A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Prága Pünkösdkor

Csehország, Körutazás Csehországban, Körutazás Csehországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Busszal
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás

Arany Prága, Száztornyú Prága, Városok Anyja… a sokféle néven ismert cseh fővárosba invitáljuk Önöket!

A belvárosba érkezve máris élvezhetjük a Vencel tér forgatagát, a Károly-hídról elénk táruló panorámát a Hradzsinnal és a Szent Vitus-székesegyházzal, az Óváros és a Kisoldal templomtornyaival. S a látvány után elsétálhatunk az Óvárosi térre, hogy az Orloj-on megcsodálhassuk az apostolok óránkénti felvonulását, vagy éppen irodalmi kalandozásokat is tehetünk a Kafka szellemét idéző Arany utcácskában, ©vejk törzshelyén, a Kehely vendéglőben.

 

Utazás: felsőkategóriás autóbusszal, Budapesti, illetve Kaposvári  indulással
Szállás: 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
Ellátás: reggeli

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, Kaposvárról illetve Budapestről. Érkezés a déli órákban Prága városába, amit joggal neveznek a városok királynőjének. Ismerkedés az Óvárossal, megtekintjük a Lőportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat, a Városházát, tornyán a középkori csillagászati óraművel, az Orlojjal, amely immár ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket. Sétánkat az Újvárosban folytatjuk és a Vencel téren fejezzük be. Este fakultatív program, vacsorázási lehetőséggel, sörözéssel, majd a nap a szálláshely elfoglalásával zárul.

2. nap: Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük. Itt található a gótikus Szt. Vitus székesegyház, a Szt. György szobor, a Régi Királyi Palota és a Szt. György Bazilika. A várfalnál található Prága legfestőibb utcája, az Arany Utcácska. Délután fakultatív hajókirándulás a Moldva folyón, étkezési lehetőséggel. Innen láthatóak a legismertebb és kevésbé ismert nevezetességek egyaránt - a Prágai Vár, Károly híd, a romantikus Kampa sziget, a Kis oldal és az Óváros festői házai. Este szabadprogram.

3. nap:Reggeli után szuvenír vásárlási lehetőség Prága belvárosában, majd a déli órákban búcsút intünk a „száztornyú városnak”, indulunk Magyarország felé. Útközben megállunk Pozsonyban, megismerkedünk a város nevezetességeivel, mint például a Brtatislavsky Hrad-dal (Pozsonyi vár), ahol a Szlovák Nemzeti Múzeum részlegei is helyet kaptak és a Dom u Dobrého Pasteria-val,amit egyszerűen csak vasalóháznak hívnak, magas, lapos ék alakja miatt. Úgy tartják, hogy ez Európa legkeskenyebb háza, amelynek minden emeletén csak egy szoba van. Szabadprogram keretén belül megcsodálhatjuk a város többi látványosságát. Kora esti órákban indulás Magyarországra, érkezés Budapestre illetve Kaposvárra a késő este.


Az ár tartalmazza: Utazás autóbusszal, 2 éj szállás, reggeli ellátás, idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: biztosítás 450 Ft/fő/nap, programok költségei,
Fakultatív vacsora: kb. 250 CZK/fő/alkalom (helyszínen fizetendő, Ebéddel egybekötött hajókirándulás a Moldva folyón: kb. 500 CZK/fő (helyszínen fizetendő)
Várható költségek:  Prágai vár kb. 250 CZK/fő, Pozsonyi vár: 2 € / fő, Dom u Dobrého Pasteria: 2 € / fő



Hasonló ajánlatok