A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Szilveszter Ausztriában - Alpesi túrák Stájerországban

Ausztria, Körutazás Ausztriában, Körutazás Ausztriában
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Sportos kirándulások
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás


Szilveszteri utazás Ausztriában, a zöld Stájerországban, ami ezúttal hófehér arcát mutatja nekünk. Magashegyek között, a népszerű Mariazellben lesz a szállásunk, ami nem csak a kultúrában tölt be fontos szerepet, hanem a téli sportoknak is komoly központja. Havas túrák, alpesi csúcsok, panorámautak, hangulatos hütték, szánkózás, egy fergeteges szilveszteri buli és egy remek termálfürdő szerepelnek a programban.


Részletes program

1. nap
Bu­da­pest – Hohe Wand Skywalk – Mariazell

    Utazás: reggel 06:00 órakor indulunk autóbusszal Budapestről, a Syma csarnokkal szemben lévő parkolóból. A napunk első fele utazással telik.
    Hohe Wand Skywalk: körülbelül 4 órás utazás után érkezünk a Hohe Wand lábához, amely a hozzánk legközelebb eső alpesi hegyvonulat Ausztriában. A csúcsai nem túl magasak, a legnagyobb is „csak” 1132 méteres, de a látványos túraútvonalak, az alpesi hütték és a kilátópontok sok kirándulót vonzanak. A Hohe Wand tetején teszünk egy 2-3 órás kirándulást, amelynek az útvonalát az aktuális hóviszonyok befolyásolják. Mindenképpen érintjük a Skywalk kilátóteraszt, a Hohe Wand kihagyhatatlan látnivalóját. A kilátó a tériszonyosok rémálma, mivel a rácsos fémjárda több méterre lóg ki a 120 méteres szakadék fölé. Az élmény és az innen látható panoráma azonban rendkívüli! Táv: 4-6 km, szint: fel kb. 250 m, le kb. 250 m.
    Mariazell: a Hohe Wandon tett kirándulás után a délutáni órákban érkezünk a stájerországi kisvárosba, Mariazellbe. Az 1270 méteres Bürgeralpe lábánál fekvő alpesi városka híres zarándokhely, de kiváló földrajzi adottságai miatt népszerű túra, kerékpáros és síközpont is. Egy belvárosi szállodában foglaljuk el a szobáinkat, ahol öt éjszakát fogunk eltölteni. A szállás elfoglalása után megvacsorázunk a szálloda éttermében.
    Szállás: szálloda; étkezés: vacsora.

2. nap
Mariazell – Bürgeralpe (1270 m) – Mariazell


    Gyalogtúra a Bürgeralpe csúcsára: a nap első felében a Mariazell mellett emelkedő, 1270 méteres Bürgeralpe a célunk. A szállodánkból gyalog indulunk el, és ha a hóviszonyok megkívánják, hótalpakat viszünk magunkkal. Egy lankás ösvényen kezdődik a túra, ahonnan remek kilátás nyílik Mariazell házaira. Ezután erdei utakon, behavazott fenyőerdőkön át haladunk egyre feljebb. Az 1270 méteres csúcshoz közelítve egyre szebb panoráma bontakozik ki előttünk. A hegytetőn betérünk egy hüttébe, ahol megebédelhetünk. Ezután egy másik útvonalon túrázunk vissza Mariazell központjába. Táv: 13 km, szint: fel 420 m, le 420 m.
    Mariazell, Arzberger likőrmanufaktúra: délután felkeressük a híres mariazelli Arzberger likőrmanufaktúrát. A környék hegyeiből származó gyógynövényekből 1833 óta készítik itt a híressé vált likőröket. Először megismerkedünk a gyártási folyamattal, majd meg is kóstoljuk a különleges italokat. A látogatás után visszatérünk a szállodába vagy tehetünk egy sétát Mariazell központjában.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

3. nap
Mariazell – Gemeindealpe (1626 m) – Mariazell


    Gyalogtúra a Gemeindealpe csúcsára: a mai túra célja az 1626 méteres Gemeindealpe csúcsa, amit a hóviszonyok függvényében érünk el, vagy csak megközelítünk. A túra kiindulópontjába, egy 1121 méteren fekvő parkolóba autóbusszal utazunk. Innen gyönyörű téli tájakon, havas ösvényeken túrázunk egyre feljebb. Az erdőt időnként kisebb tisztások szakítják meg, majd ismét sűrű fenyvesek veszik át helyüket. Néhány száz méteres emelkedő után érintjük az Eiserner Herrgott hüttét, majd újabb, immár lankásabb emelkedő következik. Ha kedveznek a hóviszonyok, akkor nemsokára megérkezünk az 1626 méteres hegycsúcsra, ahol páratlan kilátás fogad. A hegycsúcs közelében találjuk a Terzer Haust, aminek éttermében a kedvenc alpesi fogásainkból válogathatunk. Az ebéd után egy másik útvonalon ereszkedünk le a hegyről. Táv: 14 km, szint: fel 520 m, le 680 m.
    Mariazell: néhány perc alatt visszautazunk a szállodába, ahol a nap hátralévő része a pihenésé.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

4. nap
Mariazell – Annaberg – Anna Alm hütte – Annaberg – Mariazell


    Gyalogtúra az Anna Alm hüttébe: az év utolsó napján egy könnyű kirándulásra indulunk. Ismét busszal utazunk a túra kezdetéhez, az Annaberg síterepre, majd a felvonók mellett elhaladva a havas fenyveseket vesszük célba. A Tannbach patakot követve haladunk egyre feljebb. Az utunk először lankásabb, majd amint felérünk a Hennesteck gerincére, egyre meredekebbé válik. Elhaladunk az 1334 méteres csúcs alatt, miközben jól láthatjuk az Ötscher és a Gemeindealpe csúcsait. Nemsokára megérkezünk az Anna Alm hüttébe, ahol megpihenünk, átmelegszünk és megebédelünk. A pihenő után a hegygerincen folytatjuk a túrát, majd leereszkedünk ismét a fenyvesek közé. Folyamatosan ereszkedünk erdőkön és tisztásokon át, alpesi házak között egészen az Annaberg melletti parkolóig, ahol a buszunkat hagytuk. Táv: 11 km, szint: fel 470 m, le 470 m. A túra után visszautazunk a szállásunkra.
    Szilveszter este: megvacsorázunk a szálloda éttermében, majd belecsapunk a szilveszteri mulatságba.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

5. nap
Mariazell – Bürgeralpe – Solebad Termálfürdő – Mariazell


    Szánkózás: az Újév első napján kalandos és pihentető fakultatív programot ajánlunk. A Bürgeralpe csúcsára induló kabinos felvonó alsó állomásánál napijegyet vásárlunk, szánkót bérlünk, majd felvonóra szállunk. Pár perc alatt felérünk az 1270 méteres csúcsra, majd szánkóra pattanunk és hosszasan suhanunk egészen Mariazellig. Versenyezhetünk egymással vagy csak gyönyörködhetünk az alpesi tájban. A napijegyünk korlátlan számú lesiklásra érvényes. A program természetesen függ az aktuális hóviszonyoktól.
    Solebad Termálfürdő: délután kellemes kikapcsolódásban lehet részünk a Mariazelltől alig 50 kilométerre található Solebad Termálfürdőben. A külső és belső medencék 32-34 °C-os sós vizéből élvezhetjük a lenyűgöző hegyi panorámát.
    Mariazell: estére érkezünk vissza a szállodába, ahol megvacsorázunk.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

6. nap
Mariazell – Bruck an der Mur – Budapest

    Utazás: a reggeli után elhagyjuk a szállodánkat és útnak indulunk Magyarország felé. Útközben azonban megállunk egy rövid séta erejéig Bruck an der Mur kisvárosában.
    Bruck an der Mur: a Mura folyó partján, a Hochschwab hegy közelében fekvő Bruck an der Mur nagyon szép óvárossal büszkélkedik. Érdemes tenni egy sétát a központban, majd betérni valamelyik hangulatos kávézóba vagy cukrászdába. A városnézés után folytatjuk az utazásunkat Budapest felé.
    Budapest: a késő délutáni órákban érkezünk Budapestre, a Syma csarnokhoz.
    Étkezés: reggeli.


Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

    Indulás: Budapestről a Syma(BOK) csarnoktól (XIV. Dózsa György út 1.) reggel 06.00 órakor.
    Érkezés: Budapestre, a Syma csarnokhoz a késő délutáni órákban.

A gyalogtúrák nehézsége

    A programban szereplő gyalogtúrák közepes nehézségűek. A túrák sikeres teljesítéséhez átlagosan sportos erőnlét és túrázási tapasztalat szükséges. Az útvonalak hossza és szintemelkedései átlagosnak számítanak, a hóviszonyok azonban befolyásolhatják a túrák útvonalát. Különösen a Gemeindealpe esetén érvényes, hogy túl nagy hó vagy jeges terep esetén nem túrázunk egészen a csúcsig.
    A túrák ki is hagyhatóak, ilyen esetben a szálláson maradhatunk. Egyes túrák síliftekkel le is rövidíthetőek.
    A túrákon hideg, téli körülmények várnak minket. Havas, vizes, hideg, szeles időnek megfelelő felszerelésre lesz szükség. Ebben az esetben a túrákat is könnyebbnek érezzük.
    A túrákra egy kisméretű hátizsákot kell magunkkal vinnünk, amiben esőkabátnak, esőnadrágnak, tartalék meleg ruhának, némi élelemnek és ivóvíznek kell lennie.
    Az utazást olyan résztvevőknek ajánljuk, akik egészséges és aktív életvitelt követnek, rendszeresen túráznak és/vagy sportolnak, nem ijednek meg az olykor nehezebb tereptől és rendelkeznek a túrához szükséges túrafelszereléssel.
    A túrákon való részvételhez elengedhetetlen a ma­ga­biz­tos mozgásko­or­di­ná­ció, a lépésbiztonság, valamint a szé­dü­lés­től és tér­iszony­tól va­ló men­tes­ség. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegség.
    A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szükséges felszerelés

    Téli túraöltözet: vízálló túrabakancs, vízhatlan túranadrág és kabát (vékony pehelykabát), meleg ruhák, polárpulóver, sapka, kesztyű, lábszárvédő (kamásni), meleg aláöltözetek. Olyan ba­kancsot hozz, ami valóban vízálló és már rég­óta hasz­nálod. Ha új ba­kan­csod van, a tú­ra előtt já­rasd be, ne­hogy az uta­zás alatt tör­je fel a lá­bad! Kérjük mindenképp fordíts arra figyelmet, hogy a kabátod és a nadrágod megfelelően vízhatlan legyen, valamint túra közben ne jusson hó a bakancsba.
    Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a na­pi tú­rák­hoz, ku­lacs, nap­szem­üveg, fejlámpa, túrabot. Csúszós, jeges úton különösen nagy segítséget jelent a hómacska (csúszásgátló karmok), amit bármilyen túrabakancsra fel lehet erősíteni, valamint a túrabot.
    Hótalpak: mély hó esetén hótalpakat használunk, amiket az irodánk biztosít. A hótalpakat minden magasszárú túrabakancsra fel lehet csatolni. A hótalpak használata könnyebb, ha rendelkezünk túrabottal is.

Szállás

    Az utazás öt éjszakáját Mariazell kisvárosában, egy belvárosi háromcsillagos szállodában töltjük. Mindegyik szoba kétágyas és saját fürdővel rendelkezik.

Étkezés és ivóvíz

    A rész­vé­te­li költ­ség tar­tal­maz­za a reggelit és a vacsorát. Az ét­ke­zé­sek fel­so­ro­lá­sa a rész­le­tes prog­ram­ban olvasható. Az utazás ára nem tartalmazza az italokat.
    Délben majdnem minden nap lesz lehetőségünk menedékházak éttermeiben ebédelni. Ennek ellenére minden túrán legyen nálunk valamilyen hideg élelem, szendvics, csokoládé, müzli- vagy energiaszelet.
    A vezetékes víz iható, de sok helyen vásárolhatunk palackozott ivóvizet is. Másfél liter ivóvíz ára: 0,5-1,5 €. A túrákra célszerű termoszt magunkkal vinni, benne forró teával.

Időjárás

    Téli, havas, hideg időjárásra kell készülni. A hőmérséklet napközben -8 és 0 °C között várható, reggelente azonban előfordulhat -15 °C is. A túrák közben – ha jó tempóban haladunk – nem fogunk fázni, sőt akár könnyen ki is melegedhetünk.
    Hóesés várható, a kitettebb helyeken erős szél is előfordulhat.
    Az ösvényeket vastag hótakaró fedheti, de egyes szakaszok lehetnek jegesek, csúszósak is. Téli körülmények között a megfelelő felszerelés különösen fontos.


A részvételi költség tartalmazza:

  •     Az utazást autóbusszal Budapestről.
  •     5 éjszaka szállást Mariazellben, háromcsillagos szállodában, kétágyas szobákban.
  •     5 reggelit és 5 vacsorát.
  •     A túravezetést.

A részvételi költség nem tartalmazza:

  •     A további étkezést, illetve az italokat.
  •     A belépőket és fakultatív programokat.
  •     A biztosításokat.

Biztosítás

    Kombinált útlemondási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 12.295 Ft
    Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 6.300 Ft
    Útlemondási biztosítás: 7.495 Ft

    Létszám: 30-40 fő.
    Hiányzás a munkahelyről: 2 nap.

Hasonló ajánlatok