féljetek!”


Utazás:
légkondicionált autóbusszal.

Szállás:
középkategóriájú hotelben

Ellátás: reggeli, igény esetén félpanzió

Figyelem:
A körutazás Európai Uniós tagállamokat érint, magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, vagy személyi igazolvánnyal vehetnek részt.
 

1. nap: Budapest 2-es út – Banská Bystrica – Jordanów – Wadowice (Innen indult életútjára Szent II. János Pál pápa. A bazilika megtekintése) - Kalwaria Zebrzydowska (Lengyelország 2. legnagyobb kegyhelye, ami 1999 óta a Világörökség része. Ismerkedés az Európa „Jeruzsáleme”-ként emlegetett várossal, kegyhellyel: műemlék- és tájépítészeti együttes, zarándokközpont, bazilika, ferences kolostor. Lehetőség lesz egy kis elmélkedésre is a szabadidő alatt.) – Mogilany – szállás – Kraków/Krakkó.

2. nap: Olkusz – Dabrowa Górnicza – Czestochowa (Jasna Góra kolostortemplom, kincstár, arzenál megtekintése. Itt őrzik a csodatévő Fekete Madonna ikont, mely Európa egyik legismertebb Mária ábrázolása, a katolicizmus és a függetlenség szimbóluma. A “Fényes hegy” zarándokhelyeinek felkeresése.) – Krakkó (városnézés megkezdése) – szállás.

3. nap: Krakkó (Wawel, Piactér a Posztócsarnokkal és a Mária-templommal, Szent Anna-templom, Jagello Egyetem, Ferences-templom, Érseki palota. Délután az Irgalmasság-bazilika meglátogatása, ahol természetesen a különleges, mozaikokkal díszített magyar Szentek Közössége kápolnát sem hagyjuk ki. Majd látogatást teszünk a „Ne Féljetek” Zarándokközpont, Szent II. János Pál Pápa Szentélyében, ahol megtekinthetjük a wieliczkai sóból épített Szent Kinga kápolnát, valamint azt a kápolnát, ahol a szentéletű pápa első, eredeti síremlékét őrzik. A Bazilikában található Szent II. János Pál pápa két legjobb barátjának, Nagy Szaniszló püspöknek és Deskur András püspöknek is a sírja.)

4. nap: Wieliczka (Az UNESCO világörökségi listáján szereplő wieliczkai sóbánya megtekintése.) – Rabka Zdrój – Nowy Targ -  Zakopane (a híres Fatimai Szűz tiszteletére szentelt templom megtekintése) – 2-es út – Budapest. Érkezés a késő esti órákban.


Az ár tartalmazza: utazás, szállás, reggeli, idegenvezetés. Az ár a belépőket nem tartalmazza!

(A belépőkre kb. 150 PLN szükséges.)

Hasonló ajánlatok