A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Erdély - Csíksomlyói búcsú

Románia, Körutazás Erdélyben, Körutazás Erdélyben
  • Szálláskategória: Egyéb
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
utazás módja: busz
időtartam: 5 nap / 4 éj
ellátás: félpanzió
szállás: Csíkrákosi fogadó házaiban 
utazáshoz szükséges: érvényes útlevél vagy  érvényes személyi igazolvány
Románia hivatalos fizetőeszköze: Román Lei -RON

Felszállási lehetőségek:
  • 05:15 Bp., Népliget, Planetárium bejárata előtt
  • 06:30 Kecskemét, AUCHAN Dunaföldvári út 2.
  • 07:45 Szeged, TESCO, Rókusi krt. 42.

PROGRAM:

1. nap
Indulás a felszállási helyszíneknél megadott időpontok szerint. Folyamatos utazás két pihenővel Gyulafehérvárig, ahol rövid városnézés keretében ismerkedünk Erdély hajdani fővárosával. Gyulafehérvári sétánk után folytatjuk utunkat Csíkrákosra, ahol a Cserekert Fogadóban hagyományos székely vendégszeretettel várnak minket. Szállásunk a Cserekert Fogadóhoz tartozó, a fogadótól maximum 600 méterre lévő házakban lesz , saját fürdőszobás szobákban.

A reggelit és a vacsorát mindig a Cserekert Fogadó éttermében szolgálják fel, a házaktól a fogadóhoz át kell majd sétálnia mindenkinek. A bőséges reggelit mindenkinek felszolgálják, reggelire minden nap hidegtálat, lekvárokat és egyféle melegételt kapunk, ha valaki kér még, jelezze és hoznak szívesen. A vacsora háromfogásos, igen bőséges, ha valaki ennek ellenére még kér, adnak pluszt. Megkérünk mindenkit, ne éljünk vissza vendégszeretetükkel, azért ne kérjünk még ételt, hogy elvigyük magunkkal. Ha valaki el szeretne vinni ételt, jelezze, összecsomagolják és ki tudja fizetni a helyszínen.

2. nap
Reggeli után (kb. 09:00) indulunk Erdély talán legszebb torlasz tavához, a Gyilkos-tóhoz. Keresztülsétálunk a Pokol kapuján, majd elérünk a Pokol tornácára végül elénk tárul a Fekete-torony sziklaszirt. A Békás-szoros a Keleti Kárpátok leghosszabb és legszebb szurdokvölgye, 200-300 m magas függőleges sziklákkal határolva. Kirándulásunk után visszautazunk Csíkrákosra.

3. nap
Reggeli után indulunk a CSÍKSOMLYÓI BÚCSÚ helyszínére. Az egész napos program keretében részt veszünk az ünnepi ökumenikus szentmisén, majd délután lehetőség nyílik a kegytemplom meglátogatására is. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a százezres nagyságrendű tömeg miatt az autóbuszok nem tudnak közvetlenül a búcsú helyszínéig elmenni. Kényelmes cipőben induljanak útnak, tekintettel arra, hogy a búcsú helyszíne természeti környezetben van és gyalogolnunk kell odáig. Visszaérkezés szállodánkba az esti órákban.

4. nap
Reggeli után a Parajdi sóbányát látogatjuk meg. A maradandó élményt nyújtó bánya látogatás után Korondra utazunk, ahol a híres korondi kirakodóvásárt nézzük meg, kedvünkre válogathatunk, vásárolhatunk a kínált portékákból. Ami itt nincs, az nincs is! Este érkezünk vissza szálláshelyünkre.

5. nap
Reggeli után elbúcsúzunk Székelyföldtől és hazaindulunk. Folyamatosan utazunk, rövid pihenőkkel, a forgalmi viszonyoktól és a határon való várakozástól függően az esti órákban érkezük meg Budapestre.

A részvételi díj tartalmazza: busszal, idegenvezetővel, 4 éj csíkrákosi fogadó házaiban félpanzióval, kirándulások, városnézések a program szerint, idegenforgalmi adó.

Tájékoztató belépőjegy ktg.:
Össz. kb. 50 RON

Vegetáriánus étkezést ennél a programnál nem tudunk biztosítani.




Hasonló ajánlatok