A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Alpokon innen és túl

Ausztria, Körutazás Ausztriában, Körutazás Ausztriában
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás


ALPOKON INNEN ÉS TÚL
TIROL - SVÁJC - DÉL-TIROL ÉS KELET-TIROL...


Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió


1. nap: Budapest – Wattens – Landeck környéke (kb. 840 km)
Utazás Ausztrián és az ún. Német Alpesi úton keresztül rövid pihenőkkel Tirolba. Útközben látogatás WATTENS-ben, a világhírű Swarowski kristály hazájában. Továbbutazás a tiroli szállás felé. Szállás.

2. nap: Pontresina – Bernina Express – St. Moritz – Landeck környéke (kb. 300 km)
Reggeli után irány a svájci Pontresina! Innen a híres BERNINA EXPRESS vonaton utazunk tovább az Alpok lenyűgöző szépségű tájain keresztül, a Bernina hágón átkelve (2.253 m) az olasz Tiranóig. Az útvonal káprázatos, hiszen a hágó környékén közel a kb. 4.000 m-es csúcsokkal körül ölelt tájat, hamarosan a pálmafák és a magnóliák világa váltja fel. Tiránóból utazás vissza a hágón keresztül ST. MORITZ-ba, a híres téli üdülőhelyre. Rövid séta, pihenő után utazás az előző napi szálláshelyünkre Tirolba. Szállás.

3. nap: Merano / Meran – Tirol – Bressanone / Brixen – Bruneck környéke (kb. 210 km)
Utazás a Reschen-hágón át Olaszországba, Dél-Tirolba. MERANO híres fürdőváros és klimatikus gyógyhely is. A XV. században Habsburg Zsigmond főherceg otthona is a városban volt. Napjainkban osztrákok, németek, olaszok járnak ide, hogy igyanak a gyógyvízből, valamint a forró gyógyfürdő mellett a zamatos borokat is megkóstolják. A környező lankákon viruló szőlők, gyümölcsösök, lovagkori várkastélyok egy kicsit a Rajna vidékére emlékeztetik a látogatókat. A városi séta után mi sem hagyhatjuk ki a közelben található TIROL VÁRKASTÉLY-át, ahonnan az osztrák tartomány elnevezése is ered. A festői várba kb. 40 perces séta (a bejárathoz közeledve rövid szakaszon kaptató) szükséges, de a repkénnyel befuttatott körerkélyes udvar, a címerek, a trónterem látványa megéri a fáradtságot. Továbbutazás és ismerkedés a híres püspöki központtal, a vidék történelmi székvárosával. BRESSANONE / BRIXEN belső városképe jellegzetesen középkori hangulatot áraszt. A festői utcák falfreskókkal, erkélyekkel, a püspöki székesegyház, az érseki palota népszerűvé tették a várost a turisták körében. Szállás Bruneck környékén.

4. nap: Bolzano / Bozen – Trento / Trient – Bruneck környéke (kb. 260 km)
Délelőtt városnézés BOLZANO-ban, Alto-Adige tartomány fővárosában. A települést Dél-Tirol kapujaként is nevezik. Velence fénykorában már fontos átmenő kereskedelmi központként említették. Mai hangulata tagadhatatlanul tiroli. TRENTO, a nevét felvevő régió fővárosa. A XVI. században itt hívta össze a pápa a zsinatot azzal a céllal, hogy reformokkal segítsék elő a szakadárok, elsősorban a német protestánsok visszatérését az egyházba. Városnézés a hangulatos tartományi székhelyen. Szállás Bruneck környékén.

5. nap: Pragser Wildsee – Budapest (kb. 790 km)

Reggeli után utazás az Alpok varázslatos tájain Dél-Tirol és Kelet-Tirol területén keresztül. Rövid pihenő a tartomány egyik legszebb tavánál, az 1496 m tengerszint feletti magasságban található festői PRAGSER WILDSEE partján. Hazautazás rövid pihenőkkel Villach – Klagenfurt – Maribor – Nagykanizsa – Budapest útvonalon.

 

UNESCO Világörökség:

- Dolomitok vidéke


A részvételi díj tartalmazza:
- utazást légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Collonade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:

- fakultatív félpanzió árát: 13.900,- Ft
- idegenforgalmi adót: kb. 9,- € (A helyszínen fizetendő!)
- belépők, vonatjegy és a fülhallgató árát: kb. 50,- € és 40,- CHF
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
- minimális utaslétszám hiányában, 30 – 34 fő indulása esetén 8.700,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő egyéb költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Egyágyas felár: 22.000,- Ft

Hasonló ajánlatok