A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Székelyföldi nagykörutazás 2023

Románia, Székelyföld, Székelyudvarhely
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Kelet-európai program, Kulináris élvezetek, Közép-európai program, Szomszédolás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!
Leírás

A program tervezett útvonala:

1. nap: Szeged – Budapest – Nagyvárad – Bánffyhunyad – Kolozsvár (450 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Továbbuta­zunk Ártánd határátkelőn keresztül Nagyváradra. Rövid városnézés: székesegyház, püspöki palota, ke­vés szabadidő a Fő tér környékén. A Király-hágón át érkezünk Bánffy­hunyadra, pihenés közben meg­tekintjük a református templomot, majd utunkat Kőrösfőn keresztül folytatjuk (megállunk a népi hím­zéseket megcsodálni.) Szállásunk Kolozsvár kör­nyékén lesz. 

2. nap: Kolozsvár – Torda – Torockó – Nagyenyed és Marosvásárhely (190 km)

Reggeli után Kolozsvár városával ismerkedünk: Fő tér, Farkas utca és a híres Házsongrádi temető veze­téssel. A Tordai hasadék érintésével Torockón ismerkedünk a hajdan volt népviselettel és a vasfeldolgo­zás múzeumi emlékeivel. A Kőközön keresztül érkezünk Nagyenyedre, ahol a kollégium udvarán emlékez­hetünk a „nagyenyedi kohó” egykor volt példát adó nagyjaira (Bolyai Farkas, Barabás Miklós, Kőrösi Csoma Sándor és Sütő András …). Továbbutazunk Marosvásárhelyre, ahol szálláshelyünkön szeretettel várnak bennünket.

3. nap: Szováta – Parajd – Korond – Székelyudvarhely – Csíksomlyó (160 km)

Marosvásárhelyen megtekintjük a Kultúrpalotát, ahol Killyén Ilka rövid történelmi és irodalmi betekintő­jét hallgatjuk. Szovátán sétálunk a Medve-tó partján, majd Parajd felé vesszük utunkat, ahol a híres sóbányát keressük fel. Utunk kö­vetkező állomása Korond, ahol az ősi fazekas mesterség erdélyi köz­pontjába látogatunk, vásárolhatunk a színes kerámiákból. Korondot elhagyva Farkaslakára érkezünk (Tamási Áron szülőhelye és sírja). Tovább utazva Székelyudvarhelyre érkezünk, ahol városnézésünk alatt láthatjuk főterét és a szoborparkot. Utunkat a Hargitán át folytatjuk. Es­tére érkezünk meg Csíkszeredára, ahol 2 éjszakán keresztül szállá­sunk lesz. 

4. nap: Csíksomlyó – Gyilkos-tó – Békás-szoros – Gyimes vidéke: 1000 éves határ, csángó mulatós program (160 km)

Reggelit követően a magyarok ősi zarándok helyére a csíksomlyói kegytemplomhoz látogatunk – ahol, ha megszólal az orgona, nem a véletlen műve lesz. Mádéfalvára látogatunk, ahol a 200 székely vér­tanúra, a Bukovinai székelyek tra­gikus élettörténetére emlékezünk. Csíkszentdomokoson áthaladva a gyergyószárhegyi Lázár Kastély előtt emlékezünk Erdély nagy feje­delmére, Bethlen Gáborra. Pongrá­cz-tetőn kelünk át a Gyilkos-tóhoz, ahol a víz alá került fenyőerdő ma­radványai láthatók. A Békás-szoros hasadékvölgyén át haladva felejt­hetetlen természeti képződmé­nyek látványa vár az utazóra. Késő délután a Fügés tetőn át a Tatrosz völgyébe, az 1000 éves határhoz érkezünk. A Gyimesek turiszti­kai vonzerejét a népművészetek, táncművészet hagyományai jelen­tik. Az itt élő gyimesi csángók máig megőrizték néprajzi hagyománya­ikat. Az ezeréves határnál csángó népi mulató programon veszünk részt. Különleges elfelejtett ételek, ízek kóstolója, népzenével. Visszatérünk szálláshelyünkre. 

5. nap: Szent Anna-tó – Kézdivásárhely – Csernáton – Brassó (150 km)

Reggeli után a Mikó várral bú­csúzunk Csíkszeredától, Tusnád­fürdőn keresztül a festői szépségű Szent Anna-tóhoz indulunk. A tó a Csomád-hegy kráterében meg­búvó természetvédelmi területen Kelet-Európa egyetlen épségben megmaradt vulkáni krátertava. Kézdivásárhelyre, az udvarterek városába utazunk tovább. Főterén Gábor Áron szobrát láthatjuk, kü­lönlegesség a Céhtörténeti múzeu­ma (valamint Zsuzsi és Andris baba népművészeti gyűjteménye). Idő függvényében Csernáton megte­kintjük a falumúzeumot és az egye­dülálló székely népfőiskolát. Tovább utazva a Prázsmári erődtemplom­hoz érkezünk, mely Erdély legna­gyobb evangélikus vártemploma. Megtekintjük a köré épített kamra­rendszert. Brassó érintésével a Tö­mösi-szoroson át a Nagykő-havas, és a Keresztény-havas közt érjük el a hajdanvolt határt Predeálnál. Jó idő esetén gyönyörű kilátás vár ránk a környező hegyekre. Szállá­sunk Brassóban vagy környékén lesz.

6. nap: Törcsvár: Peles Kastély (Drakula Vár) – Brassó Pojana –Fogaras-Nagyszeben (360 km)

Elfogyasztva reggelinket, a Pre­deáli-hágón keresztül a Kárpátok gyöngyszemei következnek: Pre­deál, Azuga, Bustény, Szinaja. A Peleș-kastélyhoz érkezünk, mely a román királyok egykori nyári rezi­denciája volt, mára a XIX. századi Európa egyik fontos reprezentációs emlékműve. Ezt követően Törcsvár várát, „Drakula kastélyát” tekintjük meg, mely a Déli Kárpátok egyik legfontosabb szorosát védelmez­te. A XIX. században román királyi nyaralóhely volt, ma a környék egyik kiemelkedő nevezetessége. Románia egyik leghíresebb üdülő­helyén, Brassó Pojanán át, gyönyörű hegyek és völ­gyek között érkezünk Brassóba. A városra leereszkedve egy kilátó pontnál meg­állva elénk terül a város történelmi városközpontja. Az erdélyi szászok egykori központjában, annak történelmi vá­rosrészben a régi utcákon, régi épületek között sétálunk. A város az erdélyi szá­szok egykori nagy központja volt. A Cenk-hegy lábánál elterülő várost védőfal veszi körül, melyen erede­tileg harminckét torony és bástya volt, melynek legtöbbje ma is áll. Láthatjuk a Fekete templomot (Fe­kete Madonna), mely a legnagyobb erdélyi gótika, és a város legjelen­tősebb műemléke. A Persányi hegyeken keresztül Fogaras vára alatt elhaladva - amennyiben időnk engedi, sétálunk a fejedelemasszonyok várudvarán - utunkat folytatva a „szászföld fővárosába”, Nagysze­be érkezünk. Történelmi központjában épí­tészeti emlékekkel gazdagodunk: Brukenthál-palota, régi városháza, rejtett gabona silók. Az esti órákban érkezünk szálláshelyünkre, ahol vacsorával várnak Bennünket.

7. nap: Gyulafehérvár – Vajdahunyad és Déva vára. Aradi látogatás – Szeged - Budapest. (540 km)

Elfogyasztva reggelinket Gyulafehérvárra utazunk. A várban és a római katolikus székesegyházban több magyar történelmi személy sírja található (Izabella királyné, János Zsigmond, Hunyadi János és Márton Áron). Utunkat a Kenyér-mezőn a Piski-hídon át a romantikus Vajdahunyad várának meglátogatásával folytatjuk. A Hunya­diak és a vár történetével ismer­kedünk. Déva felé utazunk tovább, ahol a város fölé emelkedő Déva várának meghó­dítására felvonóval érkezünk a város fölé, ahonnan szép kilátás nyílik a Maros völgyé­re és az Érc hegységre. Felidézzük a Kőműves Kelemen balladáját… Utunkat hazafelé folytatva Aradon búcsúzunk Erdélytől a sokat megélt szabadság szobornál. Nagy­lakon keresztül utazunk hazafelé. Érkezés Szegedre az esti órákban, továbbutazás Budapestre. (Az oda-és visszaút nem azonos! A Buda­pest–Ártánd útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásnál ezt kérjük, vegyék figyelembe!)

Fakultatív programok
Leírás Időtartam Ár
1 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

16800
2 ágyas elhelyezés reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

11500
3. fő felára egy szobában pótágyon reggelivel Budapesten

Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

10000

Árak és felárak magyar forintban és euróban (1 főre)
2023. 06.17., 07.15., 08.12., 09.02.
Eurós áraink árfolyam garanciával - További információért kattintson IDE!


Részvételi díj: 204.000 Ft / 551 EUR
*(Kis csoportos létszám felár: 16.000 Ft / 43 EUR/fő*)
1 ágyas felár: 46.000 Ft / 124 EUR


Utasbiztosítás (Classic): 4.900 Ft
Utasbiztosítás (Prémium): 6.370 Ft 
Utasbiztosítás (Privileg): 8.050 Ft
2021.01.01-től a megrendeléssel egyidőben igényelt BBP biztosítással az Ön kalkulált útlemondási biztosítása önrészmentessé válik. Részletek itt.


Utazás: autóbusszal
Elhelyezés: 6 éjszaka szálloda***, 2 ágyas tus/wc-s szobában
Ellátás: 6x félpanzió


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 320 RON
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 10 EUR

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 16.000 Ft / 43 EUR/fő

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Szeged-Kecskemét-Budapest-Debrecen-Ártánd útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségéről információ a programfüzet elején. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 6 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában , 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában

- 6x félpanziós ellátást

- alapprogram szerinti programokat és városnézéseket 

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alapprogramon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)

- kötelező jellegű helyi idegenvezető költségeit

- szervizdíjat / borravalót (igény esetén a helyszínen fizetendő)

- kedvezményes csoportos baleset-betegség-poggyász biztosítást

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok