A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Szentpétervár - Észak Velencéje

Oroszország, Körutazás Oroszországban, Körutazás Oroszországban
  • Szálláskategória: Hotel ***
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!

Leírás
A legészakibb metropolisz, a legfiatalabb európai város, a legtöbb forradalom városa – ilyen és ehhez hasonló címekkel ékeskedik Szentpétervár. Ma már nehéz elképzelni, hogy a 18. század elején mocsarak és sűrű erdők voltak itt. A terület, amelyen I. Péter megvalósította álmát, eredetileg alkalmatlan volt a városalapításra. A cár azt akarta, hogy városának csatornái legyenek, mint Amszterdamnak és olyan palotái, mint Velencének és Versaillesnak. Orosz földön ez az első város, amelyet kőből építettek. Lenin hatalomra kerülésekor a város a forradalom bölcsőjévé vált, a második világháború idején pedig a nemzeti büszkeség jelképe lett. Szentpétervár a legeurópaibb orosz város, varázsát még az utolsó évszázad viszontagságai sem tépázhatták meg.

Utazás:Budapest – Szentpétervár – Budapest útvonalon menetrend szerinti, közvetlen repülőjárattal.
A városnézések és kirándulások során orosz autóbusszal.

Elhelyezés: *** szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: reggeli és fakultatív félpanzió.

 

1. nap: Budapest – Szentpétervár
Elutazás repülővel a kora reggeli órákban Budapestről SZENTPÉTERVÁR-ra. Délelőtti érkezés után irány a híres Néva sugárút („Nyevszkij”). Kb. 1 órás hajókázás során bepillanthatunk a cári paloták világába a várost átszövő csatornákról, valamint a Néváról is páratlan panorámában lesz részünk. Rövid pihenő a Vaszilij-szigeten található Rosztrum oszlopoknál, ahonnan szintén lenyűgöző kilátás tárul elénk a Kis-Néva és a Néva torkolatára. A város egyik szimbóluma a Péter-Pál Erőd, melynek területén áll az orosz cárok temetkezési helye, a Péter-Pál Székesegyház. Tornya a legmagasabb a városban, sőt Nagy Péter kívánságára még a moszkvai Kreml „Nagy Iván” harangtornyát is túlnőtte. Fényképezési lehetőség az Auróra cirkálónál (kívülről). Szállás Szentpéterváron.

2. nap: Puskin – Gatcsina – Pavlovszk
Délelőtt PUSKIN-ban Katalin cárnő Nyári Palotáját keressük fel. Híres Borostyánszobáját a város 300 éves jubileuma alkalmából 2003-ra újítottak fel. A park és a kastély építése több cárnő nevéhez kapcsolható. I. Katalin kezdte el az építését, Erzsébet cárnő tovább fokozta a külső látványt és Nagy Katalin elsősorban az épület belső díszítésére összpontosított. A hatalmas barokk és klasszicista palota-együttesről írták: „Egy magának való, külön világ, a mesék birodalma.”. Továbbutazás GATCSINA városába. A település legfontosabb látnivalója itt is a palota-együttes, amely Rinaldi terve alapján épült. Orlov herceg halála után I. Pál megbízása alapján nyerte el mai formáját. Az épület szerencsére nem sérült meg a második világháborúban. PAVLOVSZK leglátványosabb nevezetessége a kastély, amely szintén I. Pál nevéhez kapcsolódik. A koronázás után a cár utasítására az egykori kisebb palotát átépítették, megnagyobbították és ettől kezdve nyári rezidenciaként működött az uralkodó haláláig. Szállás Szentpéterváron.

3. nap: Szentpétervár – Petrodvorec – Kronstadt
Délelőtt látogatás a világ egyik leggazdagabb képzőművészeti gyűjteményének otthont adó Ermitázsban (Téli palota). Az itt található mintegy 3 millió kiállítási tárgynak csak a legismertebb és nagy becsben tartott részét tekintjük meg! Utazás szárnyashajóval PETRODVOREC-be, melynek lenyűgöző szökőkútrendszere vízi-játékkal örvendezteti meg a látogatót. Nagy Péter nyári kastély-együttesét a „művészet gyöngyszemének”, az „orosz Versailles”-nak tartják. Leglátványosabb része az Alsó park, a világ legnagyobb szökőkútrendszerével, a 140 szökőkút naponta kb. 100.000 köbméter vizet forgat. Az impozáns park mellett a Nagy Palotát is megtekintjük. Irány a Finn-öböl sokáig lezárt területe, KRONSTADT szigete! Korábban a szovjet, később az orosz haditengerészet fontos bázisaként nem volt lehetőség a belépésre. Néhány éve elkészült a körgyűrű, ahonnan könnyen bejuthatunk a most is tengerészek által lakott területre. A Szt. Miklós tiszteletére felszentelt katedrálist a szovjet időkben tiszti kaszinóként használták, az impozáns épület napjainkban ismét egyházi célokat szolgál. Szállás Szentpéterváron.

4. nap: Szentpétervár
Egész napos városnézés „ÉSZAK VELENCÉ”-jében. A Kazanyi Székesegyház a XIX. század elején épült. I. Pál megbízása alapján, a római Szt. Péter Bazilika másolataként. A város egyik ékköve a „Vérző Megváltó templom”. Az elnevezés II. Sándor cár halálához kapcsolódik, ó-orosz stílusban épült, külső és belső falait 7.000 m²-nyi felületen mozaikok díszítik. Majd az Izsák Székesegyházat keressük fel, mely a világ egyik legnagyobb kupolaépítménye, a messzire ellátszó arany kupola miatt „Isten tintatartójának” is nevezik. Séta az Alekszandr Nyevszkij Kolostor sírkertjében, ahol a híres orosz művészek nyugszanak (pl. Dosztojevszkij, Rubinstein, Csajkovszkij, Rimszkij-Korszakov.) Rövid pihenő és fotózási lehetőség a Szmolnij-komplexum előtt, melynek területén I. Péter idején még a hajóépítéshez szükséges szurkot főzték. Itt épült a Rastrelli által tervezett női kolostor és székesegyház. Szállás Szentpéterváron.

5. nap: Szentpétervár – Budapest
Program illetve hazautazás menetrend függvényében.

 

UNESCO Világörökségek:
- Szentpétervár történelmi belvárosa

Egyágyas felár: 48.700,- Ft

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Szentpétervár – Budapest útvonalon közvetlen repülőjárattal
- utazást a városnézések és kirándulások légkondicionált orosz autóbusszal
- szállást *** szálloda 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- reggelit
- kirándulásokat a program szerint
- helyi és magyar nyelvű idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- e-vízum ügyintézési díját: 3.500,- Ft / fő
- repülőtéri illetéket: kb. 64.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- belépőjegyek, előzetes foglalások, hajókázás és fülhallgató árát: kb. 195,- € / fő
- félpanziós felárat: 28.000,- Ft / fő
- borravalót / szervízdíjat az orosz gépkocsivezető(k) és helyi idegenvezető részére: 10,- € / fő
- 20 – 24 fő indulása esetén a 11.800,- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett utazás során felmerülő, egyéb személyes jellegű költségeket

A változtatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!

Hasonló ajánlatok