A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Izrael: A Golan-fennsíktól a Negev-sivatagig

Izrael, Körutazás Izraelben, Körutazás Izraelben
  • Szálláskategória: Program szerint
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Sportos kirándulások
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
Kevesen tudják, hogy az izgalmas Izraelben nemcsak a többezer éves történelem és három világvallás nevezetes helyszínei jelentik a látnivalókat, hanem a természet is. Egyedülálló módon mutatjuk be Izraelt, miközben délről, a Negev-sivatagtól északra, a Golan-fennsíkig utazunk.
A leghíresebb kulturális és vallási helyszíneket természetesen érintjük, úgymint a Jordán folyót, Jeruzsálemet és Betlehemet, de számos aktív programmal is tarkítjuk utazásunkat: kerékpározunk, evezünk és több rövid gyalogtúrát is teszünk.

Részletes program

1. nap
Budapest – Bécs – Tel Aviv – Tel Azekah – Negev-sivatag

    Utazás a bécsi repülőtérre: a reggeli órákban indulunk autóbusszal Budapestről, a Műcsarnok melletti parkolóból. A pontos indulási időről indulás előtt tájékoztatjuk a résztvevőket.
    Repülés: kora délután indulunk Bécsből, a Schwechat repülőtérről közvetlen járattal Tel Avivba.
    Tel Aviv: néhány óra repülés után, késő délután érkezünk Tel Avivba, ahol a repülőtéren beszállunk a ránk várakozó autóbuszba.
    Utazás: Tel Aviv repülőteréről déli irányba, az Izrael közel 60%-át elfoglaló Negev-sivatagba utazunk. Este érkezünk a szállásunkra, a Netiv Hashayarot beduin-táborba.
    Negev-sivatag: a mai éjszakát autentikus helyszínen, egy igazi sivatagi oázisban töltjük. Először megismerkedünk az oázissal és a beduin vendéglátással, majd egy vagy több, nagyméretű beduin sátorban, hálózsákokban hajtjuk álomra fejünket.
    Szállás: sivatagi tábor; étkezés: vacsora.

2. nap
Negev-sivatag – Ein Avdat Nemzeti Park – Makhtesh Ramon kanyon – Kfar Hanokdim

    Ein Avdat Nemzeti Park: a reggeli után az Ein Avdat Nemzeti Parkba utazunk, ahol egy rövid, de nagyon látványos gyalogtúrát teszünk. A buszunkat egy parkolóban hagyjuk, majd a Zin-patak mellett indulunk el gyalog. Sziklalépcsőkön át, egy mély szurdok falai mellett haladunk. A kanyon panorámaösvényei után egy kilátópontba érkezünk, ahonnan madártávlatból láthatjuk szinte az egész Wadi Zin homokkő kanyont, a Negev-sivatag legnagyobb völgyét. Táv: 3 km, szint: fel 270 m, le 270 m, a túra nehézsége: .
    Makhtesh Ramon kanyon: a következő látnivalónk a gigantikus méretű Makhtesh Ramon eróziós kráter, amit sokan Izrael Grand Canyonjaként tartanak számon. Először egy kilátópontból vehetjük szemügyre a hatalmas völgyrendszert, majd egy újonnan épített látogatóközpontban egy látványos bemutató keretében ismerkedhetünk meg a kráter keletkezésével és a sivatag gazdag élővilágával.
    Kfar Hanokdim: délután érkezünk a Kfar Hanokdim oázisba, ahol mintha a Negev-sivatag közepén járnánk. A száraz, kopár, sivatagi tájhoz Izraelben is hozzátartoznak a tevék, ezért keresve sem találnánk jobb helyet egy kalandos tevegelésre. A négylábúakkal tett körút után az oázissal ismerkedünk meg. Ezt az éjszakát is tradicionális sátrakban töltjük. A vacsoránk elfogyasztása után érdemes a csillagos égre vetni tekintetünket, mert a sivatagi égbolt látványa felejthetetlen látványt kínál.
    Szállás: sivatagi tábor; étkezés: reggeli és vacsora.

3. nap
Kfar Hanokdim – Masada – Ein Gedi oázis – Kumrán – Holt-tenger – Jeruzsálem

    Masada erőd: kora reggel, még napfelkelte előtt a közeli Masada-hegy lábához utazzunk. Egy rövid túrára indulunk, amelynek célja a hegytetőn álló Masada erőd, Heródes király erődítménye. Az időszámításunk előtt épült erőd igazi mérnöki csoda volt a maga nemében. A napfelkeltét a romos építmény egyik kilátópontjából csodálhatjuk meg, ahonnan rálátunk nem csak a Negev-sivatagra, hanem a Holt-tengerre is. Lefelé a már ismert útvonalon túrázunk vissza a buszunkhoz. Táv: 5 km, szint: fel 380 m, le 380 m, a túra nehézsége: . A reggeli túra után visszatérünk a beduin táborunkba, hogy megreggelizzünk.
    Ein Gedi oázis: a következő kirándulásunk helyszíne a Holt-tenger közelében fekvő Ein Gedi, Izrael legszebb sivatagi oázisa. A kopár sivatagi környezetben üdítő látványt nyújtanak a patakok, források és vízesések. Egy rövid gyalogtúrára indulunk az Ein Gedi Természetvédelmi Terület sivatagi édenkertjében, amelynek során a Wadi David szurdokvölgyét ismerhetjük meg. Túránk során több zuhatagot is láthatunk, de mind közül a Dávid-vízesés a legszebb, amenynek vize egy kis tavacskába zúdul alá. Felkapaszkodunk egy kilátópontba, majd lefelé egy panorámaúton térünk vissza a Wadi David látogatóközpontjába. Táv: 4 km, szint: fel 230 m, le 230 m, a túra nehézsége: .
    Holt-tenger: a túra után egy fürdőzés kedvéért a Holt-tengerhez utazunk, amely nem kevesebb, mint 422 méterrel fekszik az általános tengerszint alatt – ezzel bolygónk szárazföldjeinek legmélyebb pontja. A Holt-tenger sótartalma tízszer magasabb, mint például a Földközi-tengeré; eléri a 30 százalékot. Az extrém magas sótartalom miatt úszásról szó sem lehet, mivel az ember lényegében lebeg a víz felszínén.
    Kumrán: rövid sétát teszünk az esszénusok egykori lakhelyén, azon a helyen, ahol a Holt-tengeri tekercseket találták.
    Utazás Jeruzsálembe: késő délután Jeruzsálembe utazunk, ahol a belvároshoz közel, egy hotelben foglaljuk el a szállásunkat két éjszakára.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

4. nap
Jeruzsálem – Betlehem – Jeruzsálem

    Városnézés Jeruzsálemben: a napunk első felét a háromezer éves Jeruzsálemben töltjük, amely Izrael fővárosa és három világvallás (kereszténység, iszlám és az izraelita vallás) szent helye. Először az Olajfák hegyére látogatunk, ahonnan a magasból vehetjük szemügyre a zsidó óvárost. Ezután a városfalon épített sétányon megkerüljük az óvárost, majd felkeressük a legfontosabb látnivalókat. Az első állomásunk a Szent Sír Bazilika, amely Jézus keresztre feszítésének és feltámadásának helyszínén épült, és Jeruzsálem legfontosabb zarándokhelye. Ezután megnézzük a Templom-hegyen lévő Siratófalat, amely a zsidó vallás egyik legszentebb helyszíne. Az ebédszünetünket az arab negyedben töltjük, majd az Izrael Múzeumban megnézzük a város hatalmas makettjét és a Holt-tengeri tekercseket.
    Betlehem: délután egy rövid látogatást teszünk a palesztin fennhatóság alatt álló Betlehemben; a határátkeléshez az útlevelünkre is szükség lesz. Betlehem legfontosabb látnivalója a Jézus feltételezett születési helyén épült Születés temploma, amelyet 333-ban fejeztek be. A több egyház által közösen működtetett templom valószínűleg a világ egyik legrégebben működő temploma. A látogatás után visszatérünk Jeruzsálembe.
    Este Jeruzsálemben: az estét az óvárosban, a Dávid toronynál töltjük, ahol egy látványos lézershow-t láthatunk.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

5. nap
Jeruzsálem – Golan-fennsík – Gamla Nemzeti Park – Dalia-vízesés – Amiad Kibuc

    Utazás: reggel elhagyjuk Jeruzsálemet és észak felé, a Golan-fennsíkra utazunk.
    Bental-hegy: az első megállónk a Bental-hegyen lévő kilátópont, ahonnan jól láthatjuk a Golan-fennsík északi részét.
    Katzrin, borkóstolás: a Golan-fennsík zöldellő vidékén találhatóak Izrael legkitűnőbb szőlőföldjei, ahol első osztályú borokat készítenek. Felkeressük Katzrin kisvárosában a fennsík egyik legjobb borászatát, ahol egy rövid előadást követően meg is kóstoljuk az itt készített borokat.
    Gamla Nemzeti Park: a következő programunk egy rövid túra Izrael legnagyobb vízeséséhez. Egy kilátópontból láthatjuk az 50 méteres zuhatagot, és némi szerencsével megpillanthatjuk a környező sziklákon fészkelő keselyűket is. Táv: 4 km, szint: fel 30 m, le 30 m, a túra nehézsége: .
    Majrasa Természetvédelmi Terület: délután újabb aktív program következik, ezúttal a Daliot-patak völgyében, a Majrasa Természetvédelmi Területen. Körülbelül 2 kilométeres túrát teszünk, amiből 800 métert a patakban, derékig érő vízben gázolva teszünk meg. Nagyon szép része ez Izraelnek; az ország legnagyobb részéhez képest a növényzet dús, üde zöld, a fákon énekesmadarak élnek. A frissítő kirándulás után utazunk a szállásunkra. Táv: 2 km, a túra nehézsége: .
    Amiad Kibuc: a nap végén az Amiad Kibuc szállodájában foglaljuk el a szobáinkat két éjszakára.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

6. nap
Amiad Kibuc – Banias Természetvédelmi Terület – Dafna kibuc – Jordán folyó – Boldogság hegye – Amiad Kibuc

    Banias Természetvédelmi Terület: ezen a napon csupa aktív és izgalmas program vár ránk. A reggeli után a Jordán folyó eredetéhez, a Banias Természetvédelmi Területre utazunk. A keskeny szurdokszerű patakvölgyet a víz fölé épített hidakon és pallókon járhatjuk be. A sziklafalhoz rögzített mesterséges járda egy igazi panorámaösvény, amely egy szép vízeséshez is elvezet. A túra nehézsége: .
    Kerékpártúra: a kirándulás után a Dafna kibucba utazunk, ahol a farmgazdaság saját avokádó ültetvényén teszünk egy néhány kilométeres kerékpártúrát. Az árnyas fák között földutak vezetnek, a terep nem nehéz. A bringázás közben megállunk egy rövid pihenőre a Jordán folyó partján, amely a zsidók és keresztények legszentebb folyója. Ezután visszatekerünk a kibucba, leadjuk a kerékpárokat, majd megebédelünk egy rendkívül hangulatos, szabadtéri étteremben. A túra nehézsége: .
    Evezős túra a Jordán folyón: délután ismét a Jordán folyóhoz látogatunk, ezúttal azonban egy vízitúrán veszünk részt. A túra átmenetet képez a folyóvízi evezés és a rafting között. Négy-hat fős gumitutajokban szállunk vízre, de a csónakokat nem profi vezetők, hanem magunk irányítjuk. A folyó sodrása van akkora, hogy alig kell eveznünk, leginkább csak akkor, amikor a közelgő kisebb zúgókat el akarjuk kerülni. Nyugodtan sodortathatjuk a csónakunkat a Jordán folyóval, amely egy gyönyörű erdőben kanyarog velünk.
    Boldogság hegye: a nap végén a Boldogság hegyére látogatunk, arra a helyre, ahol a hegyi beszéd elhangzott. Megnézzük az itt épült, különleges formájú templomot, valamint a kilátást a hatalmas Genezáreti-tóra.
    Amiad Kibuc: az éjszakát ismét az Amiad Kibuc szállodájában töltjük.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli, ebéd és vacsora.

7. nap
Amiad Kibuc – Khziv-patak – Rosh Hanikra – Akko

    Khziv-patak: reggel elhagyjuk a szállásunkat és egy rövid és látványos gyalogtúra helyszínére utazunk. A Khziv-patak völgye főleg árnyékot adó, sűrű fák között vezet, ahol a patak vize időnként kisebb medencéket alkot. A völgy ideális helyszín egy kellemes kirándulásra, ahol meg is mártózhatunk a hűsítő vízben. Útközben érintjük a Monfort erődöt, amely egykor a Teuton keresztes lovagok főhadiszállása volt. Táv: 7 km, szint: le 20 m, a túra nehézsége: .
    Rosh Hanikra: a túra után az izraeli tengerpart legészakibb részére utazunk. A célunk Rosh Hanikra sziklái, amikbe a tenger látványos barlangokat vájt. Felvonóval ereszkedünk le a barlangokhoz, amiket egy rövid kirándulás keretében ismerhetünk meg. A túra nehézsége: .
    Akko: a mai utolsó látnivalónk Akko városa, amely az UNESCO Világörökségek között is megtalálható. A tengerparti Akko legalább négyezer éve lakott. Az óváros egy félszigetre épült és még ma is erődítmény védi. Amíg Akko új városrészében főleg zsidók élnek, addig az óvárosi házak lakói izraeli arabok. Emiatt Akko Izrael legorientálisabb hangulatú városa. A városnézés után foglaljuk el a szobáinkat Akko egyik szállodájában.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

8. nap
Akko – Haifa – Caesarea – Jaffa – Tel Aviv

    Hajókirándulás: reggel a Haifai-öböl partján fekvő Akko kikötőjében hajóra szállunk és elhagyjuk a várost. A Földközi-tengeren át Haifa városába hajózunk. Itt megnézzük a Bahai kerteket, amik a Carmel-hegy oldalában, gondosan kialakított teraszokra épültek.
    Caesarea: a következő látnivalónk Caesarea romvárosa, ahol megnézzük a félköríves Római Színházat. A nézőtér felső részéről nem csak a színpadot, hanem a Földközi-tengert is jól láthatjuk. A szinte tökéletes épségben fennmaradt színház ma is működik, minden évben számos előadást rendeznek itt.
    Tel-Aviv és Jaffa: Caesarea után Tel Avivba utazunk, amely Izrael második legnagyobb városa és gazdasági központja. A legérdekesebb látnivaló azonban nem Tel Aviv központja, hanem a vele összenőtt Jaffa kisvárosa. A legalább négyezer éves múltra visszatekintő Jaffa az UNESCO Világörökségek között is megtalálható. Elsőként a főterén álló Szent Péter kolostort keressük fel, majd szűk utcákon végigsétálva jutunk le abba a kikötőbe, amit a Földközi-tenger legrégebbi kikötőjének tartanak. Délután Tel Aviv több kilométer hosszú, tengerparti sétányán érdemes időzni, ahol hű képet kaphatunk Tel Aviv modern, fiatalos, kozmopolita nagyvárosáról.
    Szállás: szálloda; étkezés: reggeli és vacsora.

9. nap
Tel Aviv – Bécs – Budapest

    Tel Aviv: a délelőttöt szabadprogram keretében töltjük Tel Avivban. Mivel a szállásunk közel fekszik a tengerparthoz, ezért akár strandolhatunk is a Földközi-tenger mentén.
    Repülés: a déli órákban Tel Aviv repülőterére utazunk, ahonnan Bécsbe repülünk.
    Utazás: Bécsből autóbusszal utazunk Budapestre. Késő este érkezünk a Műcsarnok melletti parkolóba.
    Étkezés: reggeli.

A részvételi költség tartalmazza:

  •     Bécs-Tel Aviv-Bécs repülőjegy illetékkel + autóbuszos transzfer Budapestről a bécsi repülőtérre: 99.900 Ft
  •     Az utazást autóbusszal és hajóval.
  •     6 éjszaka szállást szállodákban, kétágyas szobákban.
  •     2 éjszaka szállást sivatagi táborban.
  •     8 reggelit, 1 ebédet és 8 vacsorát.
  •     Az aktív programokhoz szükséges eszközök bérleti díját (kerékpárok, kajakok).
  •     A programban szereplő látnivalók belépődíjait.
  •     A magyar nyelvű idegenvezetést.
  •     A túravezetését.
A részvételi költség nem tartalmazza:

  •     A repülőjegyet és a repülőtéri illetéket.
  •     Az autóbuszos transzfert a bécsi repülőtérre.
  •     A további étkezéseket valamint az italokat.
  •     Az esetleges fakultatív programokat.
  •     A borravalókat.
  •     A biztosításokat.

Jelentkezéskor fizetendő: 150.000 Ft
A fennmaradó költség indulás előtt 35 nappal fizetendő.


Szállás

    Egyágyas felár: 125.000 Ft

Biztosítás

    Kombinált útlemondási, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 28.120 Ft
    Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 10.530 Ft
    Útlemondási biztosítás: 21.990 Ft

    Létszám: 15-30 fő.
    Hiányzás a munkahelyről: 4 nap.
    Repülési útvonal: Bécs-Tel Aviv-Bécs (Austrian Airlines).

Hasonló ajánlatok