A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Határtalan Barangolás

Ausztria, Körutazás Ausztriában, Körutazás Ausztriában
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

ŐRSÉG - LENTI - TRAKOSCAN - RIEGERSBURG - DOBORNAK - LENDVA

Utazás: légkondicionált autóbusszal

Elhelyezés:
Lentiben, **** szálloda 2 ágyas superior szobáiban (balkon, zuh. / WC, hajszárító, minibár, széf, TV, légkondicionáló, Wifi).

Ellátás: félpanzió (büféreggeli és büfévacsora)

 

1. nap: Budapest – Őrség – Letenye (kb. 320 km)
Utazás rövid pihenővel az Őrségbe. PANKASZ-on található a vidék legrégibb, épségben fennmaradt szoknyás haranglába. ŐRISZENTPÉTER Templomszer nevű részén a Szent Péter apostol plébániatemplomot keressük fel, amely a XIII. századtól a XX. századig sok változáson esett át. SZALAFŐ az Őrség utolsó fennmaradt szeres települése. A hét dombon épült hét szer közül a legjelentősebb PITYERSZER. VELEMÉR román stílusú temploma őrzi Aquila János egyetlen hazai munkáját. Az Árpádkori Szentháromság-templom megtekintése egy kis sétát kíván, kb. 900 métert teszünk meg a különleges látnivalóért. Továbbutazás a szálláshelyre. Vacsora, szállás Lentiben.

2. nap: Trakoąćan – Ptujska Gora (kb. 250 km)
Irány a szomszédos Horvátországban található TRAKO©ĆAN várkastélya. Egy középkori erődből a Draskovich család megbízásából építették át mai romantikus formájára. Berendezése, fekvése a bajor Hohenschwangau kastélyát idézi. Következő megállónk már szlovén területen lesz. PTUJSKA GORA nevezetessége a gótikus templom, legféltettebb kincse pedig a Mária-dombormű. Vacsora, szállás Lentiben.

3. nap: Riegersburg (kb. 200 km)
Utazás rövid pihenőkkel a Kelet-Stájer terület egyik fontos városkájába, RIEGERSBURG-ba. Itt található a bazaltsziklára épült, eredetileg XIII. századi, de többször átépített impozáns vár. Látogatás a hírhedt boszorkánypereiről ismertté vált központban, ahova sikló segítségével kapaszkodhatunk fel. A történelmi látnivalók mellett a Zotter Csokoládégyárat sem szabad kihagyni, ahol „kóstolóexpedíción” vehetünk részt, betekintést nyerve a csokoládékészítés fortélyaiba. Természetesen vásárlási lehetőség is lesz az ínyenc boltban! Vacsora, szállás Lentiben.

4. nap: Dobronak – Lendva – Budapest (kb. 310 km)
Reggeli után irány a határ közelében található, többségében magyarok lakta DOBORNAK (Dobrovnik). Itt található Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, ahol a 14.000 m² alapterületű üvegházában 160 féle orchideát termesztenek trópusi körülményeket biztosítva. Az egyre nagyobb turisztikai érdeklődés miatt egy 500 m²-es trópusi kertet is kialakítottak a látogatók számára. LENDVA (Lendava) a Muravidék legnagyobb magyarok lakta városa. Látogatás a várban, ahol Chagall munkáiból láthatunk néhány művet az időszakos kiállításon. Rendezvény függvényében a Makovecz Imre tervei alapján megépült színház sem marad ki a programunkból. Hazautazás rövid pihenőkkel, érkezés az esti órákban.


A részvételi díj tartalmazza:
- utazást autóbusszal
- szállást Lentiben, **** szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást (büféreggeli és büfévacsora)
- kirándulásokat a program szerint
- idegenforgalmi adót
- idegenvezetést
- az ún. „átmenő biztosítás” díját (1- 4. nap)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- vacsorához az italt
- belépőjegyek és a fülhallgató árát: kb. 50,- €; kb. 40,- HRK és kb. 1.500,- Ft
- kedvezményes, csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- 30 – 34 fő utazása esetén a 6.500,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű
kiadásokat)

Egyágyas felár: 21.000,- Ft



A változtatás jogát fenntartjuk!

Hasonló ajánlatok