A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Jordánia - Sivatagi kalandtúra az őszi szünet idején

Jordánia, Körutazás Jordániában, Körutazás Jordániában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Egyénileg
  • Típus: Sportos kirándulások
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Hosszú hétvége a Wadi Rum vörös sivatagában, Petra régi városában és Jordánia más látványosságai között. Túrázunk a Dana Természetvédelmi Területen, sivatagi táborban alszunk és terepjárókkal járjuk be a homokdűnék és homokkő tornyok vidékét. A napfelkeltéket és naplementéket a legjobb kilátópontokból csodáljuk meg, és felfedezhetjük a sivatag éjszakai égboltját.

Részletes program


1. nap
Budapest – Jerash – Amman

    Repülés: a Ryanair járatát ajánljuk, amely 07:05 órakor indul Budapestről és 11:30-kor érkezik az ammani repülőtérre. A találkozó 12:00 órakor lesz az érkezési csarnokban. A regisztráció után beszállunk a ránk várakozó autóbuszba, amely a sivatagi program kivételével végig velünk lesz az utazás alatt.
    Jerash: miután elhagytuk a repülőteret, megebédelünk egy étteremben, majd felkeressük Jerash romvárosát. Jerash a legjobb állapotban fennmaradt ókori római város a Közel-Keleten, amelynek története több, mint 5000 évre nyúlik vissza. Körbesétáljuk az ovális főteret, a hatalmas színházat, megnézzük a templomok maradványait és a mozaikokat.
    Amman: Jerash után Ammanba utazunk, ahol egy hotelben foglaljuk el a szállásunkat, majd megvacsorázunk.
    Szállás: szálloda; étkezés: ebéd, vacsora.


2. nap
Amman – Petra – Wadi Rum

    Utazás: reggel elhagyjuk Ammant és Jordánia legszebb látnivalóihoz, Petrába és a Wadi Rum sivatagába utazunk.
    Petra: dél körül érkezünk Petrába, amely Jordánia és az egész Közel-Kelet egyik legnagyszerűbb látványossága. Petra nem csupán egyetlen sziklába vájt épületet jelent, hanem egy húszezer lakosú régi várost, a nabateus nép egykori központját. Az épületek egy részét a sziklába vájták, amiknek azóta is csodájára jár a világ. Petrát egy nehezen megközelíthető helyen, magas hegyek között hozták létre. A főbejárata, a Siq egy 1,2 kilométer hosszú szurdokvölgy, amelynek falai 200 méter magasak. Ahol a Siq véget ér, ott áll a Kincstár, a leghíresebb petrai sziklatemplom, ami lenyűgöző kezdőpontja a romvárossal való ismerkedésünknek. Először egy helyi idegenvezető kíséretében felkeressük a legfontosabb helyszíneket és sziklába vájt „épületeket”, majd marad elegendő időnk arra is, hogy szabadprogram keretében ismerkedjünk Petrával. Hatalmas templomokat, színházat, barlanglakásokat, sírokat és más helyiségeket láthatunk szép számmal, amiket mind a vöröses színű homokkőbe vájtak a nabateusok.
    Wadi Rum, sivatagi tábor: Petra után a Wadi Rum vörös sivatagába utazunk. Ahol az utak véget érnek, a buszról terepjárókra szállunk, és a dzsippek platóin vágunk neki a homokdűnékből és hatalmas homokkőtornyokból álló varázslatos tájnak. A szállásunk egy egyszerűen felszerelt, de nagyon hangulatos és gyönyörű környezetben létesült sivatagi táborban lesz. Este egy kisebb túra keretében felkapaszkodunk egy kilátópontba, hogy onnan lássuk a naplementét. A túra nehézsége: . A vacsoránkat hagyományos beduin módon készítik el, ami igazi kulináris élményt ígér. A sivatagi táborban, telepített sátrakban egy éjszakát töltünk.
    Szállás: sivatagi tábor; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.


3. nap
Wadi Rum – Petra – Dana

    Wadi Rum: reggel egy körülbelül két órás terepjárós kirándulásra indulunk a Wadi Rumban. A sivatag-lakó beduinok ősi karavánútján járunk, miközben érintünk több érdekes helyszínt is. Megállunk különleges sziklaalakzatoknál, kilátópontoknál és beduin árusoknál. A vezetőink beduinok lesznek, akik a sivatagban nőttek fel, és jóformán az egész életüket itt töltik.
    Dana Természetvédelmi Terület: a Wadi Rum után a Dana Természetvédelmi Területre utazunk, amely Jordánia legnagyobb rezervátuma. Ezen a változatos vidéken indulunk egy lenyűgöző szépségű gyalogtúrára. A táj alapvetően sivatagi, amit 1500 méteres hegyek, meredek szurdokvölgyek és hatalmas sziklák törnek meg. A terület leglátványosabb részein túrázunk keresztül, homokkő tornyok között, száraz kanyonok oldalában és elképesztő panorámaösvényeken. A sivatagi éghajlat ellenére a növényzet egészen változatos; citrusfák, trópusi akáciák és sivatagi cserjék zöldellnek a sziklák között. Táv: 10 km, szint: fel 380 m, le 380 m, a túra nehézsége: .
    Dana: a túra után a Dana Természetvédelmi Terület központjába, a kőből épült házakból álló, kicsiny Dana faluba utazunk. A település egyik egyszerűen berendezett vendégházában lesz a mai szállásunk.
    Szállás: vendégház; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

4. nap
Dana – Holt-tenger – Amman

    Holt-tenger: reggel elhagyjuk Dana vendégházát és a Holt-tengerhez utazunk. A Jordánia és Izrael között fekvő Holt-tenger 411 méterrel fekszik az általános tengerszint alatt – ezzel a tengerpartja bolygónk szárazföldjeinek legmélyebb pontja. A víz sótartalma tízszer magasabb, mint a Földközi-tengeré; eléri a 30 százalékot. Az extrém magas sótartalom miatt úszásról szó sem lehet, mivel lényegében lebegünk a víz felszínén. Ezt a különleges élményt élhetjük át a Holt-tenger egyik kiépített strandján, ahol a fürdőzés után le is zuhanyozhatunk.
    Amman: délután Ammanba utazunk, ahol a szállásunk szállodában lesz. A szobáink elfoglalása után megvacsorázunk a hotel éttermében.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd, vacsora.

5. nap
Amman – Budapest

    Amman: délelőtt egy rövid buszos városnézésen veszünk részt Ammanban, majd a város repülőterére utazunk.
    Repülés: 11:55 órakor indul az általunk ajánlott Ryanair járat, amely 14:35-kor száll le a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren.
    Étkezés: reggeli.


Fontos tudnivalók

Indulás és érkezés

    Helyszín: Budapest, Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér.

Ryanair repülőjegy egyéni foglalása

    A Ryanair repülőjegye alapesetben nem tartalmaz feladott poggyászt, és a fedélzetre felvihető kézipoggyász is csak maximum 2 kg súlyú lehet. Emiatt rögtön olyan típusú jegyet (PLUS) érdemes foglalni, ami többek között tartalmaz feladott poggyászt, normál súlyú (10 kg) kézipoggyászt és elsőbbségi beszállást.
    Ülőhelyet szintén felár ellenében lehet foglalni; ellenkező esetben az együtt utazók beszállókártyája nem egymás mellé fog szólni.
    Indulás előtt 48 órával online kell becsekkolni mindkét járatra, a beszállókártyát pedig kinyomtatva magunkkal kell vinni a repülőtérre.


A gyalogtúrák nehézsége

    Az utazás prog­ra­mjá­ban csupán egyetlen hosszabb túra szerepel, a Dana Természetvédelmi Területen. Az ösvények jól járhatóak, de egyes helyeken kitett szakaszokra kell készülni. Tériszonyban szenvedőknek nem ajánljuk ezt a túrát. A sikeres teljesítéshez aktív életvitel és túrázási tapasztalat szükséges. Lényeges a magabiztos mozgáskoordináció és a lépésbiztonság, kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.
    A túrák nehézségét ötös skálán adjuk meg.

Szükséges felszerelés

    Öltözet: túracipő vagy túrabakancs, strapabíró túraöltözet, tartalék meleg felsőruházat, polárpulóver, eső- vagy szélkabát, sapka- vagy kendő napszúrás ellen.
    Túrafelszerelés: kisméretű hátizsák a túrához és a napi kirándulásokhoz, hálózsák, kulacs, elemlámpa pótelemmel, napolaj, napszemüveg.
    Külön felhívjuk a figyelmet az elemlámpára, mivel a sivatagi táborban szükség lesz rá.
    Hálózsák elvileg nem szükséges, mert a sivatagi táborban kapunk matracot és takarókat, de esetleg célszerű mégis magunkkal vinni egy hálózsákot.

Szállás

    Két éjszakát töltünk szállodában Ammanban. A szobák kétágyasak saját fürdővel.
    Egy éjszakát Dana faluban egy egyszerű berendezésű vendégház kétágyas szobáiban töltünk. Nem mindegyik szobához tartozik fürdő, ilyen esetben a közös fürdőszobákat használhatjuk.
    Egy éjszakát a Wadi Rumban, egy sivatagi táborban töltünk. Előre telepített sátrakban vagy puritán berendezésű bungalókban töltjük az éjszakát, ahol kapunk matracokat és takarókat, de ennek ellenére mégis célszerű hozni egy hálózsákot. A táborban igen korlátozottak a tisztálkodási lehetőségek, ezért jó ha van nálunk nedves törlőkendő.

Étkezés és ivóvíz

    Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható. Az italokat nem tartalmazza a részvételi költség.
    Kizárólag palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, amely rengeteg helyen kapható. Más­fél li­ter ivóvíz ára: 0,5-1 €.

Időjárás

    Az utazás időpontjában az ország északi részén 20-24 °C várható, míg délen 24-28 °C-ra lehet számítani. Éjszaka a sivatagban 16-18 °C-ra hűl le a levegő.
    Csapadéknak kicsi a valószínűsége.


A részvételi költség tartalmazza: 

  •     Az utazást autóbusszal és terepjárókkal.
  •     2 éjszaka szállást háromcsillagos szállodában, kétágyas szobákban.
  •     1 éjszaka szállást egy hangulatos sivatagi táborban, a Wadi Rumban.
  •     1 éjszaka szállást vendégházban, Dana faluban.
  •     4 reggelit, 4 ebédet és 4 vacsorát.
  •     A programban szereplő látnivalók belépőjét.
  •     A csoportos vízumot.
  •     A helyi idegenvezetést és az irodánk túravezetőjét.

A részvételi költség nem tartalmazza:

  •     A repülőjegyet és a repülőtéri illetéket.
  •     Az italokat az étkezések során.
  •     A borravalókat.
  •     A biztosításokat.

Szállás

    Választható egyágyas felár: 35.000 Ft

Biztosítás

    Kombinált útlemondási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 14.455 Ft
    Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 6.060 Ft
    Útlemondási biztosítás: 10.495 Ft

    Létszám: 15-30 fő.
    Hiányzás a munkahelyről: 1 nap.
    Repülési útvonal: Budapest-Amman-Budapest (Ryanair).

Repülés:

    Ehhez az utazáshoz minden résztvevő egyénileg tudja lefoglalni és kifizetni a repülőjegyét a Ryanair légitársaság honlapján.
    Ajánlott menetrend:
    Október 31: Budapest – Amman: 07:05 – 11:30
    November 4: Amman – Budapest: 11:55 – 14:35
    A repülőjegy lefoglalása előtt kérjük mindenképp konzultálj irodánkkal. A repülőjegy megvásárlását csak akkor ajánljuk, amikor már garantált az út indulása. További információkat a foglalásról a tudnivalók között találsz.
    A repülőjegy lefoglalásában – 5000 Ft-os jegykiállítási díj ellenében – irodánk is szívesen segít.

Hasonló ajánlatok