A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Santiago de Compostela

Spanyolország, Körutazás Spanyolországban, Körutazás Spanyolországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

SANTIAGO DE COMPOSTELA
LOURDES – PIRENEUSOK – ÉSZAK-SPANYOLORSZÁG

Felkeressük Baszkföld, Kantábria és Asztúria legszebb városait és az európai zarándoklatok két jelentős állomását. Utazunk a Pireneusok impozáns csúcsai között és láthatjuk az Atlanti-óceán által formázott, festői észak-spanyol partokat!

Utazás: Budapest – Barcelona és Madrid – Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: *** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió (reggeli és vacsora)

 

1. nap: Budapest – Barcelona – Carcassone – Lourdes (kb. 660 km)
Repülés Budapestről a reggeli órákban Barcelonába, továbbutazás autóbusszal a franciaországi CARCASSONE erődvárosba, amely Európa legnagyobb középkori vára. LOURDES-ban Bernadette életének helyszíneit, a Mária-jelenések kegyhelyeit nézzük meg. Aki pedig zarándoklatként fogja fel santiagoi útját, itt részt vehet az esti fáklyás körmeneten is. Vacsora, szállás Lourdes-ban.

2. nap: San Sebastian – Bilbao – Suances (kb. 500 km)
Spanyolországba SAN SEBASTIAN-nál, az ország nyári fővárosánál térünk vissza, ahová korábban a madridi nyári hőség elől menekült a királyi család és a minisztériumok. BILBAO-ban megnézzük többek között a függőhidat (Puente Vizcaya), mely a Világörökség része. Vacsora, szállás Suances környékén.

3. nap: Suances – Altamira – Santillana – Oviedo – León (kb. 350 km)
Első állomásunk ALTAMIRA híres Barlang Múzeuma, amely a történelem előtti idők Sixtus kápolnájaként is ismert. A páratlan művészi alkotás több mint 15 ezer évvel ezelőtt készült és a dél-európai, ún. magdaléni kultúrák kivételes emléke. Következő állomásunk SANTILLANA a XV–XVII. századi nemesi paloták, festői utcák és terek kisvárosa. OVIEDO-ban megtekintjük a korai asztúriai építészet legnagyobb értékeit. San Julian de los Prados a legjobb állapotban fennmaradt IX. századi falfestéssel büszkélkedik, a katedrális ókeresztény kápolnájának X. századi kincsei után, az óváros felfedezése következik. Vacsora, szállás Leónban.

4. nap: León – Astorga – Ponferrada (kb. 180 km)
Ismerkedés a királyi várossal, LEÓN-nal: Plaza Mayor, városfalak, gótikus katedrális, román San Isidoro, a világ egyik legjelentősebb román mennyezetfreskója, királysírok, üvegablakok, a San Marco 100 méter hosszú platareszk homlokzata. Továbbutazás ASTORGA-ba, melynek fő látnivalói Gaudi palotája és a katedrális. Vacsora, szállás Ponferradaban.

5. nap: Ponferrada – Lugo – Santiago de Compostela (kb. 300 km)
PONFERRADA a templomos lovagok egykori székhelye, a XII. században alapított erődítmény még romjaiban is impozáns. Rövid pihenő LUGO-ban, ahol megtekintjük a rómaiak által épített városfalat. Irány Santiago de Compostela! Vacsora, szállás.

6. nap: Santiago de Compostela
Az egész napot Jakab apostol városában töltjük. Legyünk zarándokok vagy csak esztéták, netán a városképek vagy a hangulatok kedvelői, itt megtaláljuk, amit kerestünk. Hogy mit? Ezt az előzetes program nem mondhatja el, de egy tanácsunk lehet: tessék jól felkészülni! A várossal egyszerűen nem lehet betelni! Vacsora, szállás Santiagoban.

7. nap: Ourense – Valladolid (kb. 480 km)
Ismerkedés OURENSE főbb látnivalóival: XII–XIII. századi katedrális (Santiago után a legszebb Galiciában), óváros, festői terek. A későbbiekben ismerkedés VALLADOLID nevezetességeivel (Plaza Mayor, a San Gregorio és a San Pablo homlokzata kivilágítva is szép). Vacsora, szállás Valladolid környékén.

8. nap: Valladolid – Burgos – Madrid - Budapest
Utazás BURGOS-ba. A tartományi és érsekségi székváros a gótikus építészet fellegvára, itt áll a Szűz Mária katedrális, mely egyike Spanyolország legelső, legszebb és legegységesebb székesegyházainak. Transzfer a madridi repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, a menetrend függvényében.

UNESCO Világörökségek:


Franciaország:
- A Szent Jakab zarándokút Franciaországra eső része
- Carcassone fallal körülvett óvárosa

Spanyolország:
- A Szent Jakab zarándokút
- Bilbao függőhídja
- Altamirai barlang
- Oviedo – Emlékművek
- Santiago de Compostela – Óváros
- Burgos – Katedrális


A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Barcelona és Madrid – Budapest útvonalon
- utazást a körutazás alkalmával légkondicionált autóbusszal
- 6 éjszaka szállást Spanyolországban *** szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
- 1 éjszaka szállást Lourdesban *** szálloda 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
- kirándulásokat a program szerint
- magyar nyelvű idegenvezetést
- Prémium utasbiztosítást

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat: kb. 55.000,- Ft / fő (Indulásig változhat!)
- a vacsorákhoz az italt
- belépőket, a fülhallgatót, a helyi vezetéseket és a foglalási díjakat: kb. 125,- € / fő (mely a folyamatban lévő spanyol hatósági áremelések miatt változhat!)
- szervízdíjat / borravalót: 10,- € / fő (gépkocsivezető, helyi szállodák, éttermek stb.)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- 25 – 29 fő utazása esetén a 12.500,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

A változtatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok