Hírlevél feliratkozás

Skócia-Skye sziget

Úticél: Nagy-Britannia, Skócia
Szállás típus: Hotel ***
Ellátás: Félpanzió
Utazás módja: Repülő
Időtartam:
Típus: Körutazás, Városlátogatás
Indulás:

 

1. nap: Budapest-Glasgow-New Lanark-Stirling
Kora reggeli elutazás menetrendszerinti járattal Skócia legnagyobb városába, Glasgow-ba, ahol panorámás városnézés keretében ismerkedés az egykori iparvárossal, amely 70 parkjával és kertjével méltán viseli a „zöld hely” elnevezést. Megtekintjük az ország legrégebbi katedrálisát, a főteret és az egyetem környékét is. Ezután a Világörökség részét képező New Lanark-ba utazunk, mely a XVIII. sz. végén ipari- és társadalmi mintatelepüléssé vált a filozófus és vállalkozó Owen kísérletének köszönhetően. Délután ellátogatunk az ország legfontosabb középkori erődítményébe, a hegyoromra épült Stirling várba. Stratégiai jelentőségét bizonyítja, hogy „Skócia kulcsának” nevezték, története során több mint 20 nagy csatát vívtak itt, így a Rettenthetetlen c. filmből ismert szabadságharcos hős, William Wallace is ezen a helyen ütközött meg az angolokkal - emlékműve a szemközti dombon emelkedik.  A ma is látható óvárost védő falakat még a XVI. században építették, hogy megvédjék királynőjüket, Máriát VIII. Henrik elől. Este transzfer a Glasgow melletti hotelbe.

2. nap: Loch Lomond-Inveraray kastély-Glen Coe-Ben Navis
Mai programunkat hajózással kezdjük Britannia legnagyobb taván, a hangulatos Loch Lomondon. Ezután megismerkedünk az egyik legnagyobb és legimpozánsabb magánkastéllyal, az Inveraray Castle-lal. Délután a skót Felföld köszönt minket, miközben a Glen Coe-n, a „Könnyek völgyén” keresztül utazva megismerhetjük a MacDonald klán szomorú történetét. Nagy-Britannia egyetlen hegyi drótkötélpályáján, a „Nevis Range gondolán” felmegyünk az Aonach Mor-ra, ahol könnyű túrát teszünk egy kilátóhoz. A hegytetőről csodás panoráma tárul elénk a környező tavakra. Ezután elfoglaljuk a szállásunkat.

3. nap: Skye-sziget-Eilean Donan kastély
Egész napos kirándulás a páratlan természeti szépségű  Skye-szigetre, a Belső-Hebridák legnagyobb és legismertebb szigetére. Odafelé az egyik legszebb panorámaúton haladunk, hogy utána komppal átkeljünk a szigetre. Északnak haladva élvezhetjük a jellegzetes tájat, majd sétálhatunk a„fővárosban” Portree-ben. Délután a Trotternish-félsziget vadregényes, sziklás, öblös tengerpartján utazunk. A szigetet egy hídon elhagyva ellátogatunk Skócia leggyakrabban fényképezett várkastélyába, a három „loch” találkozásánál fekvő Eilean Donan Castle-ba, mely egykoron fontos szerepet játszott a viking és angol hódítók elleni harcban, s a „Highlander – Hegylakó” című filmben is feltűnt. 

4. nap: Inverness-Loch Ness-Blair kastély-Perth
A nap folyamán elsőként  látogatás a Loch Ness partján álló Urquhart vár romjainál, ahonnan a gyönyörű kilátásban mélázhatunk el a tó szörnyének létezéséről.  Ezután átmegyünk a Felföld fővárosán, Inverness-en. Elhaladunk a cullodeni csatamező mellett, ahol az utolsó skót felkelés gyászos véget ért, majd megtekintjük Skócia legnépszerűbb kastélyát, az Atholl hercegek és grófok székhelyét, az impozáns, hófehér Blair kastélyt. Termeinek berendezése a leggazdagabbak közé tartozik. Hatalmas parkjában a színpompás tollazatú, büszkén lépdelő pávák köszöntik a látogatót. A nap befejezéseképp az egyik whisky lepárlóban bepillantást nyerhetünk a „élet vízének” készítési módjába és meg is kóstolhatjuk a nemes nedűt.  Szállás Perth-ben.
 
5. nap: St. Andrews-Dundee-Glamis kastély
Reggel kirándulás az elbűvölő tengerparti St. Andrewsba, a golf szülővárosába. A Skócia legrégebbi egyetemének is otthont adó városban sétálunk az ország legnagyobb és legősibb katedrálisának romjai közt. Dundee-ban a Discovery hajó fedélzetén megismerkedhetünk a XIX. századi hajózás körülményeivel és Scott kapitány Antarktisz expedíciójának történetével.  Ezután a mágikus varázsával mindenkit rabul ejtő Glamis Kastély vár ránk, mely a tündérmesék és legendák világát idézi fel. Itt töltötte Erzsébet királynő gyermekkorát, felbukkan Macbeth alakja és talán kísértet(ek) is. Visszautazás a szállásra az esti órákban.

6. nap: Linlithgow-Edinburgh
Reggel a Forth Bridge függőhídjáról élvezhetjük a folyó tölcsértorkolatának egyedi látványát, majd a Linlithgow palota tóparton álló csodálatos romjaival ismerkedünk, amely egykoron a Stuart királyok lakhelye volt. Itt született a skótok hányatott sorsú királynője, Mária is. Edinburgh kikötőjében, a Royal Yacht Britannia-nak a fedélzetére lépve ízelítőt kaphatunk a sokat megélt fenséges hajó érdekes utazásaiból, melynek során több, mint 40 éven át szelte a világ óceánjait, és büszkén szolgálta a fedélzetén utazó királyi családot. 1997-ben Edinburgh nyerte el a jogot a királyi yacht kiállítására.  Délután városnézés Skócia lüktető fővárosában, Edinburgh-ban, melynek során a Royal Mile-on végighaladva szinte láthatjuk magunk előtt az egykor itt vonuló királyi meneteket a Holyrood palotába. Számos műemlék épület található itt, mint a St. Giles katedrális, ahol John Knox hirdette a reformációt. Szűk sikátorokban lévő, több emelet mélységben végződő lakóházak meséi őrzik a város mindennapi életének évszázadokra visszanyúló történelmét. Ellátogatunk a kialudt vulkán tetejéről szemlélődő várba, falai között híres skót királyok útjaira lépünk és még magyar vonatkozásokat is felfedezhetünk. Megtekintjük a száz évre befalazott skót koronázási ékszereket és az angolok által elrabolt majd visszaadott Végzet Kövét is. Szállás Edinburgh-ban, este besétálhatnak a belvárosba nézelődni vagy betérni egy pubba.

7. nap: Edinburgh-Rosslyn kápolna-Falkirk kerék-Drummond kert
Reggel szabadidő keretében felfedezhetjük Edinburgh belvárosának rejtett zugait, tipikus skót souvenir tárgyakat vásárolhatunk vagy felkereshetjük a város valamelyik múzeumát. A déli órákban a templomos lovagoknak és a „Da Vinci kód”-nak köszönhetően elhíresült, gyönyörű kőfaragásokkal és boltívekkel díszített Rosslyn kápolna titkainak nyomába eredünk. Kora délután megnézzük a XXI. század technikai csodáját, a világ egyetlen forgó hajóemelő szerkezetét, a Falkirk Kereket.A körutazás méltó lezárásaként a Drummond Kastély Kertjét keressük fel, melyet Skócia legszebb formális parkjának tartanak geometrikus alakzatra nyírt növényei alapján.Szállás Glasgow mellett.

8. nap: Glasgow-Budapest
Kora reggel  transzfer a  glasgow-i reptérre, hazautazás menetrend szerint.

Leírás összecsukása
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:

Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!

Utazás: repülővel  Szállás: *** szálloda  Ellátás: félpanzió

  Reptéri illeték: 35.000,-Ft/fő
A részvételi díj személyenként 1 db 10 kg-os 55 cm x 40 cm x 23 cm kézipoggyászt tartalmaz 
Csak egy darab kézipoggyászt vihetnek magukkal a fedélzetre. 
Feladott poggyász 20 kg: 26.800,-Ft/db, Feladott poggyász 32 kg: 31.300,-Ft/db
Egyágyas felár: 84.000,-Ft  Biztosítás: 4.520,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 1.5 %

Belépők (tájékoztató árak)
Historic Scotland 1 hetes bérlet: 42 GBP 
(érvényes: Stirling vár Urquhart vár St. Andrews katedrális Linlithgow palota Edinburghi vár)
New Lanark: 10,50 GBP
Loch Lomond hajó: 11,50 GBP
Inveraray kastély: 10 GBP
Nevis Range drótkötélpálya: 14 GBP
Eilean Donan vár: 7,50 GBP
Blair kastély: 11 GBP
whiskylepárló: 12 GBP
Glamis kastély: 12,50 GBP
Discovery hajó és kiállítás: 9,25 GBP
Britannia yacht: 15,50 GBP
Rosslyn kápolna: 9 GBP
Drummond kert: 6 GBP
(A programok sorrendje változhat!)

Tervezett menetrend (Wizzair)
Budapest-Glasgow 06:15 08:20
 Glasgow-Budapest 08:50 12:45
(A poggyászdíjak jegykiállításig változhatnak!)vissza az előző oldalra