A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Madeira - Az Atlanti-óceán úszó virágoskertje

Portugália, Madeira, Funchal
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

AZ ATLANTI-ÓCEÁN ÚSZÓ VIRÁGOSKERTJE!

Az Atlanti-óceán buja virágos kertje, az "örök tavasz" szigete! A természet bőkezűen bánt nemcsak Madeirával, de testvérszigeteivel is! Porto Santo hosszú, lassan mélyülő tengerpartján igazi trópusi paradicsomban érezhetjük magunkat!


Utazás:
Bp. – Lisszabon – Funchal – Lisszabon – Bp. útvonalon a portugál légitársaság menetrendszerinti járataival. A programokon portugál légkondicionált autóbusszal.
Elhelyezés: Funchalban, középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban. A szálloda medencével rendelkezik.
Ellátás: reggeli és két alkalommal ebéd itallal, valamint 4 alkalommal fakultatív főétkezés itallal (bor és ásványvíz)


1. nap: Budapest – Lisszabon – Funchal

Indulás a kora reggeli órákban repülővel Budapestről Lisszabonba, majd átszállás után továbbrepülés Madeira szigetére. Érkezés a déli órákban, transzfer a szállodába. Lehetőség lesz fürdésre is a szálloda medencéjében. Szállás Funchalban.

2. nap: Kelet-Madeira
Egész napos, ebéddel egybekötött kirándulás keretében ismerkedés Madeira keleti részével. CAMACHA fonott kosarairól híres, Pico de Arieiro a sziget harmadik legmagasabb pontja. RIBEIRO FRIO környéke a környező babérerdőkről és pisztrángosokról ismert. SANTANA zsúpfedeles házacskáit idős emberek lakják, sok épület műemléki védelem alatt áll. A Portela hágó klímaválasztó, a sziget északi és déli része között. MACHICO volt az első Madeirán alapított település, melyben még ma is a halászat a legfontosabb tevékenység. Szállás Funchalban.

3. nap: Funchal
Főleg gyalogos séta keretében ismerkedés FUNCHAL látnivalóival. Érintjük a régi kikötőt és a marinát, a yachtok pihenőhelyét, a Szt. Katalin parkot és a Városi parkot, ahol a városházát is találjuk. Látjuk Szt. Lőrinc szobrát és a róla elnevezett erődöt, a Mánuel király által – a róla elnevezett építészeti stílusban – épített Sé (katedrális) épületét. Felkeressük a híres piacot, ahol délszaki zöldségek és gyümölcsök mellett gyönyörű virágokat és érdekes halakat is szemügyre vehetünk. Ezen a napon megismerkedhetünk a világhírű Madeira-hímzéssel is. A botanikus kert a buja szubtrópusi és trópusi növények, csodálatos virágok lenyűgöző együttese. Megkóstoljuk a különleges és kiváló madeirai bort, melyből vásárolhatunk is, ha ízlett. Szállás Funchalban.

4. nap: Nossa Senhora do Monte – Eira Do Serrado

Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás. Kabinos felvonóval (falultatív) jutunk fel a Funchallal szinte egybeépült MONTE városkába, ahol a Miasszonyunk Templomban megtekintjük az utolsó magyar király, IV. Károly sírját. Séta a varázslatos, trópusi Jardins do Monte Palace kertben. Akinek kedve tartja (fakultatív), a fővárosba a helyi hagyományos ún. nyári szánnal, a toboggannal juthat vissza! Ezt követően az Apácák Völgyének csodálatos panorámájában gyönyörködhetünk EIRA DO SERRADO-nál. Este fakultatív programként részt vehetünk egy tipikus, vacsorával egybekötött madeirai folklóresten, ahol finom nyárson sült húsokkal és portugál, ill. madeirai dallamokkal, táncokkal ismerkedhetünk. Szállás Funchalban.

5. nap: Porto Santo szigete vagy Santa Maria – Delfinles – Levada túrák – Terepjáró safari

Szabadprogram vagy többféle fakultatív kirándulás közül választhatunk. Egész napos kirándulás ebéddel PORTO SANTO szigetére. Busszal és hajóval jutunk el a szomszédos szigetre, melynek fő attrakciója a 8 km hosszú homokos strand, ahol kellemes fürdőzésre és vízisportokra is van lehetőség. (Átöltözés biztosított). Hajóval és busszal érkezünk haza a késő esti órákban. Ha azonban Madeira szigetén maradnánk, akkor hajózhatunk Kolumbusz Kristóf híres hajójának, a Santa Mariának másával az óceánon. Akár delfinlesre is mehetünk egy kényelmes katamaránnal. Ha a sziget izgalmas belsejét szeretnénk felfedezni, gyalogtúrára indulhatunk az egyik „Levada”, mentén. A „Levada” Madeira egyik leghíresebb látnivalója, a nyitott (több száz kilóméternyi) vízvezeték-rendszer, melynek „partja” sétaösvény a turisták számára. Terepjáróval is útra kelhetünk. Ezekre a programokra a helyszínen lehet jelentkezni. Szállás Funchalban.

6. nap: Nyugat-Madeira
Egész napos, ebéddel egybekötött kirándulásunk során CAMARA DE LOBOS kikötőjében láthatjuk a hagyományos, színesre mázolt, nyitott halászbárkákat, amelyek már Winston Churchillt is festésre ihlették. CABO GIRAO sziklájánál több mint 500 méter magasból nyílik fantasztikus kilátásunk. Kellemes sétát tehetünk RIBEIRA BRAVA kedves kis városában. Lélegzetelállító és vadregényes panorámaúton jutunk a sziget északnyugati szegletébe, PORTO MONIZ-ba, ahol fakultatív lehetőségként fürödhetünk az óceánvízzel feltöltött természetes medencékben. Hazafelé érintjük PAUL DA SERRA kopár, ember nem járta fennsíkját, mely gyakran felhőködbe burkolózik. Szállás Funchalban.

7. nap: Ponta Du Garajau – Santa Cruz
Délelőtt szabadprogram. Kora délután a PONTA DO GARAJAU foknál, a Cristo Rei kilátópontnál búcsúzunk Madeirától. Rövid szabadidő a tengerparti SANTA CRUZ bájos belvárosában. Transzfer a repülőtérre, majd lisszaboni átszállással utazás Budapestre. Éjszaka a repülőn.

8. nap: Budapest
Hazaérkezés Budapestre a kora reggeli órákban

Fakultatív programok:
- Egész napos hajókirándulás Porto Santo szigetre (min. 15 fő): kb. 128,- €
- Santa Maria - Kolumbusz hajója (min. 15 fő): kb. 50,- €
- Delfinles katamaránnal (min. 15 fő): kb. 50,- €
- Levada túrák: félnapos (min. 15 fő): kb. 35,- €
- Terepjárós szafari félnapos (min. 15 fő): kb. 50,- €
- Folklór est vacsorával és itallal (min. 15 fő): kb. 45,- €
- Nossa Senhora do Monte (min. 15 fő) (Itthon szükséges jelentkezni!): kb. 55,-€ + kb. 11,- € felvonó
- Toboggan nyári szánkózás a 4. napon: kb. 15,- €

A részvételi díj tartalmazza:
- utazást menetrendszerinti repülőjáratokkal
- a programok során légkondicionált portugál autóbusszal
- szállást jó középkategóriás szálloda 2 ágyas, zuh./WC-s szobáiban
- reggelit és a 2. és 6. napon ebédet itallal
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- belépőjegyek árát
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 79.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- félpanziós felárat (3 vacsora és 1 alkalommal ebéd, itallal): 36.800,- Ft / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- fakultatív programok árát a programban leírtak szerint
- kötelező szervízdíjat / borravalót: 20,- € / fő (a helyiek számára, pl. gépkocsivezetők stb.)
- minimális utaslétszám hiányában, 20 – 24 fő indulása esetén júliusban a 19.000,- Ft-os / fő felárat
- minimális utaslétszám hiányában, 20 – 24 fő indulása esetén szeptemberben a 18.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 63.800,- Ft (július),  62.400,- Ft (szeptember)

A változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok