A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Viva Mexikó

Mexikó, Körutazás Mexicóban, Körutazás Mexicóban
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Egzotikus út, Körutazás, Körutazás+Nyaralás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
VIVA MEXIKÓ

AZTÉKOK, OLMÉKOK, TOLTÉKOK ÉS MAJÁK FÖLDJÉN

Utazás: Bp. – Mexikóváros – Bp. útvonalon menetrend szerinti repülőgéppel, európai átszállással. A körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli (esetenként büfé, ill. amerikai) és fakultatív félpanzió (körutazáson ebéd vagy vacsora programoktól függően, illetve „ALL INCLUSIVE” ellátás a Cancun-i szállodában!)


1. nap: Budapest – Mexikóváros
Repülés Budapestről európai átszállással Mexikóvárosba. Érkezés az esti órákban, transzfer a szállodába. Szállás Mexikóvárosban.

2. nap: Mexikóváros
MEXIKÓVÁROS a világ egyik legnépesebb metropolisza. Egész napos Mexikói-völgy lapos teknőjében elterülő hatalmas kiterjedésű városban: a főbb nevezetességek mellett, az Antropológiai és Történeti Múzeum megtekintése. Szállás Mexikóvárosban.

3. nap: Teotihuacan – Puebla
Irány TEOTICHUACAN, a Nap és a Hold Piramisokhoz! Edzettebb Vendégeink meg is hódíthatják! A terület nevét („A hely, ahol az emberek istenekké válnak.”) az aztékok adták az ókori metropolis romjainak, mert pompájáról arra következtettek, hogy királyok temetkezési helye lehetett, akik haláluk után istenekké váltak. A Sierra Madre hegyvonulatain keresztül érkezünk Pueblába. Szállás.

4. nap: Puebla – Monte Alban – Oaxaca
Rövid városnézés a gyarmati stílusú PUEBLA-ban, amely az azonos nevű állam székhelye, több mint 2.000 m tengerszint feletti magasságban. A települést a XVI. században „Angyalok városának” tartották. Kirándulás MONTE ALBAN-ba, a 2500 éves Zapoték fővárosba, mely a legjelentősebb régészeti lelőhely Oaxaca tartományban. Szállás Oaxacában.

5. nap: Mitla – Tehuantepec – Chiapa de Corzo
Utazás Tehuantepec környékére. Rövid megálló SANTA MARÍA DEL TULE faluban a 2000 éves fánál (El Tule). A botanikusok szerint ez a ciprusok családjába tartozó óriás, Amerika legöregebb és valószínűleg a világ leghatalmasabb fája, az időszámításunk kezdetekor lehetett facsemete. MITLA romjait feltárva a régészek még nem tudták pontosan eldönteni, hogy melyik prehispán kultúrához köthető igazán. A hódítás idejében zapotékok laktak itt, de az eddig megismert épületek gazdag díszítései, kőmozaikjai mixték hatásra utalnak. Szállás Chiapa de Corso-ban.

6. nap: El Sumidero kanyon – San Cristobal de las Casas
Utazás San Cristobalba. Útközben csónakkirándulás Közép-Amerika legszebb szakadékában, az EL SUMIDERO Kanyonban. Innen lélegzetelállító út vezet San Cristobal de las Casas-ba. Rövid pihenésként CHAMULA és ZINACANTAN indián falvak megtekintése. Szállás San Cristobal de las Casas-ban.

7. nap: Agua Azul – Palenque
Irány az ország legnagyobb vízesése, a trópusi AGUA AZUL vízesés. A fenséges látvány délelőtt és délután más-más színben pompázik. Továbbutazás a szálláshelyre, Palenque-be.

8. nap: Palenque – Campeche
Az elbűvölő fekvésű PALENQUE Mexikó egyik leggazdagabb régészeti lelőhelye. A Yucatán félszigeten feltárt maja városok között elismerten a legszebb és legvonzóbb. A gyarmati időkben CAMPECHE kikötőjéből szállították az ezüstöt és az aranyat Spanyolországba. A város sokat szenvedett a kalóztámadásoktól. A XVII. században hétbástyás fallal vették körbe, nagy része máig épségben megmaradt. Szállás Campeche-ben.

9. nap: Uxmal – Merida
Látogatás a klasszikus maja városba, UXMAL-ba, melyet nevéből (maják nyelvén: „háromszor”) következtetve háromszor építhettek újjá, vagy három jelentős fejlődési korszak határozta meg a történelmét. A feltárt terület egyik legimpozánsabb, legmagasabb, legismertebb épülete a „Jövendőmondó piramisa” vagy más néven a „Varázsló temploma”. Kora este érkezés MERIDA-ba. Városnézés a „Fehér Város”-ban, ahova az árkádos, mediterrán házak fehérsége és a rendezett utcák tisztasága sok turistát csalogat. Szállás Merida-ban.

10. nap: Chichen Itza – Cancun
Utazás CHICHEN ITZA-ba. A település Yucatan állam leghíresebb ásatási területével büszkélkedhet (pl. Kukulkán Piramis, Labdapálya, Jaguár templom stb.). A romváros érdekessége, hogy két kultúra találkozott, illetve épült össze egymással: az ősi maja, valamint a tolték hódítás után keletkezett maja-tolték (más néven itzá-tolték). Továbbutazás a Karib-tenger partján található, világhírű üdülővárosba, CANCUN-ba, szállás.

11. nap: Cancun
Üdülés, pihenés a Karib-tenger partján, vagy egész napos fakultatív program lehetőség: XCARET. Ez az ÖKO PARK eredeti környezetében mutatja be a Yucatán Félsziget állat- és növényvilágát. Gyönyörködhetünk a csodás növényekben és egész közelről ismerhetjük meg az itt honos állatokat. A Pillangó Kertben úgy tűnik, mintha milliónyi, a szivárvány színeiben pompázó pillangót engedtek volna szabadon. Búvárkodás közben megannyi ráját, és élénk színekben tündöklő halakat láthatunk. A bátrabbak a parkban való séta helyett dönthetnek úgy is, hogy a barlangrendszerben folyó patakon ereszkednek le a tengerpartig. Itt egy látványos esti show keretében bemutatják a maják történetét: eredeti mexikói labdajátékkal kezdődik, a folytatásban a spanyolok bevonulását mutatják be, lovas felvonulással és tűzzel vegyítve. A zárójelenetben egy színes táncos műsort láthatnak a nézők élő spanyol zenével kísérve. Szállás Cancunban.

12. nap: Cancun
Üdülés, pihenés a Karib-tenger partján. Szállás Cancunban.

13. nap: Tulum – Chetumal
Utazás CHETUMAL-ba, Quintana Roo állam lendületesen fejlődő fővárosába. Útközben a Karib-tenger partján, festői környezetben fekvő rejtélyes múltú maya TULUM restaurált épületeinek megtekintése: az alászálló istenség temploma, a szél temploma, a freskók temploma. A belső várost egy, a tenger felé nyitott, őrtornyos városfal veszi körül. A legépebben megmaradt épületegyüttes (El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található. Szállás Chetumalban.

14. nap: Villahermosa
Korai reggeli után indulás Tabasco állam fővárosába, VILLAHERMOSÁ-ba. Útközben KOHUNLICH és CHICANNÁ megtekintése. Szállás Villahermosában.

15. nap: La Venta – Catemaco-tó – Veracruz
Látogatás a LA VENTA régészeti körzetben, ahol a titokzatos és ismeretlen eredetű olmék kultúra kőszobrai és sztéléi találhatók. Kirándulás a CATEMACO tóhoz. A környéket „Veracruz állam Svájcának” is nevezik. Továbbutazás VERACRUZ-ba, melynek városi jellege, lakói, merőben eltérnek minden más mexikói városétól. Rövid városnézés után érkezés a szállodába. Szállás Veracruz-ban.

16. nap: El Tajín – Xicotepec de Juarez
Korai reggeli után indulás EL TAJÍN-ba, Mexikó egyik leghíresebb régészeti körzetébe. Legérdekesebb látnivalója a Pirámide de los Nichos (Falfülkék piramisa). Továbbutazás Xicotepec de Juárezbe, szállás.

17. nap: Xochimilcó (Mexikóváros)– Cuernavaca – Taxco
Utazás Mexikóváros déli részén található XOCHIMILCÓ-hoz. Mexikó Velencéjének hangulatát, mozgalmas és színes forgatagát a lagúnákon csónakázva éljük át. Továbbutazás CUERNAVACA-ba, az örök tavasz városába. A település legfontosabb látnivalóinak (séta a történelmi belvárosban: főtér, katedrális) megtekintését követően indulás TAXCO-ba, szállás.

18. nap: Taxco – Mexikóváros
Délelőtt városnézés TAXCO-ban, az ország egyik legszebb kisvárosában. Az „ezüstváros” rabul ejtő varázsát és a turisták sokaságát fekvésének, klímájának, hangulatának és a kis üzletekben fellelhető ezüst sokaságának köszönheti. A hazánkban is jól ismert, decemberben virágzó, vörös szirmú mikulásvirágnak ez a város a hazája. Délután irány MEXIKÓVÁROS repülőtere! Hazautazás az esti órákban, éjszaka a repülőn.

19. nap: Budapest
Európai átszállás után érkezés Budapestre a későesti órákban.

 

UNESCO Világörökségek:
- Mexikóváros történelmi központja
- Puebla történelmi központja
- Chichen Itza városa
- Uxmal városa
- Campeche történelmi városa
- Monte Alban történelmi városa
- Palenque városa
- Teotihuacan
- El Tajín városa


Fakultatív kirándulások (helyszínen fizetendő, 10 főtől magyar nyelvű kísérővel):
- XCARET busszal, belépővel: kb. 140,- USD

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Mexico City – Budapest útvonalon, átszállással
- Mexikóban a közlekedést légkondícionált autóbusszal
- 17 éjszaka szállást helyi középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban
- reggelit (esetenként amerikai vagy büfé reggelivel)
- városnézéseket és kirándulásokat az útiprogram szerint
- helyi és magyar idegenvezetést
- belépőjegyeket a program szerint és a csónakkirándulás árát
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket: kb. 149.000,- Ft (Az indulásig változhat!)
- fakultatív félpanziós felárat Ajánlott!
(13 főétkezés a körutazáson és „all inclusive” ellátás a Cancun-i szállodában): 75.500,- Ft
- fakultatív kirándulás árát (lásd a programban leírtak alapján), helyszínen fizetendő!
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- kötelező szerviz díjat / borravalót: 90,- USD / fő (szállodák, helyi id.vez, buszsofőr)
- minimális utaslétszám hiányában, 15 – 19 fő indulása esetén a 75.500,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket
(pl. személyes jellegű kiadásokat)
- egyágyas felár: 255.500,- Ft

A változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok