A pénzváltó (8640 Fonyód, Ady utca 7.) a MBH Bank közvetítője.
Körutazások - busszalMagyar idegenvezetővel
Részletek
Tengerparti Nyaralás
Részletek

Észak gyöngyszeme, Szentpétervár I.

Oroszország, Körutazás Oroszországban, Körutazás Oroszországban
  • Szálláskategória: Hotel ****
  • Utazás módja: Repülővel
  • Típus: Körutazás, Városlátogatás
Szűrés
A keresési feltételeknek megfelelően nincs találat!


Egyes utazásokra 5% vagy 6% "FIRST MINUTE" KEDVEZMÉNY február 2-ig.

Leírás
Szentpétervár, Észak-Európa legnagyobb városa, a nagyhatalmú orosz cárok egykori székhelye egyedülálló műemlékekkel rendelkezik. A Téli Palotát is magába foglaló Ermitázs a világ egyik leggazdagabb múzeuma, de kiemelkedő látványosságnak számít például a Péter-Pál-erőd, az Izsák-székesegyház, a gyönyörűen felújított „Véren Megváltó” temploma, vagy a híres sugárút, a Nyevszkij proszpekt. A város monumentális méretű palotáinak látványa a legjobban a csatornákon közlekedő sétahajókról élvezhető.
Sok turista számára a legnagyobb élményt a város környéki cári kastélyok megtekintése jelenti, hisz fényűzésben még az abszolutizmus korának francia királyai sem versenyezhettek az orosz cárokkal.
Igaz, hogy 1991-ben a város nevét Leningrádról visszaváltoztatták Szentpétervárra, de azért a helyiek jó része továbbra is elégedetten nyugtázza, hogy a város különböző részein még állnak a Lenin-szobrok.


Utazás

Menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal Szentpétervárig és vissza (Wizzair), Oroszországban légkondicionált autóbusszal.

Szállás

4 éjszaka egy szép 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás szobákban. A szálloda nem városközponti, de az egész napos autóbuszos programok miatt ennek nincs különösebben jelentősége.

Ellátás

Büféreggeli / fakultatív félpanzió.



1. nap: Szentpétervár


Reggel elutazás Ferihegyről közvetlen repülőjárattal Szentpétervárra. Az előzetes menetrend szerint megérkezés a délelőtti órákban. Az autóbuszos városnézés során ezen a napon elsősorban a belváros nyugati részével ismerkedünk (Marijinszkij-színház, Bronzlovas szobra, Szenátus palotája, Admiralitás, Vaszilij-sziget, Mensikov-palota, Akadémia, Sztrelka a Rosztrum-oszlopokkal és a Tőzsdepalotával stb.). A városnézés közben látogatást teszünk Szentpétervár legnagyobb templomában, az Izsák-székesegyházban (belsejében gyönyörű mozaikok, freskók, márványok, szobrok, aranyozások és érdekes kiállítások), valamint a Péter-Pál-erődben. A Néva egy szigetét szinte teljesen elfoglaló építményben jópár nevezetesség található, melyek közül kiemelkedik a Péter-Pál-székesegyház. Ebben a templomban vannak a Szentpéterváron uralkodó orosz cárok síremlékei (Nagy Pétertől egészen az utolsó cárig, az 1918-ban kivégzett II. Miklósig).
Szállás Szentpéterváron (4 éj).

2. nap: Puskin, Pavlovszk, Szentpétervár


Délelőtt Puskin városában, a Carszkoje Szelo birtokon található Katalin-kastélyt és gyönyörű parkját nézzük meg. A palota homlokzata 300 méter hosszú, a pazarul berendezett termek közül a Borostyánszoba a leghíresebb, az oroszok a világ 8. csodájának tartják.
Kora délután a szomszédos Pavlovszkban I. Pál cár klasszicista stílusú kastélyába látogatunk. Ez az épület jóval kisebb a Katalin-kastélynál, de a berendezése legalább olyan szép, ugyanis I. Pál és felesége akkoriban beutazták fél Európát, és rengeteg műkincset vásároltak a kastély díszítésére.
Ezt követően visszautazunk Szentpétervárra, ahol egy sétahajózáson veszünk részt a várost átszelő csatornákon és a Néva folyón.

3. nap: Szentpétervár


Délelőtt egy 3 órás tárlatvezetés keretében nézzük meg az Ermitázs legfontosabb kincseit. Megtekintjük a Téli Palota fényűző reprezentatív termeit és a „Nyugat művészete” gyűjteményt, mely magában foglalja például az itáliai reneszánsz festők alkotásait is. Ezután utasaink választhatnak: vagy egyénileg barangolnak tovább az Ermitázsban, vagy idegenvezetőnkkel egy sétát tesznek a város főutcáján, a közeli Nyevszkij proszpekten. A séta közben lehetőség lesz a római Szent Péter-bazilikára emlékeztető Kazanyi-székesegyház, és a meseszép „Véren Megváltó” temploma meglátogatására is.

4. nap: Petrodvorec, Szentpétervár


A nap első felét a Finn-öböl partján fekvő Petrodvorecben töltjük. Az orosz Versailles-nak is nevezett palotaegyütteshez tartozó káprázatos parkban található a világ legnagyobb és valószínűleg leglátványosabb szökőkútrendszere. A Nagy Palota megtekintése és a park bebarangolása után visszautazás Szentpétervárra.
Folytatjuk az első napon megkezdett autóbuszos városnézést, ezúttal főleg a belváros keleti részével ismerkedünk (Szmolnij-komplexum, Tauriszi palota, Cirkusz, Nyári kert, Mars-mező, Nagy Mecset, Auróra cirkáló stb.). Ezután szabadidő, lehetőség a város legrégibb és legnagyobb áruházának, a Gosztyinij Dvornak a felkeresésére (óriási árubőség).

5. nap: Szentpétervár


Reggel transzfer a repülőtérre, elutazás közvetlen repülőjárattal Budapestre. Érkezés a kora délutáni órákban (az előzetes menetrend szerint).


Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok nyitvatartásának függvényében felcserélődhet.
A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet, a helyi autóbuszt, a 4 éjszakai szállást reggelivel, a regisztrációs díjat, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, az irodánk idegenvezetőjét az elutazástól a hazaérkezésig és a helyi idegenvezetéseket, de nem tartalmazza a belépődíjakat.

Félpanziós felár: 26.800 Ft (4 vacsora)

Egyágyas felár: 57.000 Ft

3. fő kedvezménye (pótágyon): 37.000 Ft

Vízumdíj: 19.000 Ft (2019 januárjában érvényes ár)
Felhívjuk figyelmüket, hogy a vízumügyintézés miatt útlevelüket az utazást megelőző egy hónapban nélkülözniük kell. A vízumhoz a hazautazástól számítva még min. 6 hónapig érvényes útlevélre van szükség, melyben legalább 2 egymással szembeni üres oldal található. A vízumügyintézés részleteiről indulás előtt kb. 2 hónappal tájékoztatást küldünk.

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 470 Ft/nap

A reptéri illeték nagy eséllyel véglegesnek tekinthető!

Hasonló ajánlatok